De la ce varsta fara un adult in preajma?(2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Eu cred ca Bird a acumulat mari frustrari si tind sa cred ca-i este dor de Romania,astfel nu-mi explic de ce afiseaza mereu un aer atat de superior, la toate subiectele aducandu-ne aminte cat de realizata este ea acolo in Australia si cat de amarati suntem, noi,aici,in Romania!
Oana sunt convinsa ca tu stii cel mai bine cum iti cresti copii,si nu,la 8 ani nu este tarziu sa dai copilul la scoala.Pe sistemul vechi erau o gramada de copii de 6 ani la gradi.
ab5174-sunt din ce in ce mai convinsa ca tu nu ai copii,ptr.ca raspunsurile tale nu par a fi date prin prisma unei experiente.Ba mai mult,chiar eviti sa raspunzi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui tiusca

Eu cred ca Bird a acumulat mari frustrari si tind sa cred ca-i este dor de Romania,astfel nu-mi explic de ce afiseaza mereu un aer atat de superior, la toate subiectele aducandu-ne aminte cat de realizata este ea acolo in Australia si cat de amarati suntem, noi,aici,in Romania!
Oana sunt convinsa ca tu stii cel mai bine cum iti cresti copii,si nu,la 8 ani nu este tarziu sa dai copilul la scoala.Pe sistemul vechi erau o gramada de copii de 6 ani la gradi.
ab5174-sunt din ce in ce mai convinsa ca tu nu ai copii,ptr.ca raspunsurile tale nu par a fi date prin prisma unei experiente.Ba mai mult,chiar eviti sa raspunzi!

Tiusca,da' tu ai intrat la subiect doar sa ne spui ce crezi tu despre Bird si ab...?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Oana - legea invatamantului este in vigoare. Partea cu clasele primare se aplica incepand in acest an (2012) si se va aplica pana la modificarea legii. Partea cu "gimnaziu" se aplica pentru generatia care e acum in cls a VI-a si toate generatiile urmatoare (adica se aplica din 2011 - cei care au inceput cls a V-a in 2011).

Se tot aud zvonuri despre ce si cum cu pregatitoarea la anul (in gradi sau in scoli) dar ce e absolut clar e ca nu intra nimeni in cls I fara sa fi facut pregatitoarea intai.
Ultima generatie la care a fost posibila admiterea in cls I fara pregatitoare a fost cea din acest an. Oricum majoritatea aveau pregatitoarea facuta .... si asta de multi ani (si fi-mea a facut pregatitoarea, in gradinita ce-i drept).
Evident, daca se voteaza o noua lege .... se schimba tot, altfel nu.

Sorana si Monica (28.09.2002)

sorana ,deci al meu daca e acum la pregatitoare, la gradi, la anul va putea intra direct in clasa 1?

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

NU exista pregatitoare in acest an la gradinita !!!
Al tau este acum GRUPA MARE.

Conform legii gradinitele NU au avut dreptul sa organizeze in acest an scolar grupe pregatitoare, acestea au fost organizate doar de SCOLI.

Asa ca NU. Daca se pastreaza legea, in toamna urmatoare nu vei putea sa il inscri in clasa I ci DOAR in grupa pregatitoare ( unde se va organiza ea : in scoala sau in gradinita, nu e decis inca).

Asta daca nu se schimba legea pana in toamna viitoare.

dar nu mi se pare normal si cred ca ar trebui sa ia in vedere acest lucru:au spus ca doar copiii care au implinit 6 ani pana pe 31 august(sau cat era..?)sunt obligati sa-i inscrie in clasa o,eu,si multi alti parinti,nu ne-am inscris copiii in clasa 0 deoarece copiii nostri fac 6 ani in oct.-dec... am luat in considerare atunci ca la anul urmator va da tesul si va intra direct in cl 1 ,pai eu nu stiam acest lucru cand l-am inscris la gradinita,ca va fi obligatorie cl 0 si ca nu se va mai da nici un test,din cauza lor ,daca va fi asa , eu tre sa-mi dau copilul la 8 ani la sc.
nu ar trebui sa tina cont de asta?

