De la ce varsta fara un adult in preajma?(3)
Raspunsuri - Pagina 3
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Buflea, cufureala e aia ce ma gandesc eu ca e? (presupun ca nu ai globul langa tine tot timpul, parca am auzit asta ca sinonim pt tranzit intestinal accelerat--daca tot ne.ai facut doamne, sa nu spun diaree--) daca e asta, ptui, sper sa nu, ca e frigut si n-am papuci de casa. -si nu, nu fac afara sau in papuci- |
In loc sa-mi multumesti ca am vrut sa te feresc de generalizari si furazolidon, acum incepi sa balbai ca nu intelegi ce spun ...
Si daca nu ai papuci, pune ciorapi ca ti se inflameaza uretrele si ustura la pipi.
P.S. Mie mi-a explodat capul de atata seriozitate, stiinta si filozofie de viata.
ocebine spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Fugi de aici, doar nu vrei sa scot din el un "nerd" ... Totul este sa stie cat fuck 23*3 si sa aiba maturitatea sa aleaga raspunsul corect, in functie de imprejurare ... ceea ce doresc si copiilor vostri |
Hahahahaha...te desconspir si iti stric reputatia
Concluzia: un 69 aplicat judicios te scoate din orice incurcatura!
mianna spune:
citat din mesajul lui ocebine Nu stiu cite mamici de adolescenti participa la discutie ca sa stim "pe ce picior dansam"...ca e una sa dezbat bastonase si alta cind dezbat daca ii dau voie ipoteticei fiice la o petrecere cu boyfriendul de 18 ani peste noapte cind a doua zi are meci de hochei pe iarba |
mey, eu una asta pot s-o inteleg, chit ca n-am de a face nici cu bastonase, nici nu petreceri de adolescenti. ce n-am inteles e importanta in ce clasa e adolescentul respectiv. sau mai nou zice protectia copilului ca cu cei de clasa a zecea esti obligata s-o lasi, doar la cei de-a 12-a te poti impotrivi?
mianna spune:
citat din mesajul lui buflea [quote]citat din mesajul lui XIO Buflea, cufureala e aia ce ma gandesc eu ca e? Si daca nu ai papuci, pune ciorapi ca ti se inflameaza uretrele si ustura la pipi. |
stiam io ca tre' sa aiba Xio ceva special! deci are minim doo, da?
ocebine spune:
citat din mesajul lui mianna
mey, eu una asta pot s-o inteleg, chit ca n-am de a face nici cu bastonase, nici nu petreceri de adolescenti. ce n-am inteles e importanta in ce clasa e adolescentul respectiv. sau mai nou zice protectia copilului ca cu cei de clasa a zecea esti obligata s-o lasi, doar la cei de-a 12-a te poti impotrivi? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Tangenta era menita sa aduca in evidenta ca daca la clasa I nu-i mare bai ca cei de 8 ani sa se amestece cu cei de 6, cind ajungi la liceu plaja aia extinsa mareste sansele ca cei (in opinia mea desigur) de 18-20 de ani au contact zilnic (pe hol , la prinz, in pauze) cu cei de 14 ani.
A fost o tangenta la care s-a rezonat profund spre suprinderea mea lasaind la o parte alte aspecte
In opinia mea (deci a mea, proprie si personala), preocuparile la 18-19-20 de ani sint diferite decit la 14...Am inteles ca lumea e perfect OK cu scenariul fata de 14 ani prieten de 18 ani si voi mentine ceva "open mind" in acest sens.
Pina una alta, unde locuiesc exista si ceea ce se numeste "statutory rape" si daca baiatul are 18 si fata 14 sint consecinte deosebit de grave pentru el in eventualitatea in care se afla ca exista o relatie sexuala indiferent daca este consensuala.
Ca mama de baieti, acest lucru ma sperie si as prefera (cu toate ca ce prefer eu si realtiatea pot fi lucruri total diferite) ca baietii mei sa isi gaseasca prietene de virsta lor.
buflea spune:
citat din mesajul lui mianna
stiam io ca tre' sa aiba Xio ceva special! deci are minim doo, da? |
Puah, as vrea sa dau un raspuns inteligent dar nu am inteles intrebarea ... asa imi trebuie daca nu raman la cifrele mele si scot pe gura termeni la care nu ma pricep.
Dar, intuitia mea feminina imi spune ca greseala trebuie sa fi stat la gramatica ...
Ne pipilim doar pe o uretra ?
andacos spune:
Ocebine,tu ai perfecta drepatate!
Eu,adica fii mio traieste zilnic exact ceea ce descrii tu!
