Care este suma minima pe care o economisiti ?(2)
Raspunsuri - Pagina 3
XIO spune:
Capcaune, esti mortal.Eu sunt considerata evreul familiei
Trebuie sa mentionez totusi caasta se intampla doar de putin timp, din cauza circumstantelor, n-a fost asa pana acum.
puisorul spune:
Pt evidenta cheltuielilor folosesc programul cash control.ro. La sfarsitul lunii iti scoate raport cu cat ai cheltuit pe categorii, e foarte bun. Nu stiu daca ma va face sa reduc cheltuielile dar macar ma face sa ma ingrozesc de cat de mult cheltuim
Histamina, mersi de pontul cu spatele de curcan
In copilarie, pana la 3 ani parca, poate creste numarul adipocitelor care se va mentine constant apoi toata viata. De aceea e foarte important sa nu indopam copii cu mancare chiar daca sunt slabuti.
eumada spune:
Fiindca veni vorba de adipocite...de cand cu gradinita fiica-mii i-a disparut tot tesutul pufos..avea trei valurele micute pe burtica,acum e subtire si trasa prin inel,numai falcutele raman neschimbate.....sunt genetice....da` nu mananca deloc mazare,fasole,cartofi si orez....legumele din ciorba,branzeturi,lactate,oua,carne....numai de casa...alea din comert zice cu voce tare"astea sunt polcalii.."...si greu inghite cateva bucatele...de crenvursti sau cum le-o zice nici nu se atinge,doar un anume tip de carnat uscat(rar)si pastrama de piept de curcan,de la o firma care le produce bio...
Nu izbutesc sa-mi dau seama cat cheltuim pe zi,nici cum sa economisesc....sa pun in borcan maruntisul?Sau cum?
bird70 spune:
Eu am observat ca daca nu mergi des la magazin, nu cheltui atat de multi bani .
Din lipsa de timp, nu pot merge la cumparaturi zilnic, nici macar la 2 zile. Asa ca noi facem in weekend o lista cu ce mancam in timpul saptamanii pe zile. Apoi facem lista de cumparaturi. Mergem o data pe saptamana si facem cumparaturi pentru saptamana respectiva. Paine proaspata cumpar in drum spre casa de la o brutarie.
Noi am adoptat sistemul asta din cauza timpului dar am observat ca au scazut foarte mult cheltuielile. De fiecare data cand te duci la cumparaturi cumperi si ceva ce nu iti trebuie, daca mergi mai rar cumperi mai putine lucruri inutile.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
XIO spune:
da, asta e alta chestie, sa nu mergi la cumparaturi infometat
Bird, asta a fot buna
'Eu am observat ca daca nu mergi des la magazin, nu cheltui atat de multi bani'
pitzinuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bird70 Eu am observat ca daca nu mergi des la magazin, nu cheltui atat de multi bani . |
:D dar adevarat :D.
si eu am asa o tendinta sa cred ca daca nu am merge in hypermarchet am economisi mai mult.
daca imi iau de la magazinul din colt ce imi trebuie si fac papa pt 2-3 zile, evident economisesc: in hypermarchet dau banii pe toate prostiile si saptamana viitoare ma duc sa cumpar iar alte prostii.
Ilinca - aia cu "cara la gingie" e adaptata de tine :D. Racla cred ca a inclocuit expresia "trage la masea" :D.
Si eu m-am dereglat de la vitaminele bagate pe gat in copilarie, tin minte si acum multele fiole si pastilutze...
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pitzinuca Ilinca - aia cu "cara la gingie" e adaptata de tine :D. Racla cred ca a inclocuit expresia "trage la masea" :D. _ mami de andi si ilinca _ traduceri si asistenta "Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita." |
Hmm, nu cred, adica eu am luat versurile drept inlatuire logica de tip cauza-efect si anume:
- cauza: "cara la gingie"
- efect: "face subbarbie"
Deci "a cara la gingie"= a se indopa, a hali.
Na, ca am facut si analiza pe text. Oare n-au aia o adresa de e-mail sa vedem exact ce si cum?