Clasa a II-a * 2012-2013 * (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Pana la urma minivacanta e pe 5-11 sau 29-2?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Al meu baiat a descoperit ... scrisul.

De fapt, ne-a facut in week-end un teatru de papusi in care animalele lui de plus treceau prin diverse intamplari. Mi-a spus ca vrea sa reproduca "teatrul" si la scoala. I-am raspuns sa scrie povestea si sa o duca invatatoarei sa intrebe apoi daca are voie. Nu am crezut ca va avea rabdare, insa ieri dupa-amiaza a stat vreo ora si jumatate sa produca povestea. A scris aproape trei pagini de caiet studentesc, dictando (in germana, bineinteles) si a ilustrat pe o pagina. La final si-a scris mandru "De... si numele lui".

Nici sa manance nu a vrut aseara pana nu termina de scris.

Pentru ca nu a corectat si are greseli de ortografie, invatatoarea i-a spus azi ca ii citeste povestea dupa ce si-o corecteaza. Sper sa faca azi asta.

Nici nu stiu cum sa fac sa-l pun sa-si corecteze fara sa-l descurajez de la scris. A spus ca mai are si alte povesti in cap si i-am explicat ca trebuie musai sa fie originale, adica sa nu fie intamplari din filme sau din alte carti. Deocamdata asa e, e vorba de animalele lui de plus, doi leusori (cu care doarme de cand avea 1 an) si un arici.

El are multa imaginatie, inainte sa adoarma se joaca in pat cu plusurile sau cu ... scame si construieste intamplari si aventuri prin care trec acestea. Scamele au rolul personajelor pentru care nu are plusuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

vacanta este in perioada 5-11 noiembrie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

vacanta este in perioada 5-11 noiembrie.

Intrebam pentru ca si eu stiam asa pana cineva mi-a atras atentia cu asta:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/Cum-se-schimb-structura-anului-colar-2012-2013-998895.html

Si chiar aveam planuri...

Mergi la inceput

LALI - Super, felicitari, trebuie incurajat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eveline, articolul pare putin mai vechi. noi am primit hartiuta la inceperea scolii cu vacanta modificata in saptamana 5-11 noiembrie. eram sa verific si vacanta de Pasti, o saptamana in loc de 2. dar deocamdata nu stiu nimic clar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Lali, felicitari baiatului pentru asa talent.

Voi despre ce concursuri vorbeati? Eu am scos fisele de pe evaluare in educatie si am scos cu greu 80 la romana si 85 la mate. Ma rog, unde a gresit eu nu i-am dat deloc punctajul. La mate mi s-au parut ciudate rau exercitiile cu siruri. Subiectele erau si de logica, insa multe erau de atentie. Si cum la atentie mai avem de lucru...

Mergi la inceput

ANTOEMA - Eurojunior e ok, e mai mult de cultura generala, e frumusel..daca despre ala e vorba. Singurul neajuns, din punctul meu de vedere, este intrebarea de final care e pusa despre Uniunea Europeana...inca de la clasa I. e cultura generala au picii privind UE nu stiu zau..a mea mai stie una alta dar numai pt ca stiam ca o sa aiba intrebare la concurs si i-am povestit cate ceva...da asa, in mare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Bravo, lali, chiar ca trebuie incurajat!

flaviutza, indragostita?

Ioana nu a fost la evaluare, nici la romana, nici la mate.
Acum cica trebuie sa ii inscriem pentru Lumina Math sau asa ceva.
Stiti ceva de concursul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Multumesc, fetelor.

Si-a corectat ieri la scoala povestea si a trebuit sa o multiplicam, pentru ca a impartit colegilor roluri si azi face in pauza teatru.

Vrea sa sublinieze pe fiecare copie colorat partea pe care trebuie sa o citeasca colegii respectivi, si-a stabilit si un loc unde face piesa si s-a gandit ca trebuie sa o faca "distractiva", pentru ca prietenii si colegii lui "sa nu creada ca si-au pierdut pauza degeaba ". El e povestitorul, "normal, pentru ca eu am scris piesa".
Si-a dus si animalele de plus care au fost inspiratia lui la scoala. Sunt tare curioasa daca reuseste sa-i organizeze pe colegi !

In alta ordine de idei, noi avem vacanta saptamana viitoare, dupa vechiul program.

Mergi la inceput