Suplimente si alimente pentru anemici?
Raspunsuri - Pagina 4
histamina spune:
noi vom merge cu vigantol pana la 7 ani.
dar strumf e prematur si e are ai malabsorbtie.
Sabina spune:
eu am renuntat la carne in urma cortizonului. am zis ca sunt destule toxine si-asa.
mare parte din insomniile cortizonice s-au diminuat in urma renuntarii la carne.
recent, am gustat un pic si mi-a facut rau.(cortizon nu mai iau de 2 luni)
m-am simtit greoaie, balonata, lenta.
e o decizie personala, nu o recomand nimanui in orb.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
histamina spune:
sabina.e rau cortizonul.il detest cu cea mai mare sinceritate si cred ca si el ma detesta,dar e ca intr-un mariaj fortat:sa divortez nu pot,sa-l insel, n-am cu cine.
incearca miel de tara sau ied.
michelle-usa spune:
ficatzei de pui se fol des in alimentatie pt anemie. au mai mult Fe, decit ficatul de vita.
michelle
michelle-usa spune:
prefer smothies din fructe/legume in loc de sucuri pt ca in sucuri cureti coaja si arunci multe vit.
smothies fac cu: blueberies, spanac, piersica, melon,ananas...merge si un patrunjel(e bogat in Fe)
nu stiu daca mai gasesc lista cu alimente pt anemici si o pun aici.
michelle
teolinda spune:
Eu am inlocuit Vigantolul la copii cu Ulei din ficat de cod de la Lysi.. cam de un an si jumatate. Culmea cand m-am mai dus la medicul de familie cu copii , nu m-a mai batut la cap ca sunt "rahitici". Nu va imaginati ca le-am dat de capul meu... am intrebat intai .
Eu am o usoara anemie , baniesc mai mult ca menoragia este de vina. Decand ma stiu o am . In primavara insa mi-a iesit la analize un pic de anemie. Mi-au spus sa iau Magnerot si Ferrogradumet. Ce credeti ca am putut? Toate efectele adverse din prospect le-am avut asa ca am renuntat la ele. Apropos...daca are cineva nevoie...le donez.
O mamaie de vreo 78 ani mi-a recomandat un leac babesc pe care ea l-a urmat dupa sedintele de chimioterapie. Intr-un litru de vin de tara, curat, fara zahar in el se pun 4 galbenusuri de ou crud (tot de provenienta de la tara, gaini de curte) si 4 linguri de miere poliflora (evident tot din sursa sigura). Se amesteca bine si se consuma in max. 3 zile, astfel: Inainte de masa de pranz si seara se bea cate un pahar de aprox. 150ml , pe stomacul gol. Se tine "licoarea" la frigider. Este bine de tinut "tratamentul" aprox. 3 sapt - 1 luna dupa care sa refaceti analizele.
Eu am baut "licoarea" da' n-am repetat analizele...
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
ML spune:
Multumesc Michelle, cred ca ii ajunge mamei acum toata info.
Intre timp am citit si ca morcovul este bun (poate deja l-ati mentionat) pentru anemie, ulcer si cancer colon (exact ce are ea :( ); il va rontai ca atare, caci aparate nu are. Ajuta si la digestie.
Liliana, imi place mult ce ti-a recomandat mamaia, ii voi spune mamei. Ce gust are in final amestecul?
teolinda spune:
ML - amestecul are gust de vin. Eu amestec galbenusurile cu mierea intai dupa care le torn in vin si agit sticla. Neaparat sa o tina la frigider si sa o consume in aprox. 3 zile de la preparare. Daca poate sa bea si cate 200ml la fiecare masa e si mai bine... eu mi-am luat doza minima de 150ml ca nu beau alcool defel si mi-era teama sa nu mi se faca rau si daca ar fi fost nevoie de Ambulanta (Doamne Fereste) ma gandeam ce-or sa zica aia cand m-or gasi mirosind a .
Si eu o sa reiau "tratamentul" in curand ca tocmai ce se face vinu' lu' unchiu'.
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
ML spune:
Multumesc Liliana, asa stiam si eu ca-i OK sa bei (pt. femei) max. un pahar de vin rosu pe zi (ma rog nu se refera la anemici ratia respectiva). Nu cred sa poata depasi insa paharul asta :).