Reguli si limite

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Marius, precis le ceri sa si invete .
Aici subscriu la ce a zis Marius, la noi programul e foarte riguros, mai ales ca in afara se copii si parinti avem si ajutorul bunicilor. Copiii in afara de scoala, au fiecare activitatil la ore diferite. Sunt suficient de mari sa faca activitati dar suficient de mici sa nu se duca singuri. Cum noi, parintii mai si lucram...practic intr-o zi toti 4 stam dimineata jumatate de ora (in care alergam baie/dormitor/bucatarie) si cam 1 ora seara (mancat/spalat/verificat teme cateodata). Programul e stabilit pe an scolar si daca cineva are vre-o problema trebuie sa-si gaseasca inlocuitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui paulinio
Am selectat cateva de la care nu ne abatem:
- traversam la culoarea verde, de mana si suntem atenti la masini
- in masina sta la locul lui cu centura
Restul au mai fost incalcate, s-a mai incercat depasirea lor, uneori si reusit... dar asta 2 au ramas in cuie. Mie chiar la drum lung mi se pare mai periculos de nepus centura; in oras isi poate sparge un dinte, sparge capul... dar la drum lung intra dega in alta categorie.

Si la noi tot cele doua reguli sunt batute in cuie. Restul regulilor legate de siguranta lui (acces la prize/medicamente/geam deschis) chit ca le stie si i se spunem de multe ori depind in mare masura de noi parintii si inseamna ca suntem noi tampiti si batuti in cap ca nu prevedem si nu luam masuri. Eu sunt extrem de intransigenta si intoleranta cu adultii care nu au grija de siguranta copiilor.

Restul regulilor se incalca destul de des la noi: se mananca aproape oriunde in casa, se intra incaltat, jucariile sunt imprastiate in toata casa, copilul cam are programul lui dorit, doar in mare este orientat de noi, parintii. Tb sa spun insa ca uneori sunt asa de obosita caci nu-mi mai vine sa fiu tot timpul cu gura pe el. Sunt multumita dc reusim sa ne jucam frumos, in liniste si dc il bag in pat inainte de ora 21.00.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Reguli de baza: traversam strada la semafor / trecere de pietoni / de mana, in masina se sta doar in spate cu centura.
Seara inainte de culcare spalatul pe dinti - pt asta fac urat :D
Incercam sa nu vorbim urat. Si eu icnerc sa nu ridic vocea desi ...
Pt a nu intarzia, purtam ceas :D
Dupa orele 19,00 NU consumam ciukalataaa :-)
Despre consecinte: cea mai arzatoare este legata de ora de culcare, pt ca diminetile apoi se pot tranforma in cosmar. E razboi de gherila si inca nu e clar cum functioneaza :D Dar insistam amandoo.
O viitoare regula va fi cea legata de celular: daca sun, imi raspunzi orice ar fi, altfel s ar putea sa sun la 112 ...

pies: ce mai importanta regula e cea legata de minciuna. eu nu mint, nu minti nici tu si acceptam amandoo ca putem gresi. dar e bine sa stim ce avem de facut.
si ii mai amintesc din cand in cand despre fumat, alcool, droguri, sau ca NU plecam aiurea cu straini sau cunoscuti sau gashca fara ca eu sa nu stiu ...

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Impreuna ,am stabilit cateva reguli(baietelul meu are 8 ani).Le-am tiparit si le-am inramat .Le-am pus "la loc de cinste" ca sa poata fii citite in orice moment.

Responsabilitatile mele acasa(suna mai placut decat regli)
1.Sa fiu punctual la masa.
2.Sa ma ridic din pat cand sunt strigat.
3.Sa mananc civilizat la masa.
4.Sa vorbesc folosind un ton acceptabil al vocii.
5.Sa pastrez camera mea si casa curate.
6.Sa respect timpul alocat privitului la televizor.
7.Sa respect timpul alocat temelor(fara sa ma joc sau sa fiu distras de alte lucruri).
8.Sa-mi incep temele la ora programata.
9.Sa accept responsabilitati casnice(sa fac patul,sa duc gunoiul,sa merg la magazin)

Responsabilitatile mele la scoala

1.Sa fiu punctual la scoala.
2.Sa fiu atent la ore fara sa primesc observatii din partea doamnei.
3.Sa vorbesc respectuos cu doamna,colegii si cu alti adulti.
4.Sa vorbesc pe un ton acceptabil.
5.Sa ma joc in pauza intr-un mod nepericulos si fara sa intru in conflicte.
6.Sa -mi notez cu atentie temele pentru acasa.
7.Sa comunic doamnei intr-un mod pozitiv orice nemultumire aparuta.
8.Sa respect bunurile publice.
9.Sa-mi indeplinesc responsabilitatile in clasa si in scoala.
10.Sa fiu punctual la intoarcerea acasa.

Citite regulat si atunci cand sunt incalacate,dau rezultate!

Mergi la inceput

De ce sa se ridice din pat cand e strigat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Pentru ca altfel intarzie la scoala!N-avem timp dimineata de "stat in pat" decat 5 minute!(ca la armata,o sa zici!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

daca as fi avut punctul 7 in veci n-as fi trecut de clasa a patra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si mai avem dom`le o regula de cand a inceput scoala: obligatoriu, dar obligatoriu un sport. Ca pe langa asta cantam, desenam, nu ma deranjeaza, dar fara un sport extracurricular NU trece anul scolar :D

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca

Mergi la inceput

M-am prins! Ma gandeam ca sta copilu' in pat dupamiaza si citeste o carte si la comanda mamei e drepti (ca la armata).
La noi importanta e asa: Locul 1 = sanatatea, Locul 2= scoala, Locul 3 = o limba straina si un sport, Locul 4 = distractia!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

daca as fi avut punctul 7 in veci n-as fi trecut de clasa a patra

Comunicarea neajunsurilor?

Mi-ai amintit de regula noastra: orice ti se intampla la scoala vii si imi spui mie. Eu sunt cea care isi va asuma rolul de mediator.

Dar, baietelul lui Iahim avand doar 8 ani cred ca se refera doar la neajunsurile produse de colegi.

Mergi la inceput