Viatza in Germania si Elvetzia:-) - cap.82
Raspunsuri - Pagina 15
aschiutza spune:
Muhahah, bine ar fi cu inaltimea aia. Macar asa as ajunge la raftul de sus in magazine si supermarkt. Asa trebuie sa astept cuiva sa ii se faca mila sa imi dea ce e pe acolo (de aia mi-am luat barbat de 1,90)
Miriluta spune:
Ma lupt de 4 zile cu o durere de cap fioroasa, m-am umflat cu medicamente (printre care 4 Formigran) si degeaba. Nu reusesc nici sa dorm pentru ca ma trezesc de durere si prin urmare sunt obosita, cu nervii la pamant si ma uit stramb pentru ca ma doare capul...ei bine, de vreo ora m-a lasat durerea si am primit si un "compliment"...cred: azi dimineata cand am ajuns la birou, o salut pe Concierge si imi spune: waaaw, dar esti bolnava? pentru ca ai slabit masiv in ultimul timp?
Am zambit doar politicos si am trecut mai departe. WTF, ca m-a ingrasat cu 2 kg in ultimele doua luni (cica am mancat aiurea din cauza strsului, dar intre noi fie vorba, eu recunoc ca am dat iama in prajituri si kekse). Pe urma mi-a picat fis ca m-o fi vazut femeia ca aratam ca Fefeleaga si s-o fi zis sa imi zica ceva dragut ca sa ma mai bucur si eu.
Editez sa corectez greselile, Alzheimer lässt grüßen.
dyanira spune:
Aschiutza pe site nu scrie niciunde
Dar daca iti faci cont si pui carti in cos acolo la adresa iti apare scris ,,NOU Livrare internationala".Eu am facut acum o simulare de comanda din contul meu am pus 2 carti la intamplare am trecut adresa mea de aici din Germania si imi apare la costuri de transport suma de 72 ron si termen 2-4 sapt
Poti incerca si tu sa iti faci un cont si sa simulezi comanda ca atunci cand treci adresa nu e definitiva comanda dar vezi costul ei total.
DidiAlex spune:
Miriluta,
nu uita ca durerile de cap vin si de la vremea asta "insorita"
Christa,
greu raspunde om´' ma bucur ca au ajuns, nah scuze de dubluri
tumpi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aschiutza Tumpi, iaca acilea: http://www.hansano.de/produkte/frische-hansano-konditorsahne.php . Eu o iau de la Real. Eu frisca din Creme fraische nu am facut, ca imi place frisca dulce . Dar cred ca sunt singura nebuna care o maninca pe piine (ok si fiul maninca asa, da a invatat de la mine). Pt aluat as spune tot peste 30% grasimi sa aiba, cele cu grasime mai putina iti pot face probleme sa se "desparta" in straturi sau sa precipite. Da la aluaturi nu ma pricep, asa ca ia cu rezerve ce spun . |
La noi n-am vazut-o si mi-am "belit" ochii dupa diverse,da nah,cred ca la voi sunt si alte produse decat in Sud.
Sa sti ca frisca facuta cu Crème fraîche si cu putin zahar vanilat iese demential.Eu am avut destule esecuri cu frisca lichida:uneori daca am torturi de facut mai combin Crème fraîche cu Schlagsahne.Azi mi-am luat frisca lichida proaspata cu procent de 32%.
Apropo de aluaturi,daca faceti aluaturi gen de cornulete, pateuri care contin untura recomand untura de porc de la Laru ( Schweine-Schmalz ), eu de cand am descoperit-o o am tot timpul in frigider.
Miriluta, nu ar fi mai ok daca ai merge la dr?4 zile zic ca-i cam mult pt o migrene si imbuibat cu medicamente.
dyanira spune:
Tumpi merci!Nici nu credeam ca se gaseste untura de porc in magazin...super!Si eu folosesc la aluaturi
Decci pt frisca folositi schlagsahne??
Maine vreau sa fac un tort pt sf Andrei si chiar vroiam sa intreb care smantana e ok pt frisca?Puneti si intaritor de frisca?Cum se numeste aici?
Ah si inca o intrebare:unde vi se pare cel mai ok sa faceti cumparaturile saptamanale din punct de vedere al pretului, calitatii si diversitatii?Eu am ales pana acum Kaufland insa sambata am fost in Real si mi s-a parut mai ok desi e putin mai departe de mine!
tumpi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui tumpi
Intaritorul de frisca este Sahnesteif.Da pentru frisca poti folosii Schlagsahne si pt orice eventualitate sa ai si intaritor.Frisca lichida se poate gasii la paharele, la sticla, astea sunt la frigider, dar se gaseste si in cutii Tetra Pak care au valabilitate mai mare.Cele din urma le mai folosesc uneori si atunci le pun in congelator cam 30 de minute pt o reusita mai mare. Cat de cumparaturi, eu in Kaufland cred ca odata am intrat, mie-mi place Realul doar ca in zona nu am si tare sufar.In rest carne , peste proaspat mai cumpar de la Hit(nu stiu daca in zona vostra este), asta cand nu gasesc la tarani.Dar altfel alernez:Lidl, Aldi,Penny, Netto,Norma. Edit : ca mai voiam sa spun de inlocuitorul de gelatina.Pentru cine nu-i prietene cu ea poate folosii Agartine. |
kariguld spune:
hallo nemtoaicelor
gata va pregatiti de sarbatori? la mine vina mama saptamana viitoare sa sada cu copii cat suntem noi plecati. si i-am trecut pe lista de sarcini si cateva prajiturele. acum sper sa n-o lege de scaun terminatorii astia mici.
Miriluta, sanatate. ai identificat cauza durerilor de cap?
Marcia03 spune:
Servus fetele
cum e vremea pe la voi? ninge? aici a nins azi-noapte, acum fulguieste, dar e o zapada de-aia apoasa..de la birou vad afara si e totul alb...cred ca s-au cam speriat elvetienii de zapada, ca azi strazile erau aproape goale in zurich (de obicei e full de masini dimineata si seara)...
si mie imi place Real-ul din Germania...e ca si fostul Carrefour aici (au plecat din Elvetia acum cativa ani)...Real noi nu avem...mergem o data pe luna la Real si luam carne si bere nemteasca....daca as lua carnea de aici, ar fi de 3-4 ori mai scump...de cand a crescut puterea francului elvetian, ft multi vin la cumparaturi in germania..in Konstanz, Singen sau Walshut e plin de elvetieni....la casa, in Real, am intalnit de cateva ori o casierita romanca...si sunt chiar si masini de Romania in parcare...azi am vazut chiar o masina de Alba in Zurich ma bucur cand vad romania aici, pt ca sunt ft putini....
o zi buna va doresc !
cu drag
Mihaela