Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (35)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Neatza, poftiti la cafea sau ceai pentru cele racite, adica eu.

Puiul meu a dormit prima noapte singur in camera si a fost chiar mai bine decat ma asteptam, s-a trezit la 5 si a mancat si la 7 s-a marait putin, practic a dormit mai bine ca si pana acum.

Amelia, cum e Cristi? nu cred ca a patit ceva de la cazatura din pat, dar oricum e grea perioada asta. Noi in dormitor avem pat pe mijloc si nu-l mai pot culca in pat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adc spune:

Nici la mine n-a mers ieri forumul si cum lasasem deschisa fereastra aveam un mesaj de genul "acces restrictionat la forum", ma gandeam ce naiba am facut de mi-au taiat-o

Altesa mersi, am notat, poate ma hotarasc sa il vada un homeopat. N-a mai facut atatea parturi, cred ca si brocoli a fost responsabil, acu s-a agitat de altceva, numai el stie de ce, poate de luna plina.

Luiza, ati ajuns acasa, da?

Gabriela imi pare rau, unele ne ingrijoram ca iau prea mult in greutate bebeii, altele ca stagneaza. Din experienta mea iti spun ca la varsta asta cand Andra nu lua in greutate desi manca mesele solide, problema a fost ca bea prea putin lapte. Vezi tu daca nu cumva aveti prea putin LP in schema.

La fel Ileana , nu stiu daca banana sau cartoful dulce sunt pb, poate are prea mult LP? Mai ales ca si inainte sa il diversifici era maricel? Eu merg pe ideea sa ii dau piticului ce ii place. Vorbesc in necunostinta de cauza, ma ierti daca bat campii, nu am retinut cat LP bea Tudor si nici n-ar fi relevant sa imi dau eu cu parerea, zic doar asa, in cazul meu sunt sigura ca Cristi e greutz pt ca suge inca mult noaptea.

Edit: Luiza, am scris deodata, felcitari pt prima noapte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Amelia, ma superi ca-ti ceri scuze absolut inutil...doar am cerut pareri, nu? Ma crezi ca singura doza de lapte cu 180 apa este inainte de culcare? In rest...dimineata la 6 - 150 ml, la 12- 150 ml, la 18 120ml si la 21- 180 ml. E mult??? Habar nu am, dar asa cum spui, imi cere...Cat despre placut, el deschide gurita la absolut orice, tot ce-i dau e delicios...Mesele noastre sunt cu maraieli de placere, cu dat din picioruse, cu uitat lung in castron cand se termina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Pentru cele interesate, din 11 octombrie intra in oferta la lidl aparat de aerosol cu 129 roni, e super bun pretul.

Ileana, eu ii dau lapte lui Vladut doar dimineata si seara, numai in cazul in care nu mananca mai deloc hrana solida ii dau lapte, poti incerca sa-i mai scoti mesele de lapte sa vezi tot asa ia in greutate. Practic el mananca lapte aproape cat un copil nediversificat. Poate fetele cu experienta pot sa spuna mai multe, dar eu citisem la un moment dat ca dupa diversisicarea a 3 mese ar trebui sa mai manance in jur de 400 ml lapte/24 de ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

neatza si de la noi...
pe mine m-a apucat melancolia (ca si pe alte fete de pe aici) gandindu-ma ce era prin mintea mea cu 8 luni in urma... erau niste geruri incredibile, iar eu eram internata in spital. ce vremuri... asa ca urez lunite frumoase pentru Toma de Carina si pentru sarbatoritii de ieri!

multumesc mult pentru raspunsurile cu "pa" si "bravo". dupa ce m-am chinuit zile intregi a invatat un fel de "pa" de la nana ei. probabil ca tehnica mea lasa de dorit. de fapt, nu face pa, ci ridica manauta. eu sunt bucuroasa si cu atat

amelia - oare sa aman introdcerea de brocoli? si pe noi ne mai chinuie din cand in cand parturile. chiar ma gandeam ca nu am mai avut de multisor o seara in care sa adoarma linistita, fara scandal. cand era mai micuta parca era mai bine la culcare.

ileana - vreau si eu un bebe care sa se bucure la mancare... singura mancare de care nu se mai satura era bors, iar eu nu voiam sa-i dau mult deoarece era facut cu sare

mai am o intrebare legata de olita. are rost sa incepem de pe acum cu obisnuirea la olita? o cunostinta de-a mea a invatat fata cu olita de la 8 luni, iar la 18 luni deja au renuntat la pampers. acum, la al doilea copil mi-a spus ca nu se grabeste ca nu are rost. voi cum faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor.
La multe lunite, Toma!
Kraluca, despre olita eu am mai spus, nu am de gand sa-i fac inca cunostinta cu ea. Si pe Maria am lasat-o in ritmul ei, a facut cunostinta cu olita pe la 2 ani insa se juca cu ea, n-o folosea la ce trebuia si pana la urma tot ea a hotarat cand a fost pregatita sa renunte la pampers. Maria a scapat de pampersul de zi la 3 ani jumate iar de cel de noapte la 4 ani jumate, cu toate eforturile noastre de a o obisnui cu olita. Si nici macar nu a mai folosit olita, la 3 ani jumate deja era prea mare, mergea direct la toaleta. Asa ca oricum, daca copilul nu e pregatit, te chinui degeaba cu olita. Stiu ca Beatrix mi-a spus mai demult ca un copil e pregatit pentru olita cand poate sa urce si sa coboare singur o scara. Nu mai tin minte ce legatura avea una cu alta dar am bagat la cap si s-a cam potrivit la noi. Poate intra chiar ea sa ne spuna mai in detaliu.
Eu sunt cam ingrijorata, ieri cand am ajuns acasa si am luat-o pe Johanna in brate, mi s-a parut tare usoara. Mi-a fost frica sa ma urc cu ea pe cantar, sper ca nu a scazut in greutate. Ea mananca bine, dar foarte putin cantitativ, adica se satura repede. De exemplu ieri, cand am ajuns acasa, a inceput sa ma caute, asa ca am pus-o la san ca era clar ca-i e dor. A supt ce-a supt si la vreo 45 de minute i-am pregatit legumele. I-am pus cantitatea normala pe care o papa ea de obicei, cam 90 de gr. Ei bine, nu a mai papat decat jumatate din cantitatea respectiva, desi nu a supt mare lucru la san... Imi e clar ca asta e ritmul ei, dar m-as speria foarte tare daca ar scadea in greutate. Cand ma uit la ea si vad ce picioruse subtiri are, ca niste bete, mi se strange inima.
Lady, off, multa sanatate!

de Maria Cornelia (20.09.2006) si Ioana Teodora (24.01.2012)
Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Faith26 spune:

Ileana - merci pt rapuns. Pai la 350 e super! Eu credeam ca l-ai luat second-hand cand citisem ca l-ai luat mult mai ieftin de 1000 ron.
Cu mesele de lapte, si mie mi se pare cam multicel pt un copil diversificat..Cum zice suzieq, cam 400 ml ar cam trebui sa manance. Si eu ii dau mai mult de 400 g, dar noi suntem de celalata parte a baricadei, vrem sa luam in greutate.
la 6-7 mananca 160 ml LP
la 10 fructe + iaurt/branzica/cereale
la 13 - 14 piureuri de diverse legume cu carne pui/vita/ficatel
la 18 ~ 120 ml LP cu cereale,
la 21:30 ~ 210 ml LP cu cereale

Avem 3 mese de lapte si 2 de mancare, dar treptat am sa o scot pe cea de la 18, o voi inlocui cu o gustare ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Faith26 spune:

Am uitat sa spun, 210/120/160 ml incluzand si lp-ul si cerealele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Toma!

"Scrie o poezie cu UNISOL in bucatarie"

Citat:

" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Mai da secretoase sunteti...de ce nu scrieti si pe aici ce si cum e cu intalnirea...nu am avut timp sa citesc pe F
Mie imi place mai mult aici...deci detalii ....

Ileana si mie mi se pare mult dar la cat e de mancacios....ce sa zic...pupi!

Mergi la inceput