Dermatita atopica, cu ce tratam?

Dermatita atopica, cu ce tratam? | Autor: danaradum

Link direct la acest mesaj

In primul rand vreau sa "aud" si parerile voastre si experienta voastra in aceasta problema. Pediatra fiului meu ( dr Culcer) este recunoscuta ca fiind omul pro alaptare exclusiv. Din pacate bb meu mi-a facut ceva probleme in alaptat si a trebuit sa ii suplimentez hrana. Am inceput de la 3 luni jumatate cu Topfer bio pre si totul a fost ok. Acum are 5 luni si de curand am descoperit niste bubite mici, grupate, ca o iritatie pe manute aproape de cot. Am mers la dr si ... Cand a auzit ca am inceput alimentarea mixta ... A luat foc! A spus ca are potential alergen si sa ii scot laptele praf.... Asa as fi vrut si eu dar nu se mai poate din pacate. Am mers a doua zi la un dr dermatolog sa mai cer o parere. Acesta de cum l-a vazut mi-a spus: dermatita atopica. Mi-adat un unguent " cutivate" si atat. Pana sa faca bubitele alea eu foloseam toata gama weleda pt bb. Cand a facut alergia am luat crema de la avene- trixera. Dr a zis ca e ok... si gata. Eu azi i-am cumparat insa si alt lapte - Humana HA desi dr nu mi-a zis asta. Ma feresc de cremele cu mult prea celebrul cortizon desi dr a zis ca nu este nicio problema. Voi cum ati procedat cu bb?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaradum

Acum are 5 luni si de curand am descoperit niste bubite mici, grupate, ca o iritatie pe manute aproape de cot.(...)Pana sa faca bubitele alea eu foloseam toata gama weleda pt bb.
Voi cum ati procedat cu bb?

Cum am procedat eu? Am alaptat. Si nu i-am spalat cu toata gama de la nimic, fie ele, produsele,chiar cat de naturale promit producatorii.
Pielea unui bebelus este mult mai subtire si mai sensibila decat a unui adult, in plus, nici nu se murdareste un bebe ca un adult - nu sunt atatea toxine in organism, grasimi blabla. La baita am folosit cel mult un strop de sapun lichid pentru bebe, dupa care nu am folosit pudre, uleiuri sau alte smecherii. Nu ca nu vreau sa imi ingrijesc copilul ori ca nu as avea acces la produse foarte bune, dar nu necesita. Ce-i prea mult strica. Pe scurt, am alaptat si i-am spalat cu apa.
In plus, cu atat mai mult, daca e suspect de dermatita atopica( desi cred ca e pus cam usor diagnosticul asta), pielea trebuie agresata cat mai putin posibil - chiar si detergentul si balsamul de rufe cu care se spala hainele lui bebe pot inrautati situatia.

De ce nu se poate sa ii scoti lp acum si sa alaptezi exclusiv? Vorba vine, ca deja poate incepe diversificarea usor, de la 6 luni, asa ca oricum nu e musai sa ii dai mai departe lp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Si a mea are dermatita atopica desi e alaptata exclusiv. Eu si pediatra mea nu am vrut sa ajungem la cremele cu corticosteroizi asa ca, atunci cand ii apar zonele rosii o dau cu crema Mustela Stelatopia dupa ce in prealabil i-am pulverizat Apa de mare. Am observat ca apa de mare e foarte buna, adica e o diferenta daca o dau sau nu cu ea inainte de crema.
Cand a avut un puseu mai puternic am spalat-o cu Mustela Stelatopia Milky Bath Oil care se pune in apa si nu se clateste copilul, cred ca si asta a ajutat-o mult. Scrie pe el ca se foloseste doar in perioadele de criza, ceea ce am si facut.

Momentan nu are nicio pata.

Eu dau 1-2 clatiri suplimentare cand spal rufele lui bb si nu pun balsam.

De ce crezi ca nu poti sa-i mai scoti laptele praf? Cu multa vointa, pus bebe des la san, folosit si pompa dupa, pt stimulare, trebuie sa se poata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady22 spune:

si fetita mea are dermatita atopica dar eu ii spal hainetele exclusiv cu sapun nivea pt bebe.asa a zis pediatru.si mi-a recomqandat o crema:Hidrocortizon si stai linistita k nu ii face rau desi are cortizon

don't worry be happy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Cortizonul face rau, mai ales pe termen lung, e de dat doar ca ultima instanta! Eu sunt la al doilea copil cu tendinte atopice si am reusit sa evit cortizonul si alti corticosteroizi.

Cutivate tot steroid e.

Normal ca unii medici il prescriu cu usurinta pt ca trece rapid puseul si nu-si mai bat ei capul atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

draga mea, la dermatita atopic anu exista o solutie universala.fiecare bolnav e unic.,ceea ce merge la cineva,face rau la altceva.
iti pot recomnada o dr alergolog cu copetente pediatrice sid ermatologie,dr Irina Bucur.o gasesti la Malaxa/Mediclass.
pe ianu il urmareste de la nastere.
noua ne-a recomandat Lipikar de la La Roche Posay,dar e f probabil sa nu mearga la toti.
solutiile sunt individuale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaradum spune:

Multumesc pt raspunsuri . Bb nu prea mai are iritatia pe manute. Nu am folosit Cutivate desi l-am cumparat pt orice eventualitate...... L-am hranit f mult la san zilele astea. Problema mea este ca bb suge foarte urat ....imi face rani extrem de dureroase. Pozitia lui la san este corecta, eu incerc sa stau cat se poate de relaxata .... din pacate nu este un caz de alaptare fara probleme. Diversificarea vreau sa o incep la 6 luni. Si lapte Topfer primea doar 2 biberoane pe zi... Pauzele aste de alaptat ma ajutau oarecum. I-am schimbat si produsele de ingrijire pentru ca vreau sa exclud eventualii factori alergeni ce pot determina aparitia unui nou episod alergic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Noi am folosit Stelatopia de la Mustela, hainute din bumbac 100% pe piele, am evitat alimentele cu potential alergen ridicat pana dupa varsta de 1 an si 3-4 luni (peste, fructe cu seminte mici etc). La noi a fost o forma usoara, a avut doar pe umeri si pe fata cateva pete cat unghia de la degetul mare. Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Baiatul meu a avut deramtita atopica si a fost hranit NUMAI cu san pana la 6 luni.

M-am luptat cu ea si nu am rezolvat mare lucru, pur si simplu a trecut de la sine pe la vreo 7 luni parca.

Cand era "groasa" treaba, foloseam Triderm in cantitati foarte putine si nu dadeam mai mult de 3 zile consecutiv. Tot hidrocortizon este si tocmai de asta evitam sa ii dau. Doar cand era nasol rau si oricum nu depaseam "un bob de mazare" cumulat pe tot corpul.

Spalam rufele cu Persil Sensitive si nu foloseam balsam de niciun fel ca imediat facea bubite. Ii faceam masaj cu ulei de masline. Il spalam cu Bioderma gama ABC Derm. Mai foloseam creme de hidratare (doar cand vedeam ca are pielea uscata) de la Avene. Il spalam pe fata cu Uriage Premeiere Eau si cam atat. In rest, Mustela si alte nebunii nu faceau absolut nimic, nu obsevam nicio amelioare si mai si dadeam o groaza de bani pe ele.

Are in continuare o piele foarte sensibila; una, doua face si acum la aproape 3 ani sudamina :(.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Si Marco al meu a avut dermatita. L-am ajutat cu bai cu Mustela Stelatopia Milky Bath Oil si il mai spalam si cu amidon de orez. Puneam o manuta in baie si il spalam fara sa il clatesc. A scapat. Lui i-a aparut aceasta dermatita de la un detergent de rufe .

Alessio Michele (4 ani si 5luni) , Mattia Gabriel (3 anisori! ) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (1 an si 9 luni) ! .

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

In primele luni am folosit la baite Tarate de grau pt bors. Weleda mai tarziu.
Dupa 1 an si cateva luni s-au redus petele (ii apareau pe manute, in spatele genunchilor) ca la 2 ani sa nu mai faca nici una. Inca se aspresc obrajorii la frig si mai cremuim fata cu Weleda cand merge la ski, patinaj ...

Mergi la inceput