concursuri, portofolii, chestii

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Nu, nu am fost obligati. Doar explicam mecanismul asa-numitelor concursuri gratuite. Unii au platit, la acelasi concurs, trasul la xerox sau printatul :)
In ceea ce priveste rezultatele exceptionale, sunt copii, printre ei si fiica-mea, care, cel putin in ciclul primar, nu au nevoie de nspe culegeri sau nspe ore de suplimentar ci de o organizare eficienta a problemelor. Dar, in clasa de exemplu, ea termina de rezolvat problema inainte sa termine invatatoarea de formulat pana la capat intrebarea :). Acest tip de copii chiar exista.
Pe de alta parte, exista intr-adevar parinti capabili sa ii puna sa invete pe de rost raspunsurile numai sa ia nu stiu cate puncte. Este o abordare gresita pe termen lung, dar exista astfel de situatii.

Mergi la inceput

Sambata, finala de la Lumina Math, in tara la ora 12, in Bucuresti la ora 13 la ICHB.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Nu, nu am fost obligati.

Dar ati cumparat-o!

Citat:
Acest tip de copii chiar exista

Sunt convinsa ca exista, la fel cum sunt convinsa ca majoritatea parintilor care forteaza copiii sunt cei care au astfel de copiii... tocmai pentru ca stiu ca pot.

Bafta la Luminamath!

Mergi la inceput

A cumparat-o invatatoarea si a lucrat ceva cu ei, e adevarat, dar in 2 ore nu se pot face multe, din cauza de ritmuri diferite de lucru la copii . Dar sunt convinsa ca sunt parinti care au procurat-o si au incercat sa ii determine pe copii sa memoreze ceea ce nu e tocmai pedagogic. Cel mai probabil vor face o varza la concursul propriu-zis.

Partea a doua e exact cum am crezut,eu vorbeam tocmai de acei copii care nu sunt fortati, dar au rezultate exceptionale. Despre ei spuneam ca exista cu adevarat. De acei copii care fac o jumate de ora de suplimentar la trei zile si obtin rezultate mult mai bune decat altii care sunt tocati zi de zi cu zeci de probleme din zecile de culegeri proaste existente pe piata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Lory,te inteleg...incearca sa fii mai putin incrancenata...Nu poti schimba anumite lucruri!Trebuie sa acceptam asta!Daca ne concentram mai mult pe propriul copil si nu pe altii, nu ne mai afecteaza atat de mult!

Baietelul meu este in clasa a doua si a participat la Comper.Cu sau fara voia mea.El este fan concursuri desi rezultatele il dezamagesc...

Comper-ul de anul asta a avut mai mult probleme de perspicacitate.Desi am lucrat multe genuri de probleme in decursul timpului,nu s-a descurcat foarte bine...Asta nu inseamna ca nu stapaneste matematica...

Pentru el,cel mai important lucru al acestor concursuri,a fost ca l-a motivat sa lucreze suplimentar!

Cu timpul va deprinde abilitati pe care inca nu le stapaneste.Pentru ca matematica stie,lucreaza si a inceput sa aiba incredere in el...

Daca cu timpul va reusi sa obtina calificative bune prin propriul sau efort,sincer,asta este cel mai important lucru!Daca jumate din copiii din clasa au note maxime iar el,prin stradania lui va avea note mari,nimic nu mai conteaza!

Este cale lunga in procesul educational.Trebuie sa invatam sa privim dincolo de aparente.Chiar daca ,uneori,acest lucru doare.

Am invatat sa ignor pe cei ce trambiteaza rezultatele odraslelor lor.(un parinte striga in curte in gura mare la odrasla lui:"AI DUS CARTEA LA BIBLIOTECA?".Asa...ca sa auda TOTI ca propriul sau copil a terminat deja de citit cartea!)

E greu,foarte greu,sa dai "IGNORE",dar pentru psihicul meu,este sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Citat:
...(un parinte striga in curte in gura mare la odrasla lui:"AI DUS CARTEA LA BIBLIOTECA?".Asa...ca sa auda TOTI ca propriul sau copil a terminat deja de citit cartea!)...

Poate copilul respectiv e mai uituc din fire. Crede-ma, al meu isi poarta cartile de la biblioteca zile intregi in ghiozdan, il intreb si eu cand iese daca a dus-o sau nu...nici prin cap nu mi-a trecut ca ceilalti parinti pot interpreta intrebarea mea! Si pana la urma, ce e asa de iesit din comun in a citi o carte de la biblioteca ...in clasa a doua!? Ca astia mici citesc de la gradi!
On topic... noi lasam concursurile pe mai tarziu, prin clasele mai mari. Deocamdata ne vedem de joaca, de sport, de engleza, de serbari... de copilarie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Sambata, finala de la Lumina Math, in tara la ora 12, in Bucuresti la ora 13 la ICHB.

Lory, fii te rog amabila si spune-mi de unde ai aceasta informatie? De asemeni, imi poti confirma ca ICHB e Liceul de Info de pe Mihai Bravu? Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Sa inteleg ca in Bucuresti subiectele ajung mai greu decat in tara. Daca ai o relatie... le poti afla cu o ora inainte.

Ibelciug scrie pe site-ul lor:
http://www.luminamath.ro/xcenters/centerlist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredan spune:

Asa este si la Comper, subiectele se afiseaza la ora 7, deci daca ai o relatie...le poti afla, rezolva....doamne, ce nebunie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredan

Asa este si la Comper, subiectele se afiseaza la ora 7, deci daca ai o relatie...le poti afla, rezolva....doamne, ce nebunie!

Draga Loredan,chiar daca nu crezi,aceste lucruri se intampla!

Mergi la inceput