MONTIGNAC (179)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 15
cge spune:
Hai, mai, cum sa urati francezii, pe Monti il iubiti...
Mie mi-a placut franceza de cand ma stiu.
Dar sotul a urat-o si acum a ajuns sa ii zica fie-sa:`Je t`aime, papa!`
Asa ca aveti grija ce va doriti si ce nu.
Cu emigrarea nu e usor, sunt si + si -, important sa dea cu + la final
Meniu de sapt. viitoare: supa crema de brocoli, pui la rotisor cu salata verde (si inca ceva ptr restul casei) si ghiveci cu carne de vita.
Ninha, si Victor a avut varicela, si pe sora-sa am vaccinat-o, mie mi s-a parut groaznic cu el in casa, dalmatian. Sanatate multa baietelului!
We placut,
Un weekend placut,
brindusik spune:
in "foamea" mea dupa omega3 am luat azi 3 bucatid e calamar...cum sa le gatesc?idei fetele mai "pestoaice" ?
si mai am de gand sa fac si neste pui la "gratar"ul de la aragaz cum a preparat idianul se fac 2 marinate...prima e cu ginger,ustoroi si cili..dupa juma de ora sa baga in cealalta marinata: tanduri spiecy (asa am cumparat asa va zic), iaurt, sare , mustar, sare si ustoroi (si parca spunea ca si putin putin thyme-cimbru) in treaba asta se lasa cel putin 2 ore...si dupa se baga la cuptor ..puiul trebe sa fie fara pielita si crestat inca de la inceput ca sa intre mirodeniile in el...mi-o placut...si vi-l recomand
cert e ca am luat puiul dar am si multe treburi de peste(inclusiv icre...dar mno... astea le mananc dimi )
mel_g spune:
Cge, eu am ramas cu aceasta antipatie de pe vremea cand faceam franceza la scoala. Aveam un profesor care ne dadea note, in functie de cadourile primite. Ai mei nu duceu cadouri, prin urmare nu aveam 10, doar 8 si 9.
Puisor , crezi ca as putea face ciulama cu faina de soia ? Ai incercat ?
Snitzele cu faina de soia sau de naut ati facut ? Chiar imi este pofta de un snitzel , cred ca n-am mai mancat de un an.
Pt maine am in plan o ciorba de perisore cu leustean, dar la felul 2 inca nu m-am hotarat - poate o mazare
brindusik spune:
mel cred ca la ciulama merge si faina de naut..oricum nu trebe sa puimulta ca imediat se ingroasa ..mama mea asa imi face cand merg acasa
am facut eu cu faina de naut..iese ok...si am mai facut si snitel cu tarate de grau...cred ca ar iesi mult mai super truper cu tarate de ovaz
puisorul spune:
Brandu, nuu stiu sa iti zic de calamari ca nu am cumparat niciodata intregi. Doar rondele pe care le-am facut la cuptor.
Mel, eu nu folosesc faina de soia niciodata asa ca nu siu ce sa iti zic. Din cate citisem din soia sunt bune doar produsele fermentate cum e sosul de soia sau supa miso. Eu ciulamaua nu o ingros cu nimic, pun doar smantana. Daca ti-e dor de snitele eu zic sa le faci normale si sa te bucuri de ele. Daca le faci doar asa ca nu mai stii ce sa faci de mancare le poti face cu tarate de ovaz si iasa ca si cu pesmet.
brindusik spune:
puisoaro astia de i-am luat io is deja curatati..adik rondelele de le iei tu..da tubulete...
am gasit asta http://retete.acasa.ro/mancare-35/calamari-crocanti-cu-sos-de-usturoi-150884.html in care o sa pun tarate de ovaz si asta http://www.mondocucina.ro/content/Calamari-pane-cu-sos-de-smantana,-usturoi-si-busuioc.aspx
sa vedem ce-o iesit
mel_g spune:
Aaaaaaa, Puisor, parca imi aduc aminte ca ai scris intr-un capitol ca soia nu este ok, pt ca este modificata genetic ? Sau ma insel ?
De snitzele imi este pofta . Nu gatesc prajeli, carnea, chiftelele, etc, le fac in cuptor, fara ulei, dar acum chiar imi este pofta
De Xylitol ce ziceti ? Este mai bun sau mai rau decat fructoza ?
puisorul spune:
Brandu, as face a doua reteta cu sosul de iaurt. Si eu i-am facut tot cu tarate de ovaz si la cuptor.
Mel, soia nu imi place din cauza estrogenilor pe care ii contine. Si poate fi si modificata genetic ca si bonus Fetele de pe culinar ziceau ca e bun xylitolul dar e foarte scump si se foloseste ca si zaharul, adica in loc de o lingura de zahar trebuie sa pui o lingura de xylitol. Cam scumpa afacere
Cred ca v-am mai zisa ca am povestit cu o nutritionista care e si vegetariana si foarte deschisa la minte si mi-a zis asa. Trendul e spre revenire la miere si zahar,daca se poate brun si nerafinat. La toate substantele cu care s-a incercat sa se inlocuiasca zaharul li s-au gasit efecte adverse mult mai urate decat efectele acestuia. Asa ca mai rarut ca-i mai dragut. Ieri in terina am pus doua linguri de miere, una in crema de branza si una in sosul de fructe. Nu cred ca e cea mai mare abatere si macar stiu sigur ca nu ne face rau.
Azi am fost la cumparaturi si bineinteles ca Stefi a vrut creveti, asa ca la cina avem creveti cu usturoi si patrunjel. Vineri plecam pt cinci zile la Barcelona si sper sa ne saturam de fructe de mare Mai vreau sa gust si ce gatesc spaniolii cu naut si linte, ca cica mananca frecvent asa ceva.
Azi am dat si noi in boala lui omega 3. La MD am mancat somon afumat, la pranz somon la cuptor iar de cina creveti
Pupici
brindusik spune:
puisoaro asa am si facut sosul cu iaurt..dar cred ca am facut greseala de a pune si niste lamaie si o iesit cam acru..da mno o sa stiu data viitoare
mi-am facut si puiul si l-am lasat a in a 2-a marinata...o sa-l fac maine cred sau marti ca pentru maine mi-am facut niste ficatei la ceaun
mel_g spune:
Mda .... sunt debusolata. Nu-mi trebuie f. mult dulce intr-o zi, dar fara nimic, nimic ... nu pot.
Stiu ca fructoza nu este sanatoasa si nu-mi dau seama cu ce sa o inlocui - mananc aprox 3 lingurite/zi
Nu as apela la miere pt ca din punct de vedere caloric mananc mult, iar abaterile s-ar face simtite probabil in kg .
Despre zahar am citit ca pe langa multe altele, contribuie la aparitia cancerului. In plus nu prea am mai mancat si am constatat ca atunci cand servesc ocazional o prajitura/felie de tort , nu ma simt bine.
Muraturile in otet cu ce le indulciti ? Vine iarna .... si noi mancam muraturi. Inca n-am pus nimic tocmai din motivul indulcitorului