Cum frageziti puiul de tara ?
Raspunsuri - Pagina 4
marius spune:
40 de minute este suficient la foc mediu.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
ioanaiub spune:
Citat: |
cum adica o saptamina de viata de cocos ? intrebare pe linga : De la ce virsta (exprimat in luni) se poate minca un pui ? Nu vorbesc de gaini batrine si cocoshi obraznici. Off topic pentru Dorsilia, "tampi" e tzampi" cu "a" de la Romania ? Mik. |
adica i-am cumparat cand aveau o saptamana de cand au iesit din ou. i-am crescut noi, cu porumb si grau, macinate si i-am taiat cand aveau 4-5 luni , pentru ca erau prea multi si chinuiau gainile
marius spune:
Bine le-ati facut.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
eumada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ioanaiub
adica i-am cumparat cand aveau o saptamana de cand au iesit din ou. i-am crescut noi, cu porumb si grau, macinate si i-am taiat cand aveau 4-5 luni , pentru ca erau prea multi si chinuiau gainile Mamica de D&M _ "Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate |
asa si eu.....Eva e amatoare de "picior lung"...adica un copanel rumenit bine,in dy cooker....doar asta mananca de la puii de tara...ei...la 30 de pui,care au fost 20 cocosi.....
Da` buni...acu` astept sa vad curcanii si curcile achizitionati ..vad ca se rorunjesc pe zi ce trece.....
Stie cineva un bait super pentru carnea de pui....ceva in afara de cel clasic?
Dorsilia spune:
deci e tzamp cu a ca in Romania :P = pulpa, copan, ciocanel etc :)
corect si literar este pulpa de pui, dar na, m-a luat valul regionalismelor
iar cucta= oala sub presiune, nu stiu originea, o fi cuvant de origine slava sau maghiara, chiar nu stiu
daca fierbi puiul prea mult cade carnea de pe os si poti s-o faci ciulama sau tocanita
si nu e o tragedie daca opresti cucta dupa 20 de min de cand a inceput pufaiala si ai lasat clapeta de presiune in jos, testezi carnea si decizi daca o vrei mai fiarta sau nu; si eu la inceput asa am facut, am testat, daca a mai fost cazul, am mai pus capacul la loc si am mai fiert inca 10 min
andacos spune:
Dorsilia multzumesc de explicatzie,foarte bine ca ai scris ca asa mai invatz si eu una alta!
Drept s aspun n-am auzit niciodata d etzampi,ramineam cu gura cascata daca-mi oferea ciineva la masa tzampi la cuptor,insa eu nu ma jenez s aintreb!
Dana