concursuri, portofolii, chestii

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

S-au afisat listele cu cei calificati la etapa nationala la Lumina Math.
"Prietenii" nostri din 120 nu au patit nimic, sunt pe lista de calificati, e drept cu un comentariu" Sub observatie". Organizatorii spun ca cica ii vor elimina din liste daca nu confirma rezultatele bune la etapa nationala. Dar eu cred, asa cum fac si altii, ca nu se mai prezinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Lory de la anul o sa te linistesti... iti promit eu.

In ce priveste lumina math... cred eu ca de la anul pragul asta nu va mai fi procentual... ci se va scadea, la fel cum se intampla cu cangurul, pana la o valoare rezonabila... la clasa a IV-a anul asta eu as fi trecut pe cei care au peste 80 de puncte. Abia astept anul viitor sa vad daca am avut dreptate. Lumina math se transforma intr-un concurs pentru clasele primare , din clasa a V-a parintii sunt mult mai sceptici in ce priveste concursurile, iar copiii buni vor fi aglomerati de concursurile/olimpiadele inspectoratelor, care sunt gratis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

mai, eu nu stiu ce vorbiti voi acolo
pe mine concursurile astea nu ma intereseaza deloc... in afara de Comper, de care ne-a povestit invatatoarea, nu cunosc nimic...Lumina, Cangur etc etc
De ce stresati copiii ? La ce le folosesc concursurile astea pana la urma ? Zau daca inteleg...

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Abia astept clasa a V a, pe cuvant. Numai ca problemele de la concursuri la primara raman.

La a patra, cele mai dificile sa zicem ca sunt pe post de surogat de olimpiade. Care au fost scoase, desi ele ar fi trebuit pastrate.
Unii copii sunt stresati, in general cei impinsi de parinti am vazut si eu, altii n-au nicio problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Ingridnen,nu stiu in ce masura le folosesc copiilor aceste concursuri.Problema este ca,chiar daca tu, ca parinte,nu ai vrea sa participe,nu poti face opinie separata de clasa.Totul se rasfrange asupra copilului.Este ,uneori,mai bine pentru el sa participe.

Problema apare la afisarea rezultatelor cand nu-i poti explica copilului de ce unii colegi au intotdeauna rezultate maxime si altii ,nu.De exemplu,la COMPER doamna i-a inscris pe toti.Oricum il lasam sa participe,mai ales ca se desfasoara in timpul saptamanii si in timpul orelor de clasa.

Sunt sigura ca foarte multi parinti au alergat dupa modelele de teste din anul in curs din care se vor da subiectele.Una este sa le lucrezi la clasa si alta este acasa.In plus,doamna nu are timp sa lucreze la clasa toate subiectele.Unii deja le-au parcurs de la A la Z.Iar altii vor afla de la alti mentori subiectele dis-de-dimineata.

Sunt multe aspecte si daca alergam dupa corectitudinea acestor concursuri,ne vom imbolnavi...Chiar daca mentorii sunt corecti,exista parinti "bolnavi" care vor "shunta" sistemul...

Pana la urma, ce este mai important?Sa privim mereu la rezultatele "vecinului" sau la evolutia propriului nostru copil?

Sa ne lasam atrasi in degringolada notelor maxime sau sa acceptam rezultatele copilului nostru ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Iahim, eu nu prea inteleg ce spui tu aici...daca parintele si copilul nu vor sa participe la un concurs, nu participa si gata... ce sa se rasfranga asupra copilului? Ca doar nu pune doamna bani din buzunar pt aia de nu se inscriu ca nu vor!
Sa inteleg ca sunt copii care stiu dinainte ce subiecte vor avea la concursuri? Ca, sa lucrezi subiectele din anii trecuti mi se pare nu numai normal dar si de bun simt fata de copil (sa nu-l trimiti asa, caine sur la vanatoare, sa nu aibe habar la ce sa se astepte).
Eu pana sa ajunga fiimiu la scoala am strans subiectele de la toate concursurile posibile (ce am gasit pe net)... vrea sa participe la un concurs, ii arat cum sunt subiectele si apoi zice da sau ba. Asa cred ca e normal...
Si inca ceva, nu sunt de acord cu concursurile care presupun materie peste programa, pregatire speciala...Cel putin nu la clasele 1-4. (decat poate daca pasiunea pt o materie e atat de mare incat copilul alege sa se pregateasca si renunta el, de buna voie, la desene si joaca - daca o fi vreun pusti din asta, eu una nu am vazut!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

pentru mate, probabil stiti www.sorinborodi.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Fiul meu trecut prin toate etapele,a luat diplome cu traista,,iar acum in clasa aV-a a ales doar un concurs de cultura generala.A invatat sa citeasca atent enuntul,sa intre in atmosfera specifica si sa isi gestioneze timpul.Deci punct lovit,punct ochit.
Concursurile astea platite sunt ca un teatru.Stii ca in fata ta sunt niste actori care ii joaca pe Romea si Julieta(la fel si tu elev,stii ca indiferent de rezultat,nu pierzi un examen,nu iei o nota proasta in catalog)insa depinde de maiestria actorilor(in cazul nostru al autorilor subiectelor)daca te transpun in lumea dorita sau nu depasesc mediocrul.
Asa ca ma bucur de alegerea lui Remus,la cultura generala afla ceva nou,ca oricum la mate si romana munceste pentru scoala "de-i sar capacele".Face si sport la un club de vre-o 4 ani asa ca stie ce inseamna trisatul,simularile si durerea subita de burta...
Si ca sa ma laud,este un copil "de argint" si la sport,si la scoala.......nu e "de aur" pentru ca inca e copil si tare-i mai place sa se joace.......
In 2006 cand am descoperit forumul "despre copii"eram un parinte nepriceput,puneam presiune nejustificata pe copil,insa am invatat de la voi sa ma relaxez,sa apreciez adevaratele valori si sa nu ma cramponez de ceea ce spune lumea sau de notele obtinute.Intr-un fel,forumul acesta a fost o scoala si pentru mine.Am avut pe acest forum sute de profesori ,diferiti si totodata legati de acelasi liant:binele copilului!

Mergi la inceput

Comper romana: in prima etapa, subiectul: unul din cele 4(patru) teste dintr-o noua culegere editata de Paralela 45, culegere care este distribuita cu doar 3-4 zile inainte . In acea culegere, unul din puncte intreba copiii de clasa a patra despre structura propozitiei "Mi-e sete, mama!", adica sa-i faca schema. Pe langa altele asemenea.
Culegerea de mate se distribuie azi, cu doua zile inainte de concurs.
Bineinteles ca nu sunt distribuite gratis.

Etapa a doua, cu subiecte la prima vedere, cum este si firesc intr-un concurs, va fi cea normala si interesanta.

15 decembrie etapa nationala de la Lumina Math. In Bucuresti de la ora 13 la ICHB. In sfarsit, toti participantii sunt intr-un centru, probabilitatea de soptit/copiat va fi foarte scazuta. Cel putin la nivelul Bucurestiului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Culegerea de mate se distribuie azi, cu doua zile inainte de concurs.
Bineinteles ca nu sunt distribuite gratis.

Sa inteleg ca ati fost obligati sa cumparati culegerea? Atunci scoala are o problema...

Sau ati cumparat-o ca sa aveti rezultate super exceptionale, pregatindu-va din ea? Atunci parintii au o problema.

Mie mi se pare lipsit de omenie fata de un copil sa-l pui sa lucreze din toate culegerile care apar pentru fiecare concurs (aproape toate au culegerea proprie, cu alte tipuri de exercitii). Dar este doar o parere proprie si recunosc ca m-am intrebat de multe ori daca nu cumva sunt defecta gandind asa.

Mergi la inceput