Cum frageziti puiul de tara ?
Raspunsuri - Pagina 3
Dorsilia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Dorsilia ce-s alea tampi la pui? Dana |
scuze, eu am zis ca pe la noi, sunt pulpe/ciocanele
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui andacos Dorsilia ce-s alea tampi la pui? |
Tampi, tampi, da' io pana acu' 1 minut nu stiam ce e aia cucta.
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Raza de soare
Tampi, tampi, da' io pana acu' 1 minut nu stiam ce e aia cucta. DE VANZARE Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura. |
,,,da' ce tampi stiai?
Multzumesc Dorsilia!
Dana
Mik spune:
citat din mesajul lui ioanaiub noi am taiat anul asta vreo 10 cocosi, tineri, adica i-am cumparat in aprilie cand aveau o saptamana . carnea e delicioasa, mai tare decat cea a puilor din comert dar nu se compara la gust eu am facut supa, cu taitei sau galuste si ostropel si tocanita (sau ciulama ), bune bune de te lingi pe degete. toate le-am preparat in oala sub presiune, mai mult pentru a economisi timp Mamica de D&M _ "Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate |
cum adica o saptamina de viata de cocos ?
intrebare pe linga : De la ce virsta (exprimat in luni) se poate minca un pui ?
Nu vorbesc de gaini batrine si cocoshi obraznici.
Off topic pentru Dorsilia, "tampi" e tzampi" cu "a" de la Romania ?
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui Mik De la ce virsta (exprimat in luni) se poate minca un pui ? |
Pai...din cate tin eu minte, mamaie incepea sa-i alerge prin curte, cand erau puiendri, putin mai mari decat un porumbel. Ca nu conta carnea, ci gustul.
andacos, nu stiam nici de tampi/tzampi...cautam pe net, sa vad ce sunt aia si-asa am vazut si cucta.
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
andacos spune:
citat din mesajul lui maru so... (in pura canadadezo-romana) ce e cucta? Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
Oala de presiune!
Si eu am aflat de cucta tot pe forum acum citziva ani,tot de cineva din vestul tzarii!(marius daca-mi amintesc bine)
Dorsilia,deci cum e pina la urma tampi sau tzampi?
Dana
marius spune:
In limba maghiara se scrie kukta. Din cate stiu de acolo e originea cuvantului.
www.google.ro/imgres?hl=ro&sa=X&tbm=isch&prmd=imvnsfd&tbnid=IMqkSCnqiGgkAM:&imgrefurl=http://z0ltan77.wordpress.com/2012/01/17/supa-de-fazan-a-la-bihor-cu-ridichi-negri-razuiti/&docid=PWgFDniqPhV_2M&imgurl=http://z0ltan77.files.wordpress.com/2012/01/kukta.jpg&w=531&h=413&ei=ZIZPUKfrDNH5sgbdl4H4CA&zoom=1&iact=hc&vpx=97&vpy=37&dur=1848&hovh=198&hovw=255&tx=150&ty=134&sig=115942983007794017139&page=1&tbnh=127&tbnw=168&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:0,s:0,i:70&biw=1024&bih=615" target="_blank">Kukta - oala sub presiune
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Burtocika spune:
Cucta = Kukta = oala sub presiune
Nu stiu daca din limba maghiara, eu aveam o oala din asta ruseasca, pe care scria tot kukta.
Si cat timp il fierb la kukta ? O ora ?
Ce se intampla daca il fierb prea mult ? Stiu ca anumite carnuri se intaresc din prea multa fierbere ...