ajutati ma (2)
Raspunsuri - Pagina 4
ab5174 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui daniela_b
Mai in virsta, ab5174, mai in virsta... Sa fim politicosi. Fara semnatura. Ma simt mai bine. |
Corect
Poate a fost o duminica ploiasa si se plictisea in casa....si s-a gindit sa se distreze un pic.
eumada spune:
Ceva e putred in Danemarca,asta clar.
Sigur ea a mai cerut bani,avand nevoie si acum ne spune ca i l-a cerut sa-l vada.....probabil omul i-a spus ca i-a dat destul.....si fereasca sfantul sa se intepe careva de adevar...
histamina spune:
e material pt povesti adevarate?
daca nu, e groaznic cum se vede doar potentialul financiar al copilului.daca il iubesti, tine-ti copilul,fara nicio pensie alimmentara, fara nimic. doar il iubesti si asta nu are legatura cu omul care si asa a contribuit financiar mult la cresterea lui,doar in calitate de prezumtiv tata, ci are legatura cu relatia dintre tine-mama lui- si el-copilul tau.alege ce e mai bine, mai confortabil pt tot restul vietii pt copilul tau.cum ai putut sta 6 luni fara el?
mie mi se pare,repet, material pt vreo revistuta.
scuze,daca gresesc.
mami_stefi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lolo-lolo am facut 2 procuri una de iesire pentru tata la granita si cealalta ca sint deacord sa il inscrie pe alex la toate autoritatile din spania pe termen nelimitat asta inseamna ca nu este nici o data scrisa pe procura |
E imposibil ca pe acea procura pentru iesirea din tara sa nu scrie un termen(gen : 01.01.2010-01.01.2011).Pentru ca eu de exemplu pot face procura in anul 2000 si sotul sa vrea sa scoata copilul din tara in 2013 si sa nu fie nici o problema.Dar daca eu m-am razgandit in acesti 13 ani?
Dar hai sa zicem si ca tine,ca nu e nici o data pe procura(ceea ce e imposibil,totusi)..
Daca nu scrie nici o data atunci inseamna ca inca mai e valabila nu?Si atunci nu inteleg de ce parintii din Spania nu il pot lua inapoi.Oare nu cumva le-ai interzis sa se apropie de cel mic?
Si uite cum iar te contrazici singura!
Rufus spune:
citat din mesajul lui oanap85 -daca tipul a facut o intelegere cu ea ca si cum i-ar ceda copilul, de ce nu a facut totul legal? |
Pentru ca dureaza.
Asta este cea mai logica dar si cea mai optimista varianta.
Pentru cea mai pesimista este sa fi incercat ilegalitatea pentru ca n-ar putea in veci sa adopte, pentru probleme grave de morala, sanatate, bube in cap. Si atunci da bani sa ocoleasca legea.
Ma distreaza faptul ca spuneti ca ea trebuie sa demonstreze ca s-a culcat cu el.
Pai fetelor...ce naiba...
Daca s-au vazut macar o data (si sunt sigur ca s-au vazut) nimeni, dar absolut nimeni n-o poate contrazice ca au trecut la fapte. Si nici un judecator n-ar sta sa analizeze o astfel de dilema...in general lumea se chinuie sa dovedeasca contrariul...
Inca ceva: vad ca unele din voi tot spuneti ca va irositi timpul pe la subiectul asta; va inteleg (pe bune) punctul de vedere. Ceea ce nu inteleg este de ce reveniti. Daca n-aveti ceva de spus la subiect...ce rost are sa va enervati?
Rufus, Tora si iadele
eumada spune:
Nu spune tot...spune numai ce vrea ea/el......adevarul e altul,sunt sigura.
Rufus,natura femeii e complexa si zau ca r trebui sa stii...cand o femeie spune nu..apoi inseamna cu totul altceva decat "nu"...
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mami_stefi
E imposibil ca pe acea procura pentru iesirea din tara sa nu scrie un termen(gen : 01.01.2010-01.01.2011).Pentru ca eu de exemplu pot face procura in anul 2000 si sotul sa vrea sa scoata copilul din tara in 2013 si sa nu fie nici o problema.Dar daca eu m-am razgandit in acesti 13 ani? Dar hai sa zicem si ca tine,ca nu e nici o data pe procura(ceea ce e imposibil,totusi).. Daca nu scrie nici o data atunci inseamna ca inca mai e valabila nu?Si atunci nu inteleg de ce parintii din Spania nu il pot lua inapoi.Oare nu cumva le-ai interzis sa se apropie de cel mic? Si uite cum iar te contrazici singura! Cea mai fericita mamica de Stefan Iulian (27.06.2010) cu bucati albastre de cer furate de acolo de sus si puse in loc de ochisori sa ii insenineze privirea si viata! |
Aici treaba e simpla.
Procura de scoatere a copilului e una, este datata; cealalta, care nu se prezinta la vama, poate fi pe termen nelimitat.
La fiecare alta trecere a frontierei iti trebuie o noua procura (daca termenul nu mai e valabil), cu un termen nou. Legea e clara. Cei de la vama vor procura pe care sa scrie clar ca mama/tatal este de acord ca copilul sa iasa din tara, insotit de cineva in perioada mentionata.
Rufus, Tora si iadele
Marina spune:
ba ma scuzati, aceasta reglementare este relativ noua, un an -doi . Inainte puteai sa ai o procura generala prin care puteai scoate copilul cand vroiai , in orice tara doreai. Probabil ca multi abuzau si atunci a intervenit obligativitatea de a mentiona perioada si destinatia clara. Problema e ca mereu retinea vama un exemplar si pana la urma tot trebuia sa mai treci pe la notar din cand in cand sa mai faci cate o procura.
mami_stefi spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Rufus
Aici treaba e simpla. Procura de scoatere a copilului e una, este datata; cealalta, care nu se prezinta la vama, poate fi pe termen nelimitat. La fiecare alta trecere a frontierei iti trebuie o noua procura (daca termenul nu mai e valabil), cu un termen nou. Legea e clara. Cei de la vama vor procura pe care sa scrie clar ca mama/tatal este de acord ca copilul sa iasa din tara, insotit de cineva in perioada mentionata. Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus,scuza-ma dar ea a mai precizat in cateva postari ca procura e pe termen nelimitat.Am intrebat-o daca se refera la procura necesara la iesirea din tara iar quote-ul de mai sus e raspunsul ei.
Si si asa,doar nu cred ca' spaniolii' au luat copilul direct din maternitate si au plecat in Spania.Ma gandesc ca tot au mai trecut 2-3 saptamani dupa nastere.Si atunci,acea procura pentru iesirea din tara,a fost facuta doar pentru cateva luni(in jur de 5,din cate inteleg eu)? Ceea ce dovedeste,din nou,ca Lolo nu avea vreo intentie sa isi mai vada copilul.Pentru ca daca era asa,putea face procura pe un termen mai lung(noua ni s-a spus ca e mai bine sa facem pe un an maxim ca sa nu avem probleme si apoi,daca e nevoie sa reinnoim procura) si sa aiba grija sa fie stipulat in acea procura ca tatal se va intoarce cu cel mic regulat in tara(pentru a-si vizita mama).
Ori daca tu faci procura doar pentru 5 luni(de exemplu,ca nu-s sigura ca au fost 5 sau mai putine luni) cred ca e destul de clar ca nu iti doresti sa pastrezi o relatie cu cel mic sau cu noua sa familie,sa va vizitati,sa poti participa si tu activ la cresterea si educatia lui Alex,nu?
Lolo,cand ti s-a nazarit tie ca il vrei inapoi pe micut,de ce nu le-ai spus frumos ca iti doresti sa petreaca un timp si cu tine(nu 2 zile ci,6 luni-1 an,2,3,7-cat vroiai tu)? Daca atunci iti negau acest drept,ii puteai da in judecata si atunci puteau sa il oblige pe tata sa iti aduca copilul,sa iti acorde dreptul de a petrece timp cu el.Nu stiu de ce te-ai complicat atat,chiar nu inteleg.
Rufus spune:
citat din mesajul lui mami_stefi Lolo,cand ti s-a nazarit tie ca il vrei inapoi pe micut,de ce nu le-ai spus frumos ca iti doresti sa petreaca un timp si cu tine(nu 2 zile ci,6 luni-1 an,2,3,7-cat vroiai tu)? Daca atunci iti negau acest drept,ii puteai da in judecata si atunci puteau sa il oblige pe tata sa iti aduca copilul,sa iti acorde dreptul de a petrece timp cu el.Nu stiu de ce te-ai complicat atat,chiar nu inteleg. |
Fara suparare, dar cred ca nici unul din voi (ca de mine stiu sigur) n-ar face asa. Daca voia copilul si s-a gandit ca nu mai vrea sa-l dea inapoi (nu discutam motive, morala, etc), era normal sa aleaga solutia asta si sa nu riste vreun proces. Pai voi stiti cat dureaza numai citarea internationala? Sa nu vorbim ca nici atunci nu cred ca-si permitea vreun avocat...
Eu sunt curios de ce au venit aia cu copilul...da, e ceva mai mult in ecuatie.
Rufus, Tora si iadele