Felicitari Moro!! Felicitari tuturor mamicilor!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Off, Kytana, draga de tine, eu zic ca horcaitul acela este fornaitul pe care se pare ca il au toti bebelusii. Si Maya mea face ca toate alea si cand incerc sa scot nu are nimic. Daca respira bine, suge si pe el nu pare sa-l deranjeze eu zic sa stai linistita.

Despre somn nu stiu ce sa-ti zic, poate de gaze nu poate dormi ca il deranjeaza prea tare. A mea de 2 ore tot se screme si se partzuieste intruna. Noi in a doua noaptecand am adus-o acasa am adormit de-abia la 6 dimi din cauza colicilor, numai ca ea a urlat toata noaptea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Nici acum nu doarme, i-am mai pus ser fiziologic, m-am dus sa vad ce face si era cu ochii cat cepele in pat,scotea sunete ca de adult. Cel mai frica imi este sa nu aiba ceva ce nu imi dau eu seama. Daca continua cu sunetele ciudate cred ca il iau in taxi si il duc la urgenta la Grigore Alexandrescu pentru ca daca ar pati ceva nush ce as face, cred ca m-as duce pe copca!
Am sunat-o si pe Dna Musat care a zis ca e okay, sa nu ma ingrijorez. Dar de ce nu doarme?! Acum imi dau seama ca e frant, duce mainile la ochisori si casca, cred ca il pun in sling sa il adorm un picut...

Doamne Dumnezeule, apara-ne comorile!

Pinga cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Eu nu vreau sa ma pun aiurea.....dar eu nu stiu asta cu fornaitul pe care il au toti bebelusii. Ai mei nu au avut niciunul de la inceput - ca daca il au de la nastere, atunci dupa logica mea, trebuie sa il aiba de la inceput...
Sophia cand a fost fornaita (la vreo luna si putin) am folosit Colargol. Si a trecut. Ser fiziologic, aspirat, ieseau niste mucisori si am pus Colargol.Si a trecut.
Dupa logica mea, desi nu sunt medic, nu pot intelege cum are secretii neeliminate de la nastere, dar se manifesta la o luna...eu as banui alta cauza.

Si eu sunt pro control la medic chiar daca se merge degeaba. Better be safe than sorry.Mai ales la copii asa mici se pot intampla multe in termen scurt

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandy_2008 spune:

neata mamici,

a mea tine suzeta, daca sta cineva sa o tina cu mana, altfel o scoate...si trage cu o pofta din ea...daca ar fi tras si din tata la fel...

maine mergem la pediatru sa vedem ce branza am facut saptamana asta...
de cand ii dau cu biberonul nu am mai avut reprize de somn de 10, 15 min.sapt trecuta chinuia tata 3-4 ore dupa care pica lata 4-5-6 ore dormea...dar in orele in care statea la tata, mai adormea, o puneam in pat si dupa 10 mi o luam de la capat...
acum papa biberonul, face caca eventual si pana ragaie, o tin in brate si adoarme, dupa care o pun in patut si doarme nemiscata 3-4 ore...

mami.ilinca, poate si-a facut plinul peste noapte si tu nu stii :)

eu nu inteleg de ce la o repriza de muls noaptea scot in 30 min cat scot ziua in 1 ora

felicitari kytana pt greutate. la mai mare!

multa sanatate stela 87, trebuie sa fii tare!

kytana, si a mea mai fornaie...nu inntotdeauna...nu mi-am facu t griji...pt muci eu am un aspirator cu baterii, dar nu scot mare lucru...prind cate un muc pe care il vad in nara...

Mergi la inceput

Sandy, citisem pe undeva ca noaptea se secreta prolactina. In plus, cel putin la mine, ziua suge non stop si noaptea la 2-3 ore, deci se strange ceva acolo in intervalul asta.
Am vb cu pediatra, mi-a zis sa incerc sa-i dau cand e mai adormita. I-am spus ca exact asa am facut si a mancat. Mi-a zis sa-i dau asa azi si maine sa incerc treaza, poate uita.
Faza e ca atunci cand ii dau asa semi-adormita cateodata se trezeste si continua sa traga. Dar daca ii scot bibe si incerc din nou, s-a rupt filmul!

Pe la 11 am incercat din nou cu bibe, treaza. Se uita la mine si tinea buzele stranse. Nu le deschidea deloc! Am pus-o la san si la un moment dat am schimbat sanul cu bibe si a supt tot (70ml). Am zis sa-i mai fac 30, ca ea de obicei manca 100-125, dar n-a mai vrut.
Apoi a stat o ora treaza, pe perna sau in brate si apoi a inceput sa miorlaie de somn ca era treaza de 2h30. Am pus-o la san, a tras 5 minute si a adormit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Ola Ola mamicute si bebici.
In primul rand vreau sa va spun sa va uitati pe mesajele private ale odeseei, Stella a scris de mult un mesaj de predare a stafetei si ne-a cerut parerea, dar probabil am citit cu toatele in viteza si nu am bagat de seama.

Mi-am scris cateva randuri pe care le postez acum si apoi ii dau sa pape, revin mai tarziu.
Danielabejan, ai fost la medic cu ea pentru raguseala? Din cate mai tin eu minte la bebelusi raguseala e semn de laringita si nu e prea bine. Mai bine intreaba si tu un medic.
Chri70, faine filmuletele cu alaptatul. Ex nr 3 e suzeteala, daca bebe suge asa e clar ca inghite extrem de putin, restul e alint.
Moro, ai incheiat fericit odiseea noastra, ai nascut usor si repede. Bucurie mare. Succes cu acomodarea acasa.
Kytana, a adormit Luca pana la urma? Sa stii ca si eu sunt de felul meu panicoasa, si cand chiar nu stiu ce sa fac sa stii ca ma duc la medic, chiar la urgenta cum ai spus tu. Vorba Oanei, mai bine mergi degeaba decat sa iti para rau. Nu detaliez, dar am experienta cuiva care s-a dus prea tarziu pentru un lucru aparent BANAL. Daca…chiar nu va fi nimic, macar esti si tu linistita si faci altfel fata nesomnului lui. Te puup.
Olivette, draga de tine, te admir pentru calmul tau si rabdarea de care dai dovada. Asta imi aminteste de perioada mea de sarcina cu Ana, ne uitam la un film si protagonistii erau sot si sotie cu un bebe mic de 2-3 luni. Intr-o scena din film ei petreceau timp impreuna stand de vorba, jucand scrabble etc si copilasul dormea linistit in patut. Imi faceam vise ca asa va fi si la noi; hahaha, VIATA BATE FILMUL. Vestea buna e ca si asta va trece, crede-ma, iti spun din experienta. Trece si uiti, altfel nu mai aveam eu in plan un copil la aproape 40 de ani cand ceilalti 2 erau mari deja. Oricum ar fi sunt niste scumpi, cand dorm si fac tot felul de mutre iti vine sa stai cu camera video non stop pe ei ca sa ii filmezi.
Referitor la imbracaminte: nici eu nu ii pun caciula in casa, doar dupa baie pentru vreo ora maxim 2. La noi in casa nu sunt nici pe departe 24 de grade, locuim la casa sic el mai mult timp stam in living, unde sunt maxim 22 de grade, poate se fac 23-24 cand facem foc in semineu. Ii dau un body fara maneci si un combinezon deasupra sau bluza cu m lunga si pantalon. De infasat il infas uneori, nu totdeauna accepta, depinde de starea lui.

Mergi la inceput

Carmen , nu mi se pare ca fac ceva extraordinar. Pur si simplu incerc sa fac tot ce-i mai bine pt copilul meu si cred ca orice mama face la fel.
Amuzant filmuletul. Asta vorbeam si eu cu sotul: sunt cate unii care zic ca parca nici nu stiu ca au copil, asa de cuminte e, mananca, doarme, se joaca. Si noi la fel suntem, nu? Nu mancam, nu luam in greutate, ba mai si scadem, nu dormim, plangem, vrem numai in brate. Ca in filme, nu?
A dormit doar 40 min, i-am mai dat putin san sa o adorm si de o ora doarme pe mine. Asa o las, numai sa-si faca si ea somnul.

Kytana, cum mai esti?

Mergi la inceput

Cele care le dati lp: de cate ori le curatati limbuta? Ca o are alba si nubprea pot sa curat decat varful. Imi prinde degetul si mi-e sa nu vomite daca bag degetul mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Fetelor tot nu doarme...

Am fost cu el la spital, la Grigore Alexandescu, are rinofaringita acuta, fara febra, dar mi s-a recomandat sa fie supravegheat sa nu dea in bronsita. Mucisori nu are, a incercat sa ii scoata cu o chestie din aia cu fir subtire silung, nu a iesit nimic. Mi-a dat debridat ca are burticu atomizat si colargol. dar daca nu are mucisori, sa ii mai pun colargol?

A dormit in masina si atat. De cand am venit e la san si numai aici poate motai, in rest se trezeste...Numai vad de somn si foame

Pinga cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

Neata,

scriu putin, am atarnata o caprita mica de san, doarme , papa, nani, suna cunoscut nu?

KYTANA:dc tu esti racita, puneti o mascuta macar, de la farmacie, e posibil sa ia si Luca sau nu , depinde...teoretic tu ii transmiti anticorpi prin laptic...
cum mai sunteti?
-ser fiziol am folosit doze unice de la boiron sau sterimar bebe/baby spray(tb sa ai grija ca iese cu presiune, incerci pe tine ca sa-ti dai seama cat de tare sa apesi)
-cu horcaitul ala...nu stiu ce sa zic, zicea si Oana, la astia mici pediatrul este de baza....Ana mica a mea a scos un sunet tare ciudat , dupa ce a vomat, ca un horcait, ca si cum avea ceva la plamani,ma inverzisem sincer iti spun, m-a linistit prietena mea care sta in bloc cu mine, medic de familie, a venit si a ascultat-o la plamini....in cateva ore nu se mai auzea.

SANDY:explicatia pt secretia mai mare noaptea este hormonala, (prolactina), zicea si Olivette,plus somnul.abia astept sa vad ce -ti spune pediatra maine.

ANAOMARIA:610 nu e putin, cu cat s-a nascut bb? ai calculat 610 de la scaderea in greutate sau fata de greutatea de la nastere?

OLIVETTE:treaba u hranitul in timp ce bb e semiadormit e cu dus-intors, am patit-o la caprita mare , imi refuza sanul treaza si vroia doar bbi...ajunsesem sa-i dau san semiadormita , un cosmar ,sincer si pana la urma am pierdut lapticul ,am ramas doar pe lp, dar avea deja 6 luni...cred ca circoteca a inceput pe la 4-5 luni nu mai stiu exact.

te admir pt puterea ta si hotararea ta de a o alapta pe Maya.

Chri:a luat super bobocelul tau in greutate, inca un pic si e voinicel ca si restul barbatilor -bobocei din odisee.pt video.

STELLA:sanatate multa bunicutei tale si tie putere multa sa rezisti perioadei solicitante prin care treci.

BOB;cum a fost la botez? cum e cu raceala lui Iris?

SIMONIX, LULUTZA, CARINA, RAMONELE, LORYD....FETE DRAGI...unde sunteti?

Ana & Ilinca

Mergi la inceput