Varza - idei si retete

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

Aaa, pai Michelle, eu doream sa pun vre-o 10 verse, sa-mi ajunga o iarna, sa am si zeama. Heheeee, cred ca anul asta raman vise


Vicky si Printzesone





si eu tin zeama, obtin vreo 2 sticle de 2 l fiecare. noi punem varza de vreo 3 ori pe an, dar la mine vara . e fff cald. si treb consumata f. repede.

eu o pun in oala de inox ca al meu barbat e f. pretentios, nu vrea decat inox sau sticla, zice ca plasticul sau aluminiu nu e bun...mutre si mutre...


da, cum zice mihaela s. in galeti de plastic si daca e rece poti sa o tii mai mult.

dar vezi sa aiba galetile capac si sa nu uiti sa o mesteci.

stii ca se pune hrean, usturoi, marar uscat, piper si foaie de dafin?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Mie imi ramane primavara moare de o arunc. Eu tai in doua verzele ca sunt prea mari sa le pun intregi, pun o lingura de sare la un litru de apa si incalzesc cat se topeste sarea, apoi o torn asa calda, aproape fierbinte peste verze. Pun hrean si marar, atat. Dar depinde de gusturi, cum esti obisnuita sa fie varza. La noi in Ardeal asa se pune...

O tin 7-10 zile in casa, la cald (o pun la sfarsit de octombrie, inceput de noiembrie) si o vantur o data/de doua ori pe zi. E foarte importanta vanturarea ca sa nu se putrezeasca zeama si varza. Apoi o scot la rece in garaj, peste iarna inghteata daca e ger dar nu are nimic, e cu atat mai buna. De Craciun e perfecta!

Mik, la teitei cu varza eu folosesc ori teitei lati ori macaroane (avem pa aici un soi de macaroane maruntele care merg perfect). Nu teitei de supa, nu merg cu varza. Ah mi-ai facut pofta, am mancat ultima data acum doua saptamani dar sunt o gurmada! fac si io cat de repede pot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

M-am gandit eu ca esti ardeleanca sau coincidenta este mare cu metoda de murat



www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pe de alta parte:
Daca verzele sunt sanatoase si bine facute inveleste-le in ziare si pune-le undeva unde este rece, uscat si intuneric si exceptand foile din exterior care se vor ofili - varza va ramane buna pe tot parcursul iernii.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Stie cineva cum se fac gogosarii umpluti cu varza rosie?
Va rog! Ca de vreo 3 zile caut pe net dar nu stiu pe care sa o fac sa iasa ceva si mor de pofta!
Pun si marar uscat? nu pun? telina se pune rasa? nu se poate in bucati printre gogosari? morcovii la fel?

& +34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

M-am gandit eu ca esti ardeleanca sau coincidenta este mare cu metoda de murat



www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mihaela si eu tot galetzi de plastic de 10 l folosesc pentru muraturi/castravetzi!

ne adaptam si noi dupa ce ni se ofera.

Varza n-am pus niciodata ,este un soi foarte tare care nu cred ca se preteaza prea bine la murat.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Conteaza sa aiba foile subtiri, sa nu fie prea "cioturoasa".

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Eu cer explicit ca-s fara jena :
- retete de salata cu varza cruda
- reteta de ardei/gogosari umpluti cu varza si murati
Va trimit flori cu anticipatie !

Despre varza murata : la mine in Moldova mea se pune neparfumata doar varza, apa si sare. Se acomodeaza dupa cu una-alta : piper, foi de dafin, marar, chimen, etc.

Marius, mersi de idea cu ziarele si varza pastrata inauntru. Am sa incerc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Dana si la noi e din aceea tare. Eu caut insa capatani mai "aerisite", mai usoare, le simt in mana, le "cantaresc" . La noi mai e un soi de varza din care fac sarmale cu varza proaspata, varza de Savoya, are frunza creata si subtire. N-am incercat sa o murez insa.

Tu ce mai pui in galeti? E o idee buna, eu n-am pus altceva decat varza. Castraveti am pus in borcane.

Mergi la inceput