Motivele Corinei ...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

Deceneus asta e cel mai sforaitor si patetic articol pe care l-am citit, frustari la fiecare rand si cam atat.

Eu am plecat din ro pentru ca vroiam sa fac cariera si in Ro in domeniul in care eram atinsesem limita. Puteam schimba probabil compania, domeniul dar nu aveam chef sa dau cu piciorul la toti anii mei de munca pentru Romania.
Si nu m-as intoarce probabil din motivele pe care le-a expus Bird...la 50-60 de ani in Romania esti un terminat social, doamne pazeste sa ai o boala ca si milionar sa fi daca alegi sa o tratezi in RO esti mort.
Atfel ca si tanar in romania am dus-o foarte bine. Am muncit mult si ne-am asumat niste riscuri , am fost intotdeauna angajati dar am facut alegerile bune in materie de joburi si investitii si nu pot sa spun ca ne-a lipsit ceva.
Acum vreo 15 ani am castigat si noi la loteria vizelor, nu ne-am dus , cred ca nici acum America nu ne-ar atrage probabil din considerente diferite ca acum 15 ani.

Marina

@Marina nu cred ca ai dreptate.
Este un punct de vedere al celui care nu are aspiratii spirituale, patriotice/nationale, pe care nu-l intereseaza soarta comunitatii si nu-l leaga nimic de tara si de poporul din care provine. Privesti totul prin prisma performantelor tale individuale, cu care vrei sa te impui in fata altora si sa realizezi o situatie materiala buna familiei.
Asa gandeste si Corna Dragotescu.
Articolul a fost scris de cineva pentru care stima sociala este mai importanta decat situatia materiale. Cine are astfel de prioritati apareciaza continutul articolului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Edip, este un serial tare fain, se numeste The good wife.
Ei, actrita principala este un avocat de succes care are nevoie de un junior avocat pe care sa il invete si respectivul sau respectiva sa o ajute.
Are de ales intre 2 candidate, o vrea pe cea mai buna dintre ele, dar este fortata de unul dintre partenerii firmei la care lucreaza sa o aleaga pe cealalta pt ca este nepoata lui.

Sincer, cred ca nu s-u inspirat pt povestea asta din peisajul romanesc, tind sa cred ca au avut si ei exemple.
Asa cum vedem in mai toate filmele ca se duce cineva si baga niste banuti in buzunar la altcineva, din nou, ma gandesc eu ca se intampla asta, nu ca au fost scenaristii in Romania sau in alte tari.

Asta asa, ca anecdota

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Xio, mie mi-a placut Star Trek la nebunie:) Eu iti spun realitatea si nu ce se intampla in filme... Traieste cu ce idei vrei tu, din filme sau din barfe dar eu iti spun ce vad eu dupa ceva ani petrecuti pe aici si cu vreo 5 joburi pana acum din care la 3 interviul a fost formalitate din motivele enumerate mai sus. Iti mai pot da example si de la sotia mea care lucreaza la guvern si nu a cunoscut pe nimeni. In toate joburile mele sau ale sotiei nu a fost implicat nici un roman ca sa nu iti pui si alte intrebari.

Uite acum fac un curs de "executive" la universitate aici...stii ce e acolo? vanatoare de capete... te uiti in stanga si in dreapta si cat dureaza cursul ala vezi cine e f. bun... cand ai nevoie de cineva sau are cineva nevoie de expertiza ta, sa fi sigura ca nu posteaza pe internet pozitia... la fel se intampla in toate programele de MBA sau cursurile profesionale, simpozioane sau alte reuniri profesionale. Mai exista un trend in industrie la mine... pleaca unul la o firma si apoi isi face echipa din oamenii cu care a lucrat in trecut la alte firme... de ce? pai a lucrat cu ei, ii stie si stie ca va avea succes daca isi face o echipa de genul ala... nici un manager nu e tampit sa isi aleaga oamenii pe criterii de rudenie sau sentimentale daca oamenii aia nu fac fata... Sotia mea a lucrat la o firma de familie destul de mare unde fata celui care detinea firma lucra intr-un birou pe la HR ca atat putea... crezi ca era nebun sa o puna cine stie ce VP sau Director si sa piarda bani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Articolul a fost scris de cineva pentru care stima sociala este mai importanta decat situatia materiale. Cine are astfel de prioritati apareciaza continutul articolului.

Da, in ro esti f. stimat social.. dupa marimea vilei, cilindrii de la masina si modelul de iphone.. cunoastem...

Aia cu nevoi spirituale si poporul roman trebuia sa i-o spui lui Cioran... Cand cineva imi vorbeste de patrotism, imi aduc aminte de ce a zis Tutea cand a iesit din puscarie dupa ce a laudat neamul romanesc o viata si s-a certat cu Cioran tot timpul pe tema asta:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Un material foarte bun, din care am postat un fragment la subiectul Recomandare de la sectiunea politica, in gasiti integral la link-ul "Daca vrei sa pleci du-te"!

Un articol foarte bun?
Deceneus...e jalnic, frate...parca suntem pe vremea lui Nea Nicu...
Sigur, asa cred eu...

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Aiurea! nu exista nici o asemanare intre pilele din Romania si networkingul de aici.
Daca tu esti un salariat bine vazut la jobul tau, in orice pozitie ai fi, si stii ca departamentul cauta pe cineva pentru angajare, esti liber sa recomanzi si x-ul recomandat e acceptat la interviu pe obrazul tau; ce face x-ul respectiv mai departe e pe barba lui, se descurca bine, nu-la revedere. Iar daca ai ghinion si ai recomandat un incapabil...nu mai ai sansa sa recomanzi pe altul.
A, si nu e vorba de nici un pachetel sau suma de bani drept recunostinta a aluia de l-ai recomandat, nu se practica.
Barbatu'meu era la primul job in Canada si pe baza recomandarilor lui au angajat doi alti romani acolo.
La urmatorul lui job (unde e si acum, si intre timp a recomandat alti prieteni romani care acum sunt acolo) m-a recomandat pe mine, m-au chemat imediat la interviu si...n-am luat jobul, controlorul mi-a spus ca sunt supracalificata si dupa ceva vreme vor aparea frictiuni in departament pe tema.

Citat:
citat din mesajul lui Tilia

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Motive de plecat:
-vreau sa le dau eu bani bunicilor, nu ei mie
-cu greu poti sa razbesti in unele domenii din cauza pilelor si a coruptiei
-sunt scarbita de unele aspecte din campul muncii

Si pe-aici exista la pile, ehehe, numai ca se numesc networking.

Iar daca nu ai referinte americane, e cam greu sa te angajezi, nu prea ii intereseaza ce ai facut tu in alta tara.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ca sa nu mai editez:(

altfel declaratiile pompoase la plecare ale starletelor din Romania mi se par cam penibile.
Cred ca-i bine sa pleci fara pompa si zgomot, sa incerci sa demonstrezi acolo unde te-ai dus ce stii sa faci si ce esti capabil sa devii profesional, si dupa vreo 5 ani minimum asa, sa arunci cu declaratii gen Romania e asa sau pe dincolo; nu de alta dar s-au intors destui care ba ca nu s-au adaptat, ba ca nu le-a placut, ba au realizat ca le era mai bine in Romania.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu nu prea inteleg de ce trebuie sa-ti expui alegerile personale la televizor.
oricat ai fi de celebru.
nu doar ca nu ma intereseaza personal (eu nici n-am stiut, am aflat de aici), dar oare sotul, copilul vor sa fie atat de expusi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

articolul ala e cam patetic, nici n-am putut sa-l citesc pana la final, dar are un sambure de adevar

dar, ca si filofteia, uneori am impresia ca nu sunt in romania tuturor. m-am regasit in multe din cele scrise de ea.

ii inteleg insa si pe cei suparati pe sistem si sper sa nu ajung sa le dau dreptate.

pe baiatul meu il cresc aratandu-i lumea si incercand sa-l invat ca cel mai bun loc e acolo unde iti gasesti fericirea.
face diferenta intre soselele si aeroporturile din romania si din alte tari, dar, cand s-a pus problema acum vreo 3 luni sa plecam in alta tara, l-a apucat disperarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

ca sa citez ce mi se raspunde:doar pt ca nu ti s-a intamplat nu inseamna ca nu exista.

nu stiu cine e atat de naiv incat sa creada ca in America nu exista coruptie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leistra spune:

Fiecare are motivele lui, dar daca esti bolnav si stai vreo saptamana in pat si ai impresia ca ai sa mori si nu vine nimeni sa vada daca mai respiri si toti din familia sotului stau la o distanta mica de tine (adica in acelasi oras) si se fac ca ploua atunci te doare!
Prietenele mele imi zic sa nu ma intorc, vai ce viata nasoala duc in tara...dar cand le auzi se duc la mami sa faca zarzavat, copilul e la mami ca pleaca cu sotul la cinema...mami a fost si a facut supa...ooooo, asa ceva nu cunosc eu si nu voi cunoaste aici!
Eu am fost sustinuta mereu de ai mei in tara, era de ajuns sa gandesc ceva si ma sustineau! Aici, nu! Nu ii doare!

Mergi la inceput