Alaturi de Mircea Cartarescu
Raspunsuri - Pagina 6
andacos spune:
Tilia tu vorbesti de parca oricine poate fi nominalizat la Nobel!
Mie mi s epare o onoare deosebita doar nominalizarea la Nobel,cred ca da bine de tot in orice Cv!!!!
Dana
Tilia spune:
Cred ca ne incurcam in semantica.
Sa fii nominalizat nu mi se pare mare lucru (adica e destul de usoara prima parte).
Sa fii selectionat din n candidati si pus pe lista scurta mi se pare, intr-adevar, o realizare.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tilia Cred ca ne incurcam in semantica. Sa fii nominalizat nu mi se pare mare lucru (adica e destul de usoara prima parte). Sa fii selectionat din n candidati si pus pe lista scurta mi se pare, intr-adevar, o realizare. |
nu ne incurcam.
Am auzit specificat de fiecare data cind se vorbeste de catre o personalitate...expresia"nominalizat la premiul Nobel pentru..."
Deci eu zic ca nu-i de ici de colo!
Dana
Lali spune:
Deceneus daca tie ti se pare normal ca in anul de gratie 2012 intr-o tara UE sa te sfatuiesti cu nevasta despre cat de periculos este sa-ti faci publica opinia politica eu nu mai am cuvinte...
Si mai mult, consideri atacurile abjecte pe teme contrafacute la adresa unui scriitor consacrat absolut justificate din punctul tau de vedere pentru ca scriitorul a exprimat opinii contrare.
Gandim extrem de diferit, asta e clar.
Deceneus spune:
@Lali - daca tu consideri ca un campion de golf intra in ring de box cu pretentia sa nu primeasca nici o lovitura de la adversar pe considerentul ca el este campion entitled, atunci sigur ca gandim diferit.
Aici nu-i vorba de delict de opinie, sanctionat juridic.
Este vorba de o inregimentare intr-o lupta in care loveste si primeste.
Pe ideea ca unii sunt valori nationale se fac discrimiari pozitive ca: fotbalisti implicati in infractiuni musamalizate, "vedete" de tv implicate in accidente de circulatie condamnati cu suspendare sau chiar achitati, etc..
Eu consider ca fiecare trebuie sa primeasca lauri pentru merite si sa culeaga sanctiuni pentru erori la fel ca oricare cetatean, daca vrem sa se respecte egalitatea de sanse.
Lali spune:
citat din mesajul lui Deceneus @Lali - daca tu consideri ca un campion de golf intra in ring de box cu pretentia sa nu primeasca nici o lovitura de la adversar pe considerentul ca el este campion entitled, atunci sigur ca gandim diferit. Aici nu-i vorba de delict de opinie, sanctionat juridic. Este vorba de o inregimentare intr-o lupta in care loveste si primeste. Pe ideea ca unii sunt valori nationale se fac discrimiari pozitive ca: fotbalisti implicati in infractiuni musamalizate, "vedete" de tv implicate in accidente de circulatie condamnati cu suspendare sau chiar achitati, etc.. Eu consider ca fiecare trebuie sa primeasca lauri pentru merite si sa culeaga sanctiuni pentru erori la fel ca oricare cetatean, daca vrem sa se respecte egalitatea de sanse. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
S-o luam pe rand: cam cat de mare crezi ca e diferenta intre un scriitor si un scriitor de editoriale. Cam ca de la golf la box, zici tu.
Compari exprimarea in scris fara calomnii a unor opinii politice cu accidentele de circulatie sau infractiunie, din cate inteleg. Sa le dam atunci lui Plesu, Cartarescu si altora care au nesimtirea sa-si publice opiniile cate o amenda sau cateva zile de puscarie. Ca sa nu fie discriminare. Mai ales ca nu ar fi pentru prima data in istoria noastra recenta.
Si tot ca sa nu fie discriminare hai sa impartim si forumul asta in tabere si sa ne sanctionam pe rand, ca tot avem opinii diferite.
Nu uita ca daca o televiziune ar fi facut o dezbatere de idei in care sa-l fi chemat si pe Cartarescu si sa fi discutat in contradictoriu nu deschidea nimeni un subiect "alaturi de ..."
Repet sfatul meu: citeste inainte sa combati.
portocalia spune:
citat din mesajul lui Lali Compari exprimarea in scris fara calomnii a unor opinii politice cu accidentele de circulatie sau infractiunie, din cate inteleg. Sa-i dam atunci lui Plesu, Cartarescu si altii care au nesimtirea sa-si publice opiniile cate o amenda sau cateva zile de puscarie. Ca sa nu fie discriminare. Mai ales ca nu ar fi pentru prima data in istoria noastra recenta. |
m-a frapat si pe mine eroarea asta de logica asa de flagranta (acuma serios, nu pot crede ca-s oameni care chiar gandesc asa - mai bine zis, nu gandesc, daca fac astfel de erori bazice), dar introdusa asa de talentat din condei. un om pe care nu-l duce capul si face erori de-astea grosolane, nu-i capabil sa le prezinte asa frumos si sa le intoarca din condei asa de smooth cum o face deceneus. asa ca...deceneus, eu cred sincer ca pe tine te plateste cineva sa scrii pe aici. iar daca o faci gratis, din proprie convingere - man, dar stiu ca esti constiincios! mi-e greu sa-mi imaginez care o fi motivatia, pentru ca pana la urma, credintele personale, daca exista, se modifica in functie de evolutia realitatii. iar pentru un "analist" asa de informat ca tine, evolutia asta lipseste cu desavarsire, tu esti perfect incremenit in proiect. ciudat, pentru ca la cate citesti si la cum scrii, ma gandesc ca ai putea mai mult.
desprecopii spune:
...trist cum incearca unii sa minimalizeze realizarile lui Cartarescu ...niste bieti anonimi ...
rrox3 spune:
Pentru unii, anonimatul asta e destul de greu de suportat. E nevoie sa darame idolii, nu-si pot accepta locul pe scara gradata de astfel de exceptii.