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

oana, cei nascuti pana la data aia intrau obligatoriu, dar o puteau face si ceilalti, nu-i oprea nimeni; din momentul intrarii in vigoare a clasei 0, nu mai poate fi ocolita; anul asta a fost singurul an in care s-a trecut direct in clasa I din gradinita, pentru ca a existat grupa pregatitoare; acum, ca nu mai exista...
Inca ceva: despre ce test vorbesti?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tiusca

Citeste un pic paginile anterioare.
Acum daca vrei iti dau sfaturi cum se 'educa' motanul ..ca asta am in dotare.
Sau cum sa predai matematica la 30 de elevi
Si da stiu ce inseamna un parinte iresposabil , ca ii sunam zilnic, si incercam sa ii sfatuim .......dar pina nu se intimpla nu asculta

Si eu nu imi astern viata pe un forum

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

oana, cei nascuti pana la data aia intrau obligatoriu, dar o puteau face si ceilalti, nu-i oprea nimeni; din momentul intrarii in vigoare a clasei 0, nu mai poate fi ocolita; anul asta a fost singurul an in care s-a trecut direct in clasa I din gradinita, pentru ca a existat grupa pregatitoare; acum, ca nu mai exista...
Inca ceva: despre ce test vorbesti?

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus,intreb si eu ca nu mi-e prea clar cum de apar cazuri ca cel al Oanei,totusi la gradinitza nu li s-a adus la cunostintza parintzilor ca trebuie sa-si dea copii la clasa 0?

Adica ma gindesc eu ca ar fi fost normal ca Oana sa fie instiintzata ca trebuie sa-si inscrie copilul la scoala.

Ca sa nu mai spun ca si din partea scolii ar fi trebuit sa apara o instiintzare in momentul in care copilul nu se regaseste pe nicio lista de inscriere.

Dana

editez sa spun ca aici vorbim de Oana,dar totusi cine stie citzi parintzi sunt in situatzia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85
si bird eu nu as vrea ca copilul meu sa plece de acasa la 18 ani sau 20

Nu e vorba de ce vrei tu ci de ce isi va dori copilul. Daca tanarul isi va dori sa stea acasa pana tarziu si tu esti ok cu asta, toata lumea e fericita. Dar daca isi va dori sa plece de acasa, va avea de suferit din cauza faptului ca termina liceul la 20 de ani. Cand zic sa plece de acasa nu este ca sa fuga de tine ci ca sa isi traiasca viata lui, sa-si faca ranaduiala lui.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Dana, nu trebuia sa-si dea copilul la scoala. Adica nu era obligata.
Adica socoteala asta cu varsta trebuia sa si-o faca atunci nu acum.
La mine alta-i mirarea: cum de nu a stiut (si ea si altii, ca inteleg ca nu-i singura) ca la gradi nu mai face pregatitoare. Aici nu-i vorba de denumire, e vorba de programa, iar clasa 0, ca si grupa pregatitoare, aveau o programa. Acuma daca copilul nu face pregatirea asta, cum sa intre direct in clasaI ?

Acu' ce sa zic...din cate am tras cu ochiul pe la ce scriau fetele pe la subiectele de profil, inteleg ca s-a stiut chestia asta, ca s-au facut "recensaminte" cu copiii din zona scolii, adica la cat s-a discutat si rasdiscutat, parea clar...dar e posibil sa nu fi fost suficient.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Nu am spus ca trebuia sa-si dea copilul la scoala!

Am intzeles ca clasa 0 se face la scoala si mi se parea normal ca scoala,in momentul in care nu a vazut copilul pe nicio lista,sa anuntze familia!Despre gradinitza si clasa pregatitoare...ma abtzin.

mai departe nu comentez,probabil ca putzina dezinformare,putzin dezinteres (eu repet ,mie mi-a pus un semn d eintrebare la subiectul respectiv intrebarea Oanei)si...iaca "cheia succesului".

Problema este ca ea nu e singura,ceea ce ma face pe mine iar sa constat ca tare ne mai place sa fentam legea.Efectiv unora dintre noi nu le e bine ,daca nu fenteaza legea putzin!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bird70
Dar daca isi va dori sa plece de acasa, va avea de suferit din cauza faptului ca termina liceul la 20 de ani.

bird, eu ti-am inteles punctul de vedere.
Dar cred ca exagerezi cu suferintele astea. Daca vrea sa plece, sa plece frate...de ce sa nu plece? Ce-l opreste? Sau cine?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput