Grupa pregatitoare/zero se va mentine in scoli ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Ar mai fi o problema: daca gradinitele au infiintat anul asta mai multe grupe mici - unul din avantajele declarate ale noii legi, mutarea grupei pregatitoare inapoi la gradi va genera o problema de spatiu. Azi asa, maine nu mai e asa.... bine ar fi ca schimbarile astea sa nu se faca in functie de interese politice, in detrimentul copiilor.

Mai bine ar incerca sa puna la punct situatia din scoli - cadre didactice, logistica, tot ceee ce este nevoie pt a evita repetarea experientei de anul acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Logistic e aiurea. In scoala nu va mai intra niciun copil (cei de pregatitoare trec clasa 1 si pregatitoarea se desfiinteaza) iar invatatoarele care termina clasa a 4-a vor ramane pe drumuri (sau dau afara pe cele de la pregatitoare si copiii vor avea alte invatatoare). La gradinite nu se va forma grupa mica pt ca nu mai sunt locuri si niciun copil nu pleaca la scoala. Practic va fi sarita o generatie.
Tot logistic, sunt scoli care au investit in mobilier, dulapioare...vor fi bani aruncati. In plus, va aparea personal disponibilizat - invatoare de a 4-a sau pregatitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol24 spune:

Mie la gradinita mi a spus deja ca la anul fetita mea va fii tot la gradinita(acum e la grupa mare) dar in grupa pregatitoare si vor repeta ceea ce invata anul acesta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Eu inteleg ca este greu pt parinti dar imi pare rau de cei ce "se imbata cu apa rece" adica cu vorbe de "la o invatatoare", "la gradi" ...
Pana "dupa alegeri" nimic nu-i sigur in ce sens se va schimba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

theo_2004.. nu se imbata nimeni.. nici macar cu ghilimele, doar ne dam cu parerea

inclusiv ce se mai zvoneste prin targ

toata lumea este constienta ca tb asteptat noul guven si trasnaile sale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

ruxandra, mesajul nikolei nu inspira ce ai scris tu ... dar ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Mie mi s-a spus la scoala ca vor incepe inscrieri pentru clasa zero deci in scoala aia se stie ca se va organiza clasa zero si nu clasa I.
Clasa zero actuala devine clasa I si in cele 3 clase zero actuale (care vor deveni clase I) eventual se mai inscriu cei cativa copii care la toamna vor fi prea mari pentru clasa zero (adica acei copii care implinesc 6 ani in nov dec 2012 si pe care parintii nu i-au dus la clasa zero pentru ca nu se incadrau... ceva de genul asta).

Deci eu chiar cred ca se va organiza clasa zero tot in scoli. Va dati seama ca iese macel... sunt cca 100 mii copii care vor face 3 ani si vor avea nevoie de gradinite si nu are toata lumea bani de particulara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cum nu vad sa construiasca astia cladiri de gradinita, plus toata logistica necesara pt grupa mica (mobilier, jucarii, educatori) - e clar ca trebuie sa faca loc in gradinitele actuale pt o noua generatie de pitici. Cum? Trimitand generatia mai mare in scoala.
Pana la alegeri nimeni nu va scoate o vorba despre cum va fi la anul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Zilele trecute, ministrul invatamantului a anuntat ca va face si un sondaj in randul parintilor de clasa 0 si de grupa mare (asta pe langa acea analiza de la sf. semestrului).
Oricum rezultatul oricarui sondaj poate fi aranjat dupa nevoie: fie "lucrezi" la populatia pe care o interoghezi, fie "lucrezi" la modul in care sunt puse intrebarile. Ma rog, se pot face multe.
La Craiova cica s-ar fi facut un astfel de sondaj, iar 98% din parintii interogati au solicitat intoarcerea clasei pregatitoare la gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Problema lipsei locurilor din gradinite pentru cei ce vin la anul in situatia in care pregatitoarea va ramane la gradinita este una falsa.
De ce? Pentru ca anul asta, per total gradinite, lipseste 1 an intreg, anul mutat la scoala.
Gradinitele bune si-au ocupat numarul de locuri de anul asta, asa incat ele nu simt aceasta lipsa, insa cele mai putin preferate, functioneaza cu copii mai putini.
Deci dezavantajul real al copiilor ce urmeaza sa fie inscrisi in 2013 la gradinita este in fapt calitatea gradinitei.

Mergi la inceput