Idei de...refolosit mancarea
Raspunsuri - Pagina 8
Taty spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ana_25
Ana si Maia Elena(24.09.2010) Poze Cum s-a nascut Maia -www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol Bazar umanitar |
Foarte practic acest subiect, nu pot contribui din pacate cu nimic nou caci s-a cam spus ce fac si eu, insa cu tot respectul si scuzele de rigoare, nu ma pot abtine sa nu ma gindesc ca acum 100 de ani desi erau tot felul de rase de caini nu erau hraniti cu uscaturile astea moderne...de fapt intesate cu chimicale...si cainii aia erau bine mersi...na..ne modernizam offf...
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Sigur. Cateva felii de dovlecel se sareaza si calesc cat sa se moaie. Le pui pe fundul unei tavi (sau vas yena). Presari putina branza rasa si usturoi maruntit sau pisat. Apoi am pus vanata coapta si un praf mic de sare. Deasupra daca iti mai ramane dovlecel mai poti pune un strat. Eu nu am avut . Acoperi cu branza/cascaval ras. Daca branza e foarte slaba poti pune putina smantana sau ulei de masline. Daca e un cascaval mai gras, nu mai pui nimic. Ornezi cu felii de rosie si ardei/gogosar. Totul se pune la cuptor si dureaza foarte putin deoarece dovleceii si vanata sunt deja coapte - cat sa se topeasca branza si sa aiba un aspect frumos. Anya |
Multumesc!
DE VANZARE, PENTRU COPII SI MAMICI. SUPER OFERTE!!!
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
adra_bell spune:
eu gatesc des pentru ca nu mancam mancare care a stat mai mult de trei zile in frigider, asa ca arunc rar mancare. Nu congelez mancare gatita am incercat, dar nu s-a mancat dupa decongelare.
Nu cumparam mezeluri aproape niciodata.
Fac o data pe luna supa de oase, pun la congelator portionata si o folosesc la ciorba/mancare. Tot portionat, cat pt o mancare am rosii+ardei capia+dovlecel din care fac sosuri
Nici branza nu prea se invecheste, noi fiind mari amatori, avem de obicei minim 3 feluri de branza in frigider. Dar daca se intampla o dau pe razatoare si o pun apoi la pizza/omlete/cartofi prajiti.
Congelez aluatul de pizza sau aluaturi dulci. Congelez mere sau dovleac pt placinta.
De regula uit sa le si scot din congelator
anya spune:
Duminica seara am facut o supa pe gaturi de curcan. Supa am facut-o cu galusti si taietei (unul din copiii mei vrea cu galusti, celalalt cu taietei - doar nu pot sa vrea acelasi lucru, nu? ).
In frigider tronau in casolete o gramada de resturi: cartofi taranesti (caliti cu ceapa verde), spanac piure, sos alb cu sunculita (ramas de la niste paste). Am facut o budinca asa: am uns yena cu putin ulei, am pus un strat de cartofi taranesti, un strat de branza rasa, un strat de spanac, carne fasiute cum s-a ales de pe gaturi, sosul alb, cartofi taranesti. Am batut doua oua cu lapte (un triunghi primit la scoala de baieti) si am turnat peste. Am ras deasupra putin cascaval si am ornat cu felii de gogosar. Cam jumatate de ora la cuptor a fost suficient pt ca erau toate deja preparate - cat sa se inchege oul si sa dea aspect cascavalul. E buna rau cu niste castraveti "ametiti" (murati proaspat - de mancat acum).
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adra_bell Fac o data pe luna supa de oase, pun la congelator portionata si o folosesc la ciorba/mancare. |
cum o faci? si in ce o portionezi?
Citat: |
Tot portionat, cat pt o mancare am rosii+ardei capia+dovlecel din care fac sosuri |
detalii pls, cum le pui la pastrat?
tai legumele marunt?
mina spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Porumbita
cum o faci? si in ce o portionezi?
detalii pls, cum le pui la pastrat? tai legumele marunt? |
Hai ca nu stiu cum le face andra, da-ti zic cum le fac eu.
Supa - pun la fiert oase (de regula de pui si curcan, ramase de pe la dezosat, chiar de la fripturi sau alte manacaruri, dar merg si cele de vita), cu 5 l de apa, ceapa, praz, telina, morcov, o foaie de dafin, 5-10 boabe de piper. Uneori pun si-o priza de rozmarin, dar nu intotdeauna. Le fierb min 3-4 ore si adun spuma in faza de inceput. Dupa aceea strecor supa. Am vazut retete care recomanda sa fie curatata de grasime inainte de a fi congelata, eu insa o pastrez asa pentru ca da mai mult gust pilafului. Cand e cat de cat racita, o pun in cutii de plastic care merg la congelator. Acuma tu stii ce nevoi ai si in ce cantitati gatesti si, deci, cat de mari sa fie cutiile. Eu pun unele mici de vreo 50 ml, in ideea ca daca am nevoie de mai mult, dezghet 2 :).
Cu legumele: eu pun legume tocate, dar cate o leguma in punga, sa le pot combina cum vreau. Pun telina, morcov, pastarnac, ardei (capia sau gogosar, ce-mi pica in mana), dovlecel, pastai. Rosii nu prea pun fiindca folosesc suc de rosii sau rosii in suc propriu, ambele facute in casa, si astfel mai scutesc spatiul in congelator.Mai pun si tije de telina care dau gust bun la supe si ciorbe.
Le spal, le toc marunt, si le pun in pungute, iarasi, cat stiu ca folosesc o data. Cam 3-4 linguri de leguma tocata in punguta de regula.
Cand e vremea lor, pun si "buruieni": urzici si stevie - astea oparite in prealabil - sau macris, loboda si spanac - astea doar spalate, zvantate si inghesuite in pungi. A, si frunze de busuioc indesat cu ulei de masline in cutiute mici, merge la sosuri si salate.
cam atat...daca-mi mai amintesc revin :)
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
roxanaz spune:
eu folosesc la congelat supa recipientele de la Avent (care erau ptr stocat mancare si pentru congelat lapte)
anya spune:
Eu nu congelez radacinoase pe principiul ca le gasesc toata iarna la preturi decente. In schimb "frunze" pun.
Din ciclul "combinatii de refolosibile", dupa ce am executat o supa de pui (cam gainuta) carnea a fost facuta cu sos alb. Pieptul pe care nimeni nu-l mananca fiert a fost tocat impreuna cu radacinoasele si s-a transformat intr-o salata de boeuf (cu pui in loc de vaca). In loc de cartofi am pus conopida fiarta si pentru un plus de savoare am pus si putin hrean ras.
dana vio spune:
Supa de oase o puteti portiona ptr congelator in recipientele de gheata. In pungile speciale sau in cutiile acelea cu cuburi. Sunt bune ptr sosuri, tocanite etc.
Alexandra Maria
14.12.2007
adra_bell spune:
supa de oase o fac din oase de vita, nu scot nimic grasime de pe ele. Fierb in disperare la foc mic, 5-6 ore, iau spuma cand e nevoie. La sfarsit, in ultima jumatte de ora pun si legume. O las sa se raceasca si o degresez, grasimea o pastrez tot la congelator, in niste borcanele.
Supa o pun in recipiente de gheata