Alaturi de Mircea Cartarescu

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Acum pe B1 e o emisiune cu Patapievici, Liiceanu si Cartarescu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

@Lali - daca tu consideri ca un campion de golf intra in ring de box cu pretentia sa nu primeasca nici o lovitura de la adversar pe considerentul ca el este campion entitled, atunci sigur ca gandim diferit.
Aici nu-i vorba de delict de opinie, sanctionat juridic.
Este vorba de o inregimentare intr-o lupta in care loveste si primeste.

Pe ideea ca unii sunt valori nationale se fac discrimiari pozitive ca: fotbalisti implicati in infractiuni musamalizate, "vedete" de tv implicate in accidente de circulatie condamnati cu suspendare sau chiar achitati, etc..
Eu consider ca fiecare trebuie sa primeasca lauri pentru merite si sa culeaga sanctiuni pentru erori la fel ca oricare cetatean, daca vrem sa se respecte egalitatea de sanse.

S-o luam pe rand: cam cat de mare crezi ca e diferenta intre un scriitor si un scriitor de editoriale. Cam ca de la golf la box, zici tu.

Compari exprimarea in scris fara calomnii a unor opinii politice cu accidentele de circulatie sau infractiunie, din cate inteleg. Sa le dam atunci lui Plesu, Cartarescu si altora care au nesimtirea sa-si publice opiniile cate o amenda sau cateva zile de puscarie. Ca sa nu fie discriminare. Mai ales ca nu ar fi pentru prima data in istoria noastra recenta.

Si tot ca sa nu fie discriminare hai sa impartim si forumul asta in tabere si sa ne sanctionam pe rand, ca tot avem opinii diferite.

Nu uita ca daca o televiziune ar fi facut o dezbatere de idei in care sa-l fi chemat si pe Cartarescu si sa fi discutat in contradictoriu nu deschidea nimeni un subiect "alaturi de ..."

Repet sfatul meu: citeste inainte sa combati.

Nu asta am afirmat si ai inteles foarte bine, ca un campion de golf, nu poate avea pretentia sa fie si campion de box.
Un campion de golf daca intra in ring este normal sa incaseze pumni, si ar fi anormal ca publicul sa fluiere pe adversar pentru ca-l loveste pe favoritul lor.

Cand Cartrescu, Patapievici sau Liiceanu au facut afirmatii politice nu au facut nici literatura nici filozofie.
Sti cum se spune, "daca intri in cocina te manca porcii".

Daca afirmatile de la Antene sunt false, de ce nu-i actineaza in justitie sa se aleaga cu sume considerabile, si sa-si spele si imaginea? Faptul ca nu actioneaza in justitie lasa sa se intelega ca afirmatile sunt reale. Este ca o confirmare tacita.
Eu sa fiu in situatia lor si sa fiu curat, as fi actionat pe calomniatori in justitie, si pe langa bani as pretinde si spatiu de publicitate pentru refacerea imaginii.
Ei au ales sa le victimizeze la postul de casa B1.

Mergi la inceput

Exista oameni pentru care nu totul se reduce la sentinte, justitie, bani.

Nici nu a inceput bine emisiunea pe B1 si tu ai tras concluzia. Ceva imi suna cunoscut in atitudinea ta. Nu ai vazut, nu ai auzit, nu ai citit dar ai opinia formata. S-or fi impartit directivele cu ce trebuie spus inainte de a incepe emisiunea ?

OK, sa zicem ca nu, ca pur si simplu unii gusta anumiti artisti (tu t-ai exprimat mai devreme, cu nume clare), altora le plac unii diferiti. De gustibus...

Edit: Iar emisiunea de pe B1 a avut un nivel al discutiei la ani lumina fata de racnetele, repetitiile obsesive si mirarile de pe A3. Si daca facem abstractie de continut, forma de prezentare a fost la mare distanta. Si atata timp cat am telecomanda, e OK.

Edit 2: regizorul Andrei Serban, prin telefon in aceeasi emisiune pe B1 a vorbit exact cu numele scrise de Deceneus, cum ca exista doua curente in promovarea culturii romanesti in lume, unul care tine de Stela, Arsinel si programele pentru diverse chermeze si un alt mod promovat de echipa lui Patapievici si care a ajuns in NY Times si in cele mai mari institutii culturale din NY (pentru ca Andrei Serban acolo locuieste).

Mergi la inceput

In arta este o problema de gusturi, dar eu nu m-am pronuntat in domeniul culturii, si nu am apreciat prestatia artistica a celor nomializati. De fapt in arta nici nu se fac comparatii, pentru ca fiecare este origial si mare in felul lui, fiecare opera este valoroasa fara sa fie mai valoroasa decat alta.

Am evaluata demnitatea si modestia personajelor.
Am apreciat faptul ca unii oameni de cultura nu au avut pretentia ca sunt "asi" in politica si in consecinta nu s-au implicat in politica.
Altii s-au implicat in politica, dar nu au pretins sa fie tratati ca niste vedete (I. Caramitru).
Si exista si categoria celor care nu suporta sa le spui ca in politica sunt diletanti, sau mai rau, ca sunt "mercenari".

Sigur exista oameni pentru care imaginea este imporanta, dar ei nu s-au implicat in politica tocmai ca sa-si pastreze imaginea nepatata.
Daca politica le-a "shifonat" imaginea, o pot reface prin procese cu, sau fara miza finaciara.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lali
Edit: Iar emisiunea de pe B1 a avut un nivel al discutiei la ani lumina fata de racnetele, repetitiile obsesive si mirarile de pe A3. Si daca facem abstractie de continut, forma de prezentare a fost la mare distanta. Si atata timp cat am telecomanda, e OK.

Edit 2: regizorul Andrei Serban, prin telefon in aceeasi emisiune pe B1 a vorbit exact cu numele scrise de Deceneus, cum ca exista doua curente in promovarea culturii romanesti in lume, unul care tine de Stela, Arsinel si programele pentru diverse chermeze si un alt mod promovat de echipa lui Patapievici si care a ajuns in NY Times si in cele mai mari institutii culturale din NY (pentru ca Andrei Serban acolo locuieste).

Sunt convins ca tinuta emisiunii nu se compara cu a lui Gadea, pentru ca nu exista comparatie intre participantii din aceasta seara de la B1 si invitatii lui Gadea.

Arsinel si Stela sunt actori mari. Au facut teatru inainte de '90, dar daca publicul finanteaza manele, era normal sa faca divertisment.
Oricum e mai onorabil sa faci divertisment, decat sa te "prostituezi" politic pentru o finantare de la stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

deceneus, ca de obicei, bati campii si faci aici pe forum ce fac unii pe la antene.
si zau ca mai multe n-am de spus.

Cartarescu e un scriitor valoros si asa va ramane, oricat ar sta in cap, in genunchi, in maini sau oricum unii si l-ar denigra.
el este ceea ce este. punct.

si, da, are dreptul la propriile opinii politice, oricare ar fi ele. cand o sa scrie o carte despre Basescu, promit ca n-o s-o citesc.

Mergi la inceput

lupta, lupta si da-i, si da-i si lupta... si eu ma-nteledzi tocmai acuma sa remâi pe dinafara...

Fii linistit, Deceneus, vom avea parte sub Marga de promovare pe gustul tau ! Nu te mai obosi atat ca nu-s mari sanse ca in viitorul apropiat oamenii de care vorbesc sa mai conduca vreo institutie de cultura.

Ironic este ca ceea ce mie-mi pare verticalitate si calitate tie-ti pare prostitutie. Unul din noi ar trebui in mod clar sanctionat, dupa logica ta.

Editez ca am mai vazut o eroare de logica la tine: spui ca invitatii din aceasta seara nu se compara cu invitatii lui Gadea, de aceea emisiunea are alt calibru iar in fraza urmatoare il faci pe unul din ei prostituat. Ori e alba, ori e neagra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

cat despre "banalitatea" nominalizarii la nobel, HA!
asta numai dintr-o micime incredibila poate veni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

In arta este o problema de gusturi,

Ei, uite aici e problema. Deasupra problemei de gusturi e o problema de valoare. Valoare pe care romanul contemporan - in marea lui majoritate - se crede perfect indreptatit sa o conteste. In special acel roman lipsit total de bunul simt, educatia si criteriile necesare evaluarii acelei valori.

Mergi la inceput

Nu stiu cine a contestat valoarea literara!
Eu stiu ca am contestat demersul politic. Vezi in mesaul urmator dece.

Valoarea este subiectiva si gusturile dau valoarea.
Protagoras spunea ca "omul este masura tuturor lucrurilor", deci valoare nu este obiectiva, nu apartine obiectului supus evaluarii.

Mergi la inceput