Tuse, muci, tot tacamul...
Raspunsuri - Pagina 4
Alizee spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ina.click Exemplu. Medic 1: Mucozitatile trebuiesc bine aspirate pentru a nu provoca otite si alte balarii. MUSAi ser. Recomand picaturi BioRinil. Medic2 : Mucozitatile sa le stergeti suflati cum se poate, sa nu mai bagati panarama aia de pompita ca va face edem mecanic. NU recomand BioRinil. Recomand Colargol! Medic 3: Nu recomand Colargol deloc, pt ca usuca mucii si formeaz depozite. Mai bine sa bagam mult ser, sa fluidizam si sa lasam sa curga. Medic 4: Sub nici o forma sa nu inghita mucii, ajung in gat, dau laringite, etc. Nasonexul e pt copii peste 6 ani doar! Medic 5 (sau tot 3, sincer nu mai stiu care si cum): Recomand adrenalina, ACC daca haraie, panadol, ventolin, ser, aerosoli. Medic 2 iarasi, parca: de ce atatea chestii, copilul n-are nimic la plamani |
Amuzant ca se voteaza cu medicii nr 2 si nr 3.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
ina.click spune:
Stati linistiti ca s-au contrazis si pe sine, cred, din moment ce eu am insirate vreo 6 scheme de tratamnent de la doar 3 medici, de fapt. vad ca mi-au iesit 5. scuzati, trebuia sa scriu "medic 1, ziua 1, medic 1, vizita 2" etc, ca de la o vizita la alta s-au schimbat uneori si parerile.
In total sunt 3.
Dilemele mele, per total, sunt:
- pai e bun ori ba Colargolul?
- lasam mucul sa curga sau il asanam cu spor?
- dam sirop de tuse si / sau Panadol / Nurofen in lapte ori ba?
maine ajungem la ORList, va tin la curent cu parerea nr 6. sau la cat am ajuns.
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
ina.click spune:
well, revin.
cred ca mi s-a stricat asta de aerosoli. nu iese abur , mai precis.
are cineva modelul acesta?
http://www.everbuying.com/product44577.html
sau ceva similar.
se aprinde, etc, dar nu iese abur
Grup despre gradinite, crese, bone, scoli pe FB:
https://www.facebook.com/groups/397305800323707/
Leditia spune:
E bun colargolul,la fii-miu n-a functionat,dar am auzit ca la altii da :)
Mucii is o problema cand se complica treaba,isi schimba culoarea,se infecteaza si pot cobori mai jos...
io-s pt Nu la punctul 3..intreba si medicul maine,sa vezi si parerea lui.(cand era mic fii-miu si era f bolnav si lua o tona de medicamente,inclusiv antibiotic,pt ca-mi varsa si era de musai sa ia antibioticul i-l amestecam cu o jumatate de lingurita de iaurt..ii taia din efect,dar alta solutie nu am gasit,ca nu voiam sa ajungem la injectabil..am anuntat si dr-ul,a clatinat din cap,dar nah..si varsatul asta intr-una nu-i ok)
Cat despre ap de aerosoli,daca nu functioneaza nu-l folosi,nu mai umbla la el pana nu-l duci la reparat,mai ales ca e cu ultrasunete.
teolinda spune:
Pai ideea e ca amandoi au zis ca nasul trebuie tinut CURAT
.
Mie mi-a spus o dr. alergolog la care am fost cu copilul cel mare, cand acesta avea aproape 5 ani, ca atata vreme cat nasul nu este fff bine curatat de mucozitati aerosolii amelioreaza simptomele iar "boala" revine curand... ceea ce se si intampla
.Practic a zis ca este imposibil ca noi sa curatam nasul atat de bine incat aerosolii sa VINDECE
. Si ... mi-a prescris alaturi de Singulair, spray-uri cu Ventolin, Flixotide
.. pe care le dadeam prin Baby InHaller.
In acea toamna tarzie am fost si eu la vreo 3 medicii in ideea ca sa ma lamurescce sa fac cu copilul... deja mi se parea ca exagerez mergand doar la pediatra noastra fara rezultat
. Am zis sa mai cer si alte pareri. Am patit exact ca tine INA.. fiecare mi-a pus in brate o ditamai schema ba cu aerosoli, ba cu spray-uri... de nu stiam ca cine sa fac
. Pana la urma am fost la medicul meu de medicina generala si mi-a ascultat copilul la plamani, i-am aratat cele 2 scheme si am intrebat-o ce-ar face daca ar fi copilul ei. Mi-a zis... atunci sa-i ridic salteaua, fac ceaiuri mici si dese f. dulci si caldute (tusea si rupea; nu avea febra) si sa-i dau sirop gen Plantusin; sa-i pun comprese calde pe piept... ma rog... leacuri babesti
.
Sincera sa fiu... de-atunci DOAR anul trecut i-am dat pe toamna o serie de antibiotic pentru ca a avut un episod insotit de febra care revenea in fiecare seara
... in rest... a fost f. bine.
Poate l-a ajutat si Cod Liver Oil pe care il dau cam de toamna trecuta, poate si laptisorul de matca... sau simplu fapt ca a mai crescut.
