Clasa a I-a...2012-2013 (4)
Raspunsuri - Pagina 20
Inaf78 spune:
la CAR am gasit si noi. ca am luat prin eliminare toate vocalele si am verificat in DEX. dar e un cuvant ptr cls a 1-a? oricum e singurul care se potriveste...
Inaf78 spune:
exercitiul 8/pag.48 din culegerea de abecedar "Sa dezlegam tainele abecedarului" ???
Completeaza pentru a obtine nume de vietuitoare:
un c_r
o o _ _ _ e
Laura25 spune:
Ina, poate e CERB si se asteapta sa pui * in loc de B, litera pe care inca nu au invatat-o.
Oricum in cartea aia eu am vazut multe greseli de tipar sau exercitii /cuvinte fara prea multa logica (primele pagini, cu multe _ in loc de litere nu le-am inteles de nici o culoare). Eu as spune copilului sa roage pe doamna invatatoare sa explice ea cum ar fi trebuit rezolvat exercitiul.
Laura25 spune:
Ina, m-am dus sa caut cartea in ghiozdanul fii'mii. La pag. 48, ex. 8 e ceva cu 'bareaza intrusul". Esti sigura ca e la pag. 48 exercitiul de care spui? la ce litera este?
Laura25 spune:
Noi avem "sa dezlegam tainele abecedarului" de Carmen Iordachescu. Poate tu ai in fata alta carte.
Inaf78 spune:
LAURA acelasi autor. culoare verzulie-praz asa...
ex este la Litera "t, T". litera "T" incepe la pagina 46 si acest ex este dupa 2 pagini...
celelalte cuvinte sunt: un c-l (cal), un r-c (rac), un m--l (miel), un c---r (cocor), etc.
astept sa mi zici daca au facut si ai tai acest ex. ... deja ma pasioneaza subiectul... imi sustin al 2-lea doctorat in cls a 1-a...
acesta este:
http://www.manuale-scolare.ro/manuale/42584/Sa-dezlegam-tainele-abecedarului-Auxiliar-pentru-Abecedarul-Editurii-Aramis-autori-Cleopatra-Mihailescu-Tudora-Pitila-Carmen-Iordachescu
cautand acum pe net aceasta carte, vad ca exista "cu mai multe tipuri de coperti", deci sunt mai multe editii scoase.
Laura25 spune:
Ina, a noastra e cu nuante mai de portocaliu pe ea, nu e aceeasi editie. Pag. 48 e cu ceva litera mult inainte de t. "t"-ul e in jur de pag. 70-75 (nu o mai am acasa sa ma uit exact) si nu am gasit nici un exercitiu de genul asta de care zici.
Noi avem editia asta: http://www.manuale-scolare.ro/manuale/42583/Sa-dezlegam-tainele-abecedarului-Auxiliar-pentru-Abecedar-Carmen-Iordachescu
Ana71 spune:
Buna,
Ina, si noi am dat peste exercitiul asta. A venit sa ma intrebe. Asa ca la cel cu o o---e i-am zis ca e ok sa scrie "o oaie" ca poate o fi o greseala. Am uitat sa intreb dc a verificat dna. La cel cu c-r nu am scris nimic. Nu cred ca exista.
In alta ordine de idei, week-end-ul asta a fost primul in care parea ca i s-a cam luat de teme. Adevarul ca au avut si multe. Adica stransese deja 5 fise fata/verso de suplimentar. Ce-i drept dna le-a zis sa faca incetul cu incetul din ele toata saptamana....dar a ajuns cu ele in wk...a avut alte activitati si aseara o cam apucase jalea.Pana la urma a facut doar 3 din cele suplimentare. A plecat morocanoasa la scoala...sunt curioasa cum se va intoarce.
Laura25 spune:
Ai mei in general au putine teme in we si le fac de joi (vineri nu au nici rom., nici matematica) dupa-masa. Asa ca we e cam liber de sarcini. Rares povestea cu jale aseara ca isi doreste foarte tare sa fie 5 zile de vacanta si 2 de scoala in fiecare saptamana. Ieri le=am scos de pe net si i-am pus sa faca niste fise cu adunari/scaderi pana la 10 si sa citeasca fiecare cate o poveste (cam de 3-4 pagini, cu tot cu poze fiecare) dintr-o cartulie din care lecturam seara la culcare. Au ajuns la litera 't' (asta ar trebui sa faca azi) si fac in continuare exeritii cu adunari /scaderi pana la 10.
Cea mai grea zi li se pare lunea, pt ca au muzica, obiect pe care efectiv il urasc (din cauza profesoarei, care e o catastrofa din punctul meu de vedere la capitolul metodica si pedagogie la clasa I. nu stiu de ce nu fac cu invatatoarea muzica, dar asta e ... sunt copii la ei in clasa care nu dorm duminica noapte pt ca au cosmaruri legate de profa' de muzica )
anya spune:
E la scoala de muzica? La noi muzica se face cu invatatoarea - teoretic - ca practic face matematica cu ei in loc de cantecele .