Comportamentul Vanzatorilor in magazine

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

lol, subscriu la tilia. si indraznesc sa propun o solutie: nu mai lua copilul la cumparaturi, daca nu-l poti stapani!

acuma, serios, pot sa vad foarte clar scena cu copilul de nestapanit intr-un supermarket relativ fara pretentii. dar ia imaginati-va aceeasi scena intr-un magazin simandicos. cum ar fi ca micul revolutionar sa zmulga puloverele de casmir din rafturi, sa arunce prin magazin cu pantofii de 300 de euro, sa pateze camasile de bumbac egiptean? atunci ar mai fi ok? v-ati mai permite scuza lui "n-am ce sa-i fac", asa cum v-o permiteti cand arunca cu ciocolati si pungi de pufuleti?

si daca nu, de ce? e chiar asa mare diferenta de situatie?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

dar culmea, culmilor a fost cand m-am dus in piatza si am cumparat rosii si apoi m-am dus la vinzatoarea de la tejgheaua de vis a vis...sa cumpar castraveti si asta mi-a spus ca nu-mi da...si de unde am cumparat rosii sa cumpar si castraveti.

michelle

:))) asta e foarte tare! si eu as fi fost enervata, in situatia ta, michelle. insa, pe de alta parte, femeia avea tot dreptul sa decida cu cine face business si daca nu i-a placut ceva la tine si a decis ca nu vrea sa-ti vanda castraveti, asta e! sa apreciem sinceritatea si independenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

pt ca nu-i placeau magazinele mai ales cele de haine noi mergeam cu el in carucior si in general le evitam cat puteam.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

dar culmea, culmilor a fost cand m-am dus in piatza si am cumparat rosii si apoi m-am dus la vinzatoarea de la tejgheaua de vis a vis...sa cumpar castraveti si asta mi-a spus ca nu-mi da...si de unde am cumparat rosii sa cumpar si castraveti.

michelle

:))) asta e foarte tare! si eu as fi fost enervata, in situatia ta, michelle. insa, pe de alta parte, femeia avea tot dreptul sa decida cu cine face business si daca nu i-a placut ceva la tine si a decis ca nu vrea sa-ti vanda castraveti, asta e! sa apreciem sinceritatea si independenta!

eu am ramas socata pt moment si nu-mi venea sa cred ce aud si chiar am mai intrebat-o o data.
nu spun ce au ris de mine cei de acasa...
eram la inceput, abia venita din america.

habar nu am, nu stiu daca nu i-a placut ceva la mine, dar mi-a spus ca de ce sa iau rosile dintr-o parte si castravetii din alta parte...

dar asta e...m-a pierdut de musteriu si faceam piazta mereu de acolo, dar de la ea nu am mai cumparat niciodata.

michelle

Mergi la inceput

:))) poate or fi existat reguli nescrise in piata aia, de unde cumperi rosiile trebuie musai sa cumperi si castravetii. oricum, faza e antologica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

da ,scenele astea cu copiii care urla in carucioare sau cand sunt smulsi de la locul faptei sunt infioratoare.Eu cand am avut copilul mic evitam sa ma lansez in ore de shopping.Si cand spun asta nu ma refer la cumparat mancare .

Ma gandesc cu groaza ca vine iar craciunul si imi aduc aminte de niste momente atroce de prin mall anul trecut .Copiii legati fedeles in carucior ,transpirati si tipand din toti plamanii in timp ce mama isi probeaza nu stiu cate rochii [bang .
Si cred ca ar fi un pic weird sa ma trezesc dimineata cu gandul sa ma duc la mall DOAR sa ma plimb ,sa mai VAD si dintr-o data sa realizaza ca nu pot sa fac asta ca daca vreo vanzatoare imi sufla in ceafa si va fi foarte suparata ca nu am cumparat nimic.Cele mai bune achizitii le-am facut atunci cand DOAR am iesit sa VAD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Nu te supara Victoria mami, dar asta cu "nu caraie" mi se pare de prost gust. Adica poti sa faci si kk in mijlocul magazinului, ca de nu te lasa, te pierd de client. Eu una as zice merci sa te pierd. Mi se pare un abuz de "putere" al clientului, care tine si de bun simt la urma urmei.
Bineinteles relatia e bilaterala. Si de partea cealalta e acelasi respect.

exact asa e aici; intr-o zi o mamica cu un plod de vreo 6-7 ani care nu s-a "cerut" la baie si a facut pe el si pe jos iar mama nici macar nu si-a cerut scuze...doar a spus sa curatam noi (am chemat maintanace bineinteles ar fi chiar culmea sa curat acuma si mizeria lor) ca sa nu mai povestesc ce se gaseste in cabina de proba: de la rahati de ciine la rahati de om, pisat, si sperma.....si cu asta nu i-a dat nimeni afara din magazin pe nici unu ;ca ma gindesc ca ori sint nebuni ori ca sa se razbune se "fac" peste hainele aruncate pe jos in cabina...si e magazin destul de scump de"lux" s-ar zice... eu inca am avut norocul sa nu gasesc dar colegii au gasit de multe ori; si ma gindeam de multe ori cum e in ro ca ti frica sa si pui mina pe ceva daca stii ca nu cumperi....
Altceva nu pot sa inteleg e cum mamicile cu copii de 2-3-4 zile se plimba prin magazin si prin mall? eu dupa ce am avut copii de abia ma ridicam din pat daramite sa umblu prin magazine...ca sa nu mai zic ca eram tahuie de oboseala si ma simteam groaznic si dupa 1 luna daramite dupa 3 zile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

in Romania cred ca peste tot ce se fura plateste angajatul,unde am lucrat eu la fel se intampla,e un magazin de cartier,fara camere de supraveghere ..o data a venit o tipa si mi-a cerut o cartele de 7 euro si tigari,apoi mi-a cerut ceva de la vitrina de preparate care era pe cealalta parte ,la cativa pasi ,pana sa ajung acolo tipa a fugit..nici nu am apucat sa -mi dau seama bine ce se intampla,stateam si ma uitam dupa ea cum fuge fara sa reactionez,alta data ,intr-o dimineata a venit un tip ,avea probleme psihice,stiam asta insa nu stiam cat de psihopat e,eram insarcinata in 2,3 luni cu mijlociul si era intr-o dimineata pe la 6 si un pic ,il vad ca intra in magazin si incepe sa se masturbeze in fata mea strigandu-mi numele,am inlemnit si nu stiam daca sa sun la politie sau sa-mi sun sotul ,eram asa de speriata ca am crezut ca pierd sarcina :(
nu interesa pe patron daca se intampla ceva cu angajatul,de cate ori imi era frica noaptea ,sau o data s-a luat curentul ..tin minte ca mi-a zis sa incui magazinul si sa stau acolo pana vine curentul ,sa nu cumva sa vina careva si sa nu plateasca..magazinul era intre blocuri si uneori nu era tipenie de om pe acolo ..
aa si ce iesea in plus la inventar isi oprea tot el

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Daca ala era patron aici pai era dat in judecata si ras-dat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Ciudat ca unii aleg sa evolueze facand kk pe jos si nu strangandu-l. La fel si cu hartiile, inghetata si guma. Las' ca le aruncam ca oricum vine cineva din urma si le strange.Nu ne civilizam copiind comportamente negative.
Mie mi se pare crud sa plimb(chinui) copiii doar ca-mi satisfac eu pofta de uitat pe garduri.Am si eu 2 si am gasit de cele mai ulte ori solutii sa nu-i iau cu mine (ori au ramas cu sotul, ori cu bunica, ori la locul de joaca din mall). Mai sunt solutii, daca vrei sa le gasesti.
Ela, cliseul "copilul tb sa stea unde-l pui" e invocat de multe ori cam fortat,de dragul discutiei, cand nu exista argumente.
Iar America nu este pt mine un etalon de comportament, am voie sa am parerea asta, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui missdarcey
Si cred ca ar fi un pic weird sa ma trezesc dimineata cu gandul sa ma duc la mall DOAR sa ma plimb ,sa mai VAD si dintr-o data sa realizaza ca nu pot sa fac asta ca daca vreo vanzatoare imi sufla in ceafa si va fi foarte suparata ca nu am cumparat nimic.Cele mai bune achizitii le-am facut atunci cand DOAR am iesit sa VAD.

Hai sa lamurim un pic acest cliseu.
NU, vinzatoarele nu se supara ca nu cumperi nimic.
Tu ( consumatorul)presupui asta de la bun inceput si atitudinea vinzatoarei ( oricum ar fi ea) se va mula pe asteptarile tale.
Vinzatoarea e la serviciu. Ea isi urmareste targetul in aceeasi masura in care trebuie sa aiba grija de tinuta, de comportament si de locul ei de munca, sa fie totul in regula.
E acolo ca sa iti vina in ajutor dar jobul unei vinzatoare e mai larg decit acela de a te urmari sa nu furi si nu are legatura cu supararile personale...de genul "uite-o si pe aia cu parul vilvoi, s-a uitat jumatate de ora si nu a cumparat nimic..."
Am studiat intens treaba asta, tocmai ca veneam din pozitia de cumparatoare si aveam numai clisee in cap...

Sigur ca da, sint tot felul de persoane mai educate sau nu ( de ambele parti ale baricadei) dar eu va invit ca, atunci cind nu sinteti multumite de prestatia unei vinzatoare sa ii faceti reclamatie pur si simplu ( la managerul magazinului pentru ca pe forum, nu ajuta ).

Magazinele, mai ales pe aceste vremuri, abia asteapta sa aiba cumparatori sau macar vizitatori care doar se uita. Vizitatorul care doar se uita azi este un potential cumparator miine sau poimiine.

Si mai vreau sa va sfatuiesc ceva: lasati-le pe vinzatoare sa va vorbeasca un pic, intrebindu-le de exemplu despre promotii sau reduceri, chiar si daca ati intrat doar sa va uitati.
S-ar putea sa va fie de ajutor.
Parerea mea.

Mergi la inceput