Leditia - laptisor de matca nu am dat nici eu celui mic... si oricum n-am cum pentru ca el cum se trezeste bea lapte. Miere i-am dat la aprox. 1 an.. si nu-i alergic
. Tinctura ii dau celui mic doar 2-3 picaturi pe un cubulet de zahar.
INA - bafta maine la ORL-ist.
LILIANA
COSMIN ANDREI (28.01.2010) si
NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
Leditia spune:
Teolinda si eu i-am dat lui fii-miu laptisor de matca..ba simplu,ba in miere,dar al meu face acu' 4 ani si are si analizele pt alergii facute de cand era mititel,al Inei e mai mic.Si propolis la fel..Bine,eu, desi fii-miu are fc,am fost deschisa la homeopatie,plante,leacuri babesti..si am evitat pe cat posibil antibioticul,desi teoretic la ei e musai la fiecare raceala.Uneori am avut instinct bun si a trecut si fara antibiotic,alteori nu si am lungit-o..culminand cu pumni in cap la mine ca nu i-am dat de la inceput.Dar nah..invatam,invatam,mergem la dr cu ei,ne mai ascultam si instinctul si ii facem noi bine.
Acum,ca tot e vorba de muci,tuse,colectivitate..face cineva vaccinul antigripal?La fii-miu e cam de musai,pana acum l-am refuzat ca nu era in colectivitate,acum este in primul an si parca tot nu-mi vine sa i-l fac..nu stiu de ce,dar mi-e frica de el.
lavi02 spune:
Pai eu zic ca nasul trebuie curatat cu ser dar nu aspirat violent. Daca il tot aspiri se vor prodice alti muci si nu-i mai trece. Ideal e sa-l inveti sa si-l sufle. Mijlocia mea a invatat pe la un an si ceva, prin imitatie. Colargolul eu zic ca e bun.
roli25 spune:
La noi a functionat Colargolul cu succes. Da drumu mucilor care sunt in spate.
Nasul intotdeauna l-am curatat cu ser fiziologic si apoi tras cu pompa (din aia din care tragi cu gura). N-am folosit niciodata aia cu aspirator, pt ca mi se pare barbar.
Tusea, depinde cum suna, poate fi doar de la mucii prezenti pe trahee.
Atata timp cat mucii nu-s verzi, nu ai de ce sa te ingrijorezi.
Nurofen/panadol, doar daca are febra.
Eu ii imunizez toamna si iarna cu miere (naturala, nu din comert) cu propolis. 1 lingurita pe care picur propolis, dimineata pe stomacul gol.
Asa e primul an de colectivitate, primul copil. De la anul o sa fie mai usor.
Selene_Bunny spune:
Legat de muci, la toti 3 ni se fac zilnic, peste noapte, muci uscati si enervanti. Dariei i se fac uneori mari cat unghia de la degetul mic al unui copil de 4 ani. De culoare galben/verde/gri, de la praf, banuiesc.
Cum sa evit chestia asta? Macar pentru ea? Io-s mucoasa uscata de cand ma stiu.
dana vio spune:
ina
, rabdare!
Deocamdata asta este, trebuie sa te obisnuiesti. Nu, nu trebuie sa fie ANI, dar vreo 2ani tot vor fi, pe la 3.5ani toti copii invata sa-si sufle nasul.
Nici Alex nu sta la aerosoli, eu ii faceam noaptea, cu ACC sau flixotide, dar n-am vazut nu stiu ce rezultate.
Nu-ti recomand sa-i pui medicam in lapte, daca nu-i place si apoi refuza laptele?
II dai la inceput mai putin in lingurita, pana se obisnuieste cu gustul. Eu ii pregateam sticluta cu ceai, ligheanul langa , in caz ca vomita si asta este. Oricum trebuie sa inveti ce medicam ii plac si care nu si care-si fac efectul la el si care nu. De ex, ptr Alex nu functioneaza Nurofenul ptr febra, doar Panadol (ii dau alternativ cu Ibalgin) si nu-i mai dau Augumentin (face diaree cu miros de medicam), iar Eurospal-ul il vomita in jet. Asa stiu din start ce sa-i spun dr sa nu-i dea.
Mucii daca curg ii stergi si ii aspiri, eu zic ca-i obligatoriu sa-i aspiri. Ai incercat cu RinoBaby? Si da, n-o sa stea, dar n-ai ce face.
Bine ca medicul cresei coopereaza, e foarte bine ca-l vede si el.
Eu Colargol n-am incercat, am mai auzit si de Sinupret, dar n-am folosit nici de-asta. La noi merge cu apa de mare - Nazomer si apoi aspirat. Dupa ce-a inceput sa-si sufle nasul totul a fost extrem de simplu. Dar pana acolo, daca nu reuseam sa aspiram ajungeam la un antibiotic.
Sanatate. 
http://www.clubafaceri.ro/bursa/sanatate_frumusete/30689/ASPIRATOR+NAZAL+RINOBABY.html
Alexandra Maria
14.12.2007