Grupa pregatitoare/zero se va mentine in scoli ?

Grupa pregatitoare/zero se va mentine in scoli ? | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

hello

cum va fi de la anul ? copiii ce vor avea 6 ani impliniti se vor inscrie direct in clasa I sau in clasa zero la scoala? aud multe idei despre desfiintarea clasei zero de la anul, deci se stie ceva clar despre anul scolar 2013-2014 ?

merci mult
lia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Nu. Sunt doar zvonuri momentan.
Se asteapta decembrie pentru vestita "evaluare" a primului semestru de activitate in cadrul scolilor ( sau trecerea alegerilor), dupa cum vrei sa consideri.

Se va afla exact probabil la inceputul anului urmator, prin ianuarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Esti optimista. Cred ca se va afla la fel ca si anul trecut cu cateva zile inainte de inceperea inscrierilor.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Cu Abrambucrica nu se stie nimic.
Mai e sustinuta si de plagiatorul sef, mincinosul natiunii ... asa ca ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

auzit direct de la o invatatoare ca la anul clasa 0 nu se va mai organiza la scoala, ci ar fi la gradinita

daca ar fi asa.. ar inseamna ca la anul nu se mai inscrie nici un copil la scoala, respectiv nu se va elibera nici un loc la gradinite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

si pe mine ma intereseaza - da' sper ca:
1. ori clasa O sa fie la scoala in continuare
2. ori, daca cl.0 se muta la gradinita, sa se poata inscrie copii direct in clasa I la anu' (in sensu' ca fi-mea nu mai rezista un an la gradinita, deja e mama lor acolo, si mai e si "batrana" - din pacate n-am fost inspirata sa o duc la testele psiho de anul asta pt clasa o)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Clasa 0 in alta parte decat la scoala nu-si are rostul. Adica scoala e scoala, gradinita e gradinita. Ideea din lege era invatamant obligatoriu in gimnaziu de 10 ani: clasa 0, cele 8 actuale si clasa a 9-a. La 16 ani, din momentul absolvirii celor 10 clase, copilul incepea munca sau continua diverse forme de invatamant.
Abramburica a fost foarte clara: legea se va schimba, clasa a 9-a va ramane la liceu, iar clasa 0 va fi la gradinita, ca grupa pregatitoare.
Adica fix cum a fost.
Sigur, pana nu scrie negru pe alb, orice se poate schimba. Insa ravna de a schimba legea, mie imi suna ca sigur ca se va schimba in sensul mentionat.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Rufus, inca nu a fost clara despre clasa 0, a spus ca analizeaza in vacanta de iarna si ia o decizie.
Parerea mea e ca ar fi o prostie fara margini s-o intoarca la gradinita dar nu ma mai mira nimic. Cred totusi ca madam ministru va lasa asta pe umerii cui i-o veni randul dupa alegeri si nu va risca decizii radicale inainte de asta. Asa incat sunt absolut sigura ca nu va mai fi timp pentru nicio schimbare facuta cu cap, deci indiferent ce va fi, va fi facut ca si anul trecut in ultima clipa, pe genunchi si pe nervii parintilor.

Androix Bijoux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Aminteam de legea cu 10 clase obligatorii la gimnaziu tocmai in ideea in care ori sunt zece, ori nu sunt. In masura in care a 9-a clar ramane la liceu, care nu este obligatoriu, ce rost are clasa 0? Te duci direct in clasa I si gata. Adica o schimbare trebuie sa aiba un scop, doar sa schimbi ceva ca sa nu pari ca faci umbra degeaba, e inutil.
Daca va amintiti, si pe vremea lui Ceausescu era obligatoriu invatamantul de 10 clase. Dupa care puteai face o meserie, sau continuai liceul.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Vi se pare important sa fie 10 clase obligatorii sau e ok sa fie doar 8?
"Pe vremea mea" erau 10 clase obligatorii, adica pana la treapta a II-a. Cu legea sin '93 sau '95 sau cand a fost data au devenit 8 clase obligatorii.
Acum Funeriu a bagat iar 10, Androneasca vrea 8 (daca am inteles bine).
Cumva ii inteleg pe ambii.
8 clase - pentru ca pe cei care nu vor sa invete aka vor avea o meserie baza pe manualitate n-are sens sa-i chinui cu 10 clase si-asa nu vor face fata la matematica de a 9-a.
10 clase - ridicam nivelul de cultura si intelegere al populatiei, toata lumea va sti numere complexe (ma rog completati voi in loc de numere complexe cu ce se invata la 9-a).
Pentru mine nu conteaza cate clase sunt obligatorii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Aminteam de legea cu 10 clase obligatorii la gimnaziu tocmai in ideea in care ori sunt zece, ori nu sunt. In masura in care a 9-a clar ramane la liceu, care nu este obligatoriu, ce rost are clasa 0? Te duci direct in clasa I si gata. Adica o schimbare trebuie sa aiba un scop, doar sa schimbi ceva ca sa nu pari ca faci umbra degeaba, e inutil.
Daca va amintiti, si pe vremea lui Ceausescu era obligatoriu invatamantul de 10 clase. Dupa care puteai face o meserie, sau continuai liceul.

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Mai, oricat de idioata e legea asta si cei care au conceput-o, rostul clasei 0 nu era doar ca sa iasa la numaratoare. In europa scoala incepe oricum mai devreme decat la noi si in plus la noi gradinita nu este obligatorie. Asa se face ca s-au nimerit in aceeasi clasa copii care nu aveau habar de notiunile care se acumuleaza in ultimul an la gradinita si care au inceput clasa I la 8 ani in timp ce altii incepeau la 6. Exista diferente de cate 2 ani intre copii din aceeasi clasa ceea ce nu este normal. Rostul clasei 0 asta a fost sa existe o varsta maxima obligatorie (de preferat mai mica de 8 ani!) pentru inceperea scolii astfel incat sa se faca o uniformizare. Asta e si motivul pentru care androneasca analizeaza si decide separat soarta celor doua clase. Altfel n-o durea gura sa zica si de clasa 0.

Androix Bijoux

Mergi la inceput