Motivele Corinei ...
Raspunsuri - Pagina 11
columbiana spune:
da'poate in final ma lamuresti tu de care coruptie din Romania te-ai plins ca n-ai razbit si care e prezenta in schimb in America, sa vedem despre ce vorbim; vroiai sa devii parlamentar ? ca aici in politica se practica mai des. sau ai vreo companie ce n-a obtinut contracte din cauza coruptiei ? ca restul, vorba Letitiei, gainariile, aici nu exista.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andries da...ce ziceti de Florin Salam ca si asta emigreaza si tot in state |
io zic mersi
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andries da...ce ziceti de Florin Salam ca si asta emigreaza si tot in state Andries mami!! uite avioanele, avioanele, sunt multe mami, multe!! uite si unul mic mami, e puiul lor, e puiul lor!!! |
Ei...mare pierdere!!!!!
Da' cu ce s eva ocupa in America?
Dana
monabella spune:
Nu stiu citi ani are Corina Dragotescu insa pare - din poza - la vreo 40+. Conteaza in ce oras va merge si ce va face. Trebuie sa ii fie clar ca aici o va lua de la zero din punct de vedere al carierei cel putin.
Nu stiu ce studii are dumneaei si ce vrea sa faca aici. Ca sa lucreze ca ziarista e foarte greu spre imposibil, nefiind vorbitoare nativa si existind concurenta foarte mare. Ca sa lucreze ca altceva... good luck.
Daca pune bani de pensie pt 20 ani de acum inainte - in caz ca are 47 acum - are sanse sa isi traiasca modest batrinetea.
Daca va alega sa traieasca intr0un oras mare gen NY, viata vai fi mai scumpa decit intr0un oras mic.
Stiu persoane care au emigrat la virsta ei (tot cu loterie) si vreau sa spun ca e destul de greu la virsta asta, dar nu imposibil.
Factorul uman isi va spune cuvintul.
Nici aici nu e totul perfect, sa nu ne imbatam cu apa rece.
Editez: acum am citit din urma si am vazut ca sotul ei e in IT. Atunci e super OK. Ea poate sa fie casnica de-acum :)
Edit 2: Bravo xio pt ca ai spus ca nu in ultimul rind ai ramine in tara pt vreme. Oricit de bizar ar parea pt voi cei din Ro cu cit imbatrinesc cu atit suport mai greu umiditatea din SUA.
gmmm spune:
Ana Stroe, ai dreptate.
Ca banii contirbuabilului gmmm ajung in buzunarul lui Goldman Sachs via Grecia, asta nu se cheama coruptie.
Termenul de "coruptie" (si chiar, indraznesc sa zic, "Coruptie") este rezervat pentru banii dati medicilor nemultumiti de salariile mici sacre-si scot prileala pe... etc
tiusca spune:
qmmm-ai punctat ceva f.important.Din pacate doar "gainariile" sunt vizibile,ce se intampla la un nivel mult mai mare...se pierde.Si "coruptiile" astea cu siguranta nu se intampla la nivelul tarilor mici.
columbiana spune:
gainariile astea se intimpla sa-ti afecteze viata tragic uneori, ca aici, asa devin vizibile.
http://news.yahoo.com/doctor-saves-babies-caught-romania-corruption-155201804.html
restul, coruptia la alte nivele, care ne afecteaza indirect..in unele tari se trage presul peste ea, in altele se incearca combaterea ei:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
tiusca spune:
poate ma repet,dar o sa mai scriu o data.Sa luam exemplu Canada,istoria ei.Cat a suferit de pe urma celor doua razboaie mondiale,cate despagubiri a platit in urma razboiului?A suferit vreun regim de asuprire de genul comunismului care ne-a macinat noua tara timp de 50 de ani?Cat timp le-a luat sa reconstruiasca tara in urma razboaielor asa cum i-a luat Europei sa-si revina dupa razboaie?Cred ca e frumos sa aterizezi intr-o tara care are totul pus la punct social,care nu se lupta cu migratia medicilor si care nu incearca sa-si revizuiasca sistemul de invatamant pentru ca ei au avut timp pentru toate astea.Romania renaste,usor dar sigur.
"Nu te intreba ce face tara ta pentru tine,intreaba-te ce faci tu pentru tara."
Noi probabil nu o sa traim niciun sfert fata de cum traiti voi in Canada,dar traiesc cu siguranta ca,copii mei vor trai vremuri cu mult mai bune si ca,copii celor instrainati de tara se vor intoarce aici,chiar daca numai in vizita,si vor fi mandrii ca de aici isi trac radacinile.
Alizee spune:
Tiusca, nu stiu daca ai copii, dar sistemul din invatamant este execrabil. Era de mii de ori mai inteligent si mai coerent inainte de '90. Iar in sistemul sanitar, e jale.
Noi nu reconstruim tara, ci o demolam. Nu stiu de ce si nici pana cand vom mai tolera matrapazlacurile indivizilor pusi la conducerea diverselor afaceri sau institutii ale statulu roman.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.