Felicitari Moro!! Felicitari tuturor mamicilor!
Raspunsuri - Pagina 14
stella87 spune:
Kytanutz, nu cred ca-i musai sa ia bebele raceala. Si eu am racit zilele astea, ca parca n-aveam destule pe cap, mai tebuia sa ma si doara. Bebe, din fericire, inca nu da vreun semn sa fi luat. Doamne ajuta sa fie bine.
Ah, am pus si noi botezul pe 10 nov
Anaomaria spune:
Buna, fetelor. Noi facem o lunita azi si am cantarit-o dupa baie. Are doar 4,010 kg, adica a crescut 610 gr intr-o luna:( Sunt tare suparata, mai ales ca mai nou ma doare tare un san intr-o parte. Adica eu n-am lapte, dar as putea face o mastita?
Kytana, eu incerc sa nu-i dau lp, dar mi-e sa nu regret mai tarziu. Adica daca fata nu creste,nu merge bine, cu ce ma ajuta sa-i dau doar san? Pe de alta parte, nu vreau sa pierd de tot laptele. Ooof, ai vostri la cat au ajuns la o luna?
Noi colici nu prea avem, dar ma gandesc ca daca e cu burta goala, de la ce sa faca?Va pup pe toate si va doresc o noapte linistita. Sa nu uitati ca se schimba ora :).
40+ Ilinca Teodora
Olivette spune:
Am reusit sa-i dau 100 ml lp!!! Acum a picat rupta!
De 7 ore era treaza si ma supsese intruna. Incepuse sa planga cu tzatza in gura si dadea din picioare. Saraca cred ca o durea stomacul de foame. Am aplicat metoda cu ea adormita. Cand a inceput sa molfaie, am scos sanul si i-am bagat 40 ml lp si a inceput sa traga. Nu vreti sa stiti cum s-a auzit laptele ducandu-se pana in stomacul ei, ce zgomote a putut sa scoata si cum ii bolborosea burta. Cred ca era gol stomacelul ei
S-a dus repede sotul ai a mai facut 100 din care a baut 60. Dupa ce am ragait-o se trezise. Am incercat sa-i dau restul dar n-a vrut. A adormit in 3 secunde si n-a mai vrut nici asa. Am lasat-o sa doarma linistita. In sfarsit a mancat si ea pe ziua de azi. Mi se rupe inima ca a stat nemamcata toata ziua Cantarul ne-a aratat cu 90 g mai putin ca ieri
Sa vedem maine ce-o fi
Olivette spune:
Ana, eu sunt patita cu ea. Deci eu sa nu mai aud ca toate femeile au lapte si ca e cerere-oferta. A mea in 3 saptamani doar cu san a luat 200g. Dramatic! Cu lp completare la 7 saptamani a luat 1200g. Pe la 5 saptamani am tinut-o 3 zile doar pe san si incepusr sa scada in greutate. M-am lecuit de alaptare exclusiva. Suge saraca non stop si suge in gol. Eu ii dau san cat pot si apoi lp. Sa vedem maine cum o pacalesc cu lp sa bea iar. Asta imi mai lipsea acum sa faca foamea
Anaomaria spune:
Of, Olivia, asa am stat eu azi 6 ore cu ea la san si pana la urma, cand i-am dat lp a baut dintr-o suflare. Se pare ca si la tine, si la mine, cererea e mai mare decat oferta. Ce nu inteleg eu e de ce unii zic ca nu e posibil asa ceva. Atunci ce se intampla la noi?
Ma bucur ca ai reusit sa o hranesti pana la urma. Si eu m-am mai linistit ca am citit in "Mama si copilul" ca nu e chiar asa grav daca bb nu creste cu 750 gr pe luna. Apropo, Maya cum se manifesta cand o alaptai exclusiv? Ti-a dat de gandit ca s-ar putea sa nu se sature? Eu o vad pe Ilinca, pana nu e satula nu doarme mai mult de 10 min. Si dupa ce s-a saturat nu mai vrea nici san, nici lp, dar pana atunci suge si patura daca o prinde.
Va pup pe toate, sper ca va odihniti si voi si bb-lusii.
Bob, felicitari pt botezul dragonitei. Oare dantuiesti acum sau sunteti la nani?
Somn usor tuturor si multumesc celor care mi-au raspuns de-a lungul ultimelor capitole.
Mami de Maria-Parascheva (29.09.2009) si Ilinca-Teodora (28.09.2012)
Chri70 spune:
Felicitari, Moro! Ce bine ca ai avut o nastere usoara!
Anoamaria, iti spun cum am facut eu, daca te ajuta. Daniel a avut 2400 la nastere, a scazut pe la vreo 2250-2300 la iesirea din spital, si acum are 4 kg, la 6 saptamani si 3 zile. Am luat un cantar care-mi masura cu precizie, la gram, si-l cantaream inainte si dupa masa. In felul asta stiam exact cati ml papa, si nu-l lasam pana nu manca 30-60 ml la masa in primele trei saptamani. Acum mananca intre 60-150 ml, dar cere el, nu trebuie sa-l fortez ca e hranace.
De vreo doua saptamani am observat ca mi-a scazut productia de lapte, din cauza ca el nu papa/ sugea corect. Unite aici pt clipuri cu bebei: primii doi papa bine; al terilea ca Daniel. http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13
Cred ca e adevarat ce se spune ca *in general* cererea determina oferta de lapte (desi sunt sigura ca exista destule exceptii, ca doar nu e sanul singura parte anatomica care functioneaza perfect). Insa, daca bebe nu suge corect (superficial), nu stimuleaza suficient procesul de lactatie, scade lapticul. De ex, daca storci areola, iese mai mult lapte decat daca storci numai sfarcul, si bebeii care sug superficial nu iau toata areola in gurita.
Ca sa-mi mentin productia de lapte, eu pompez. Alftel mi-e frica ca seaca de tot.
MoRo_K spune:
buna mandre si puiuti sarumana pt toate urarile,inca nam cititit,sper sa recuperez azi.maine.suntdm bine,scriu din spital,maine iesim si incepe aventura!inca nu a cobo lapte,avem colostru azi bb parca nu se mai satura numa cu colostru,sper sa vina maine lapte,alaptam exclusiv,dor sfarcuri pana sor obisnui,dau cu crema.bb e un inger inca blond cu ochii albastri,eu bruneta ochii caprui sot la fel,dar familia lui ca bb!nasterea afost super usoara inca nu pot crede,joi la 4mau apucat dureri neregulate dese rau,la 7oricum mergeam la inductie,neam dus pt ca aveam dureri deja asta ma ajutat,inceput inductie,la 8juma epidurala,deci fara dureri,dilataie2,la 11,dilatatie6,la 12-8,la unu nascut ditai bb!la zece min radeam si faceam toti poze in sala nasteri cat coseau!atat! Va pup sper sa recu perez rapid si sa fiu activa aici!
38
Olivette spune:
Ana, la mine se manifesta se pare ca si bbii Stelei, Kytanei si al tau: cum o desprind de san plange, nu pot si eu sa ms inteleg cu ea, sa zic gata, a mancat, acum facem si noi o pauza. Nu zic de 3 ore, dar macar de o ora in care sa nu stea la san. Diferenta fata de bbii de mai sus care par ca nu se satura e ca ea chiar nu se satura si o vad pe cantar. La inceput cand nu avea nevoie de mult lapte luat f putin in greutate. Apoi stagna si apoi incepea sa scada. In plus kk era verzuliu, nu mai era galben.
A dormit 4 ore!!! Am pacalit-o iar sa bea 70 ml lp. Vai de sufletul nostru daca asa o sa trebuiasca sa o hranim de acum incolo!
Kytana spune:
Buna dimineata...
Voi fi expeditiva ca sunt f ingrijorata. Pingu mic nu a dormit deloc, a marait, a tras parturi si e fornait ca si cum ar avea flegma in gat, stiti zgomotul acela nu? Acum sta la san de 1h si pare ca e singurul lucru care il alina... ce sa ii fac,cine vine sa il vada astazi, duminica?! Dr de familie la care l-am inscris abia maine dupa amiaza e la dispensar si acasa nu vine nici batuta!
Doamne, greu e sa fii singura! Mama mea nu se baga, orice lucru trebuie sa il decid/fac eu. Ea zice ca nu stie si nu vrea sa greseasca. Sa ii iau umidificator? Eu nu i-am luat pompita pana acum i-am pus doar ser fiziologic, sa ii iau? De care?!
Sunt panicata si incerc sa ma abtin sa nu plang, acum nu mai adoarme nici la san, cred ca e sarmanul terminat dupa o noapte de nesomn... Va rog, da-ti-mi un sfat ca simt ca o iau razna!
Am dat unei prietene un sms, poate stie ca imi recomande un pediatru care sa vina acasa...
Pinga cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-
Kytana spune:
Nasul nu pare infundat,nu ii curg mucisori si respira bine cand il alaptez. Dar horcanitul ala ma da peste cap....Daca are ceva la plamani?! Colac peste pupaza nici eu nu ma simt grozav.Iau paracetamol,oscillo si strepsils. Ma mai chinuie si o durere de cap oribila :(
Ce ii pot face?!
Pinga cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-