Am mai spus anterior,in Romania l-am dat la scoala la 7 ani si 9 luni,ceea ce cind a venit in Germania s-a transformat intr-o diferentaza de aproape 2 ani fatza de colegii lui!
daca pina la pubertate,nu a avut mare influientza ,dupa...da!
in timp ce colegii lui se jucau cu supermanii,al meu era interesat de alte chestii specifice virstei lui.
Se creeaza o prapastie intre copii,chiar daca pina atunci erau prieteni,ajung la un moment cind efectiv nu se pot intzelege unii pe altzii!
Si repet(da,iar ,stiu)daca ar fi s-o iau d ela inceput,l-as da de 6 ani si 9 luni la scoala!
Daca medicul nu stabilesete un regres psihic,nu avem niciun motiv sa nu -i dam la virsta asta la scoala!Chestia ca ...nu sunt pregatitzi(pe care si eu am vehiculat-o la vremea mea)precum si psihic sunt dezvoltazi intr-un fel la 6 si intr-un fel la 7(iar vehiculata si de subsemnata)sunt povesti parintesti.
totzi parintzii sufera de "sindromul asta"ca si de..."sindromul mamicii copilului d eclasa I".
Dana
Aqai spune:
mai, pe cand m-am intors si eu acasa ati schimbat clubul... si la dezbateri de astea aprinse cu varste mari nu ma bag, ca nu ma pricep.
O sa spun doar ca:
Ocebine, of course ca la 6 ani pot copia o litera, numai ca 2 litere nu-s la fel ca marime si spatiere la un copil cu dezvoltare medie in conditiile nu a mai scris inainte si se trece rapid de la o litera la alta. Iara "motricitate fina" la noi se pune ca nu ai daca nu faci exact asta, adica sa ai abilitati de spatiere si dimensionare. si dupa parerea mea unica si irepetabila, in scoala mica nu se lucreaza suficient la scris. La noi in scoala. Ca or fi unele mai bine si copii mai destepti, good for them.
Cruis, stiu ca in cl a4a invata caligrafia, numai ca dupa parerea mea dublarea efortului este si va ramame o tampenie si o pierdere de timp.
Cu exercitiu un copil de cl 1 este capabil sa invete sa scrie de mana si nu va fi nevoit sa repete procesul in cl a 4a. Ar fi mai util sa invete caractere chinezesti for all i know decat sa invete inca o data sa scrie da' ceva mai putin colturos.
Si exista suficiente momente si in universitate in care au nevoie sa scrie. Cu manuta poprie. Si din pacate, spell-checkingul ii face sa nu stie sa scrie corect fara, pe langa ilizibilitate. Da' ma rog,
nu-s afirmatiile mele, cine as fi eu sa spun asta, nu-s profesor universitar. Eu doar am redat o discutie cu profesori universitari, de la noi din satuc.
bird70 spune:
citat din mesajul lui XIO referitor la 'opilarit', una este sa mergi la scoala 5 zile din 7 si alta este sa te joci afara 5 zile din 7.in conditiile in care eu aveam parc in fata blocului, si eram vreo 10-12 copii, am fost lasati sa ne mai jucam. |
Programul in scoala primara este pana la ora 12. Nu este suficient timp de joaca?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
bird70 spune:
citat din mesajul lui buflea 4. Am amintit trecator dar simt ca trebuie sa rezerv un pargraf separat dezvoltarii emotionale si a rautatii intre copii, asa numitul bullying ... Acesta este un fenomen care nu poate fi evitat, se incearca controlarea lui cat mai mult, dar la final nu cred, pur si simplu nu cred ca se poate elimina pentru ca face pur si simplu parte din interactiunea intre copii. Ei bine, eu cred ca emotional vorbind, copilul se descurca mult mai bine in a "deal-ui" cu asta la 7 ani decat la 6 ani. Si atentie, copiii rad sau fac misto sau si mai rau, umilesc aproape orice ... Exista se pare aceasta dorinta de a fi "popular" si placut de toata clasa si chestii minore ca de ex punga cu mancare sau geaca de blugi pot deveni adevarate izvoare de ironie intre ei. Pana sa vina copilul acasa, sa spuna parintelui, acesta sa se duca la scoala si sa se lamureasca problema, impactul emotional este deja realizat ... Si cred ca intr-un fel reactioneaza daca e mai mare, pentru ca la varsta asta copiii reactioneaza foarte instinctiv. |
Daca copilul merge la 6 ani la gradi, nu sunt si acolo copii care pot reactiona la fel? Ca nu se schimba brusc copiii cand ajuns in scoala si devin bully.
5. Si desi nu conteaza atat de mult, va spun cu siguranta ca un copil de 7 ani intelege mai repede materia din clasa, scrie mai repede, citeste mai repede, va socoti mai repede, va memora mai repede pentru ca matetria scolara de la aceasta varsta este 80% bazata pe memorare. |
Sau se va plictisi mai repede pentru ca materia e prea usoara.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper