masina Aixam (nu necesita permis)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Oricum, si dupa 20 de ani de condus exista diferente intre soferi.

E foarte simplu, Rufus: unii sunt soferi, altii...doar conducatori auto.

gabidaniela, poti incerca linistita sa dai examenul de cate ori vrei, acum cativa ani, recordul era de...36 de ori. Si se poate si mai rau: 771 incercari esuate, in Coreea de Sud. Doamneeeee, mare ti-e gradina!

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Eu sunt din cei care au luat examenul din prima, traseul durand fix 7 minute. O ploaie crunta...O traversare de intersectie, o acordare de prioritate unui pieton intr-un loc cu indicator ascuns dupa copac, o garare...si "Felicitari!". M-am repezit la bietu' om si l-am pupaaaat... de s-a inrosit tot.

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Nu stiu ce relevanta are, dar eu am facut toate astea, cel putin la ultima proba, de mai multe ori (am parcurs aproape tot orasul). In fine, bravo tie! Felicitari si din partea mea, fara pupaturi si manifestari asemenea ca nu's genul

Mergi la inceput

Multumesc!

DE VANZARE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

he, he, eu am dat si poligon la vremea mea

si numai ce se desfiintase proba cu traseul de noapte

ce batrana sant

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ingridnen

numai ce se desfiintase proba cu traseul de noapte

Putin off-topic, cu riscul de a-mi lua kilu' de rosii in cap: Dupa parerea mea, renuntarea la traseul de noapte a fost o greseala. La fel cum e optiunea majoritatii elevilor, de a face scoala in timpul verii, "ca e mai usor/au mai mult timp" , iar iarna, multi dintre ei, habar nu au sa manevreze masina pe zapada sau polei.

DE VANZARE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Asa e Raza, este bine sa stii sa conduci in orice conditii...

Pe mine altceva ma omoara: viteza! Toti care au o masina cat de cat, pac, baga viteza, iau curbele in viteza...

Sunt si sub influenta a ceea ce mi s-a intamplat, am avut recent un accident rutier... N-a fost vina mea, mergeam pe banda 1, tocmai iesisem de pe un sens giratoriu, si urma sa intru in linie dreapta, dar n-am mai apucat ca iesit unul tare, in viteza , de pe banda 2 si a pierdut controlul masinii, n-a mai putut sa franeze, m-a lovit in usa la sofer, mi-a schimbat directia de mers, practic m-a aruncat peste bordura pe un trotuar, nericulat din fericire (avand viteza, m-a lovit destul de tare). In fine, eu m-am lovit la cap, nu grav, dar am avut o plaga, sange, m-au dus la spital... Copiii sunt bine (veneam cu fetele din parc catre casa), n-au patit absolut nimic, din fericire nu si-au dat bine seama ce s-a intamplat si nu prea s-au speriat. M-am speriat eu in schimb, in primele momente eram in stare de soc, nu intelegeam ce s-a intamplat, de ce am ajuns acolo, de ce a facut masina "poc".. in fine....
Acolo unde s-a intampla accidentul, sunt si benzile foarte aiurea "desenate" am facut niste "serpuituri" de nu prea ai cum sa le iei ca la carte, soferul celalalt era din provincie, sa zic ca nu cunostea zona (eu da, ca fac des drumul ala), dar frate, de ce a mers cu asa viteza? NU stie ca la viraje mai reduci viteza? Ca poate ma lovea si asa, insa mai usor, imi indoia ceva, nu mai era impactul asa puternic, nu ma mai loveam, nu mai producea atatea avarii la masina. In momentul impactului eram fix cu ochii pe trecerea de pietoni, care era imediat dupa iesirea din giratoriu, sa vad daca e cineva, sau are intentii (bine, fix pe trecere nu era nimeni atunci, dar putea aparea la margine cu intentii)

Acum mi-e frica sa mai pun mana pe volan, am incercat un pic (pe alta masina, ca aia e in service acum), mi s-a pus un nod in gat si un gol in stomac. De condus imi pplace mult sa conduc, dupa ce am depasit emotiile incepatorului, imi intrasem in mana, insa conduc atent, reduc viteza atunci cand trebuie, nu sunt genul vitezomana... Conduc cam de 5 ani si ceva aproape zilnic (carnetul il am ceva mai de demult, dar inainte am condus doar ocazional)

Ma scuzati ca am scris aici, am simtit nevoia sa scriu despre asta, si sper ca in timp sa mai pot "uita" si sa nu-mi mai fie asa teama....

Mult succes tuturor care dau examene, si atentie peste tot!

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Plus ca e la mare moda "datul la claxon" daca n-ai plecat in secunda 1 de la semafor, nici nu s-a facut bine verde ca si trebuie sa pleci in opinia unora (pe galben dupa rosu).
Iar claxoane si flasuri daca Doamne fereste la vreun "Cedeaza" nu te infigi in scurt, ca deh, sta ala din spate 1 minut in plus

Ziua accidentuluid e mai sus a inceput cu un alt vitezoman, care ma "presa" sa ma bag mai repede de pe o strada laterala in bulevard, ca deh, om grabit, cu afaceri importante, probabil (ca, 1 min m-a claxonat continuu), dar chiar nu aveam unde sa ma bag, ca tocmai se pusese "verdele" pe bulevard si masinile treceau continuu. Cand am putut sa ma "bag" a vajait pe lange mine in tromba si dus a fost.

Cum ziceam , ziua a inceput cu un vitezoman, si a sfarsit cu alt vitezoman, ca mi-a venit de hac (si n-am fost de vina, lucru confirmat de politie, la cercetarile de la fata locului)

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Eu zic sa nu te descurajezi.
Cred ca au schimbat mult stilul de examen de cind l-am dat eu in Ro prin 92 pt ca atunci a fost super usor si sala si traseul; adica cel putin mie asa mi s-a parut, desi doar 2 persoane am fost care am trecut traseul dintr-o grupa de 10. Nu am condus f mult prin ro dupa aceea, dar pe vremea aceea nici nu era foarte mare circulatia.
Cind am venit aici a trebuit sa dau din nou si sala si traseul si l-am picat de 2 ori lejer.
Ceea ce vreau sa spun este ca, eu cind ii vad aici pe pustani de 16 ani ca conduc masina si nu cred ca sint asi in a le soferiei, nu are rost sa te descurajezi. Experienta o capeti conducind nu facind scoala de soferi, cel putin eu dupa ce am inceput sa conduc masina proprie am capatat experienta si am facut multe greseli ca noroc ca nu am intrat in nici o problema. Poate ti-ar fi mult mai usor sa conduci o masina automatica din aceea fara ambreiaj si sa dai examenul cu ea nu stiu daca poti da examenul cu propria masina acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

msl1, nu se poate, de obicei se da examenul pe masina pe care ai facut scoala, sau pe alta echipata in scopul asta.
Cred ca s-a mai schimbat ceva da, in special numarul masinilor. De fiecare data cand am fost sa dau proba practica am fost cel putin 50 de oameni, nu 10...
Oricum iti multumesc, va multumesc tuturor pentru incurajari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Doamne Monica, prin ce ai trecut ! Bine ca nu s-a intamplat nimic copiilor.

Pe mine ma omoara unghiul acela mort , e musai sa intorc si capul sa vad daca nu vine unul tare din spate in dreapta.
Normal, daca intorci capul, nu mai vezi o secunda ce-i in fata.

De viteza, ce sa mai zic.... concluzie, Bucuresti-ul e o jungla.

Ah, si inca ceva, sora-mea a facut scoala in Germania, si instructorul i-a spus ca cei care fac scoala pana in 25 de ani "prind" mult mai repede, dupa aceea e din ce in ce mai greu, reflexe, deprinderi etc etc
Asa ca am o scuza

Pup si curaj si atentie

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput