Ce gatim azi (91)
Raspunsuri - Pagina 16
Ioana_Pos spune:
Multumiri multe si publice cui a postat o reteta de pate de ficat de pui (cu vin rosu, nucsoara, rozmarin etc nu le mai zic ca imi ploua in gura ). Am facut sambata si s-a dus intr-o clipita.
On topic: mancare de mazare, snitele de pui, clatite
dia_filipas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioana_Pos Multumiri multe si publice cui a postat o reteta de pate de ficat de pui (cu vin rosu, nucsoara, rozmarin etc nu le mai zic ca imi ploua in gura ). Am facut sambata si s-a dus intr-o clipita. |
La ce pagina e reteta, ca deja si eu ?
Dia,cu Miruna povestitoarea (15.07.2008) si Sofia exploratoarea (21.11.2011)
Ioana_Pos spune:
Dia, mesajul original a fost postat cred ca acum ceva timp, poate chiar spre 1 an.
Eu am copiat reteta dar abia acum am apucat sa o pun in practica. Am scris-o mai jos, cu adaugirile mele in mov.
ficatei - 500-600 g, o ceapa mare, 4-5 catei usturoi, 150 ml vin alb, 150 g unt, dafin, cimbru, nucsoara (f putina ca are gust puternic si accentueaza amareala), rozmarin, maghiran, boia dulce, sare, piper. Mai poti sa pui si 1-2 galbenusuri tari.
Poti tine ficatei in lapte vreo ora ianinte sa ii gatesti - cica ii mai dez-amareste.
Ficateii se pun la inabusit in putin ulei, stins cu apa, impreuna cu ceapa, dafinul si usturoiul, acoperiti cu un capac, circa 10 minute.
Eu opresc mereu cam un sfert de ceapa si 2 catei usturoi, pe care le pun crude la sfarsit cand mixez totul, pentru a deveni mai aromat.
Apoi punem toate condimetele, si lasam in continuare pe foc inca 10-15 minute, stropind din cand in cand cu vin, astfel incat sa nu se usuce/prajeasca ficateii, ci sa aiba sos la sfarsit. Eventual mai puneti putina apa. Nu va faceti griji in privinta vinului daca doriti sa manance si copiii, ptr ca alcoolul se evapora!
Cand ficateii sunt facuti, se scoate foaia de dafin, se pune untul taiat cubulete peste ficateii fierbinti, inclusiv sosul obtinut (ca sa nu iasa prea tare - eu am mai scurs din sos ca iesea cam prea fluid), punem ceapa si usturoiul proaspete, si mixam totul pana se obtine un pate fin.
dia_filipas spune:
Ioana multumesc! Chiar suna bine, in seara asta cred ca incerc si eu!
Dia,cu Miruna povestitoarea (15.07.2008) si Sofia exploratoarea (21.11.2011)
J G spune:
Ciorba cu perisoare de pui (din nou)
Snitele de pui cu piure
Paste integrale cu ton
www.prin-casa.ro/?p=2598" target="_blank">Fursecuri pentru Mos Nicolae