Idei de...refolosit mancarea
Raspunsuri - Pagina 7
mina spune:
O alta idee despre care nu stiu daca am povestit. De fapt nu e chiar de re-folosit....Cand imi raman prin frigider ceea ce eu numest funduri-de-oala, adica asa, cate o portie (cel mult) din mai multe feluri de mancare gatesc ... tapas :D
Pun fiecare portie in vase mici de merg la cuptor (sau in castronele care merg la microunde, dar castronele mici, cat pumnul), le incalzesc si le duc pe masa insirate artistic pe o tava. Eventual mai adaug 2-3 castronele cu aperitive reci (babic, cascaval, chiar 2-3 capete de carnat ramase de la gratar, cateva aschii de friptura ramase tot asa de la gratar, etc).
Se mai pot adauga si 2-3 sosuri (ketch-up, mujdei, mustar, ce va place). Chiar si o mana de crutoane pt savurat sosurile (daca-s mancaruri cu sos).
Pentru un spor de atractivitate, si ca sa devina treaba chiar multiculturala, noi le mancam cu betisoare chinezesti. Iei de aci o imbucatura, furi de dincolo o bucatica si o dai prin sos, si tot asa.
Astfel ca desi n-am, de fapt, mai nimic prin frigider, reusim sa ne saturam toti ca la bufetul suedez. Si scap si de tona de craticioare cu un deget de mancare in ele :).
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
padi spune:
Din painea mai veche se pot face crutoane, pe care le puteti folosi la supe creme, la supa de chimen, etc
dia_filipas spune:
Eu am o problema cu pireul de cartofi! Intotdeauan fac muuult prea mult! Asa ca il reciclez facand bulete de cartofi umplute. Condimentez pireul cu rozmarin si condiment pt. cartofi, iau cate putin in mana, formez bilute si inainte de a le rotunji le umplu cu bucatele mici de cascaval si ciuperci. Le dau forma, le trec prin faina si susan si le prajesc in ulei, cate putine odata!! (asta e important) si rostogolindu-le mereu. Ies tare bune.
Dia, mami de bebeloi Miruna (15.07.2008) si bebe doi Sofia (21.11.2011)
padi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dia_filipas Eu am o problema cu pireul de cartofi! Intotdeauan fac muuult prea mult! Asa ca il reciclez facand bulete de cartofi umplute. Condimentez pireul cu rozmarin si condiment pt. cartofi, iau cate putin in mana, formez bilute si inainte de a le rotunji le umplu cu bucatele mici de cascaval si ciuperci. Le dau forma, le trec prin faina si susan si le prajesc in ulei, cate putine odata!! (asta e important) si rostogolindu-le mereu. Ies tare bune. |
Ce idee buna! Pireul trebuie sa fie putin mai tare, nu?
dia_filipas spune:
Da,trebuie sa fie tare, oricum daca e lasat sa se raceasca se intareste si asa e bun. Eu il pregatesc sa a doua zi, dupa ce a stat la frigider. Daca e prea moale se sfarama bilutele, asa am patit prima data...
Dia, mami de bebeloi Miruna (15.07.2008) si bebe doi Sofia (21.11.2011)
Mik spune:
Padi, pireul il poti face o idee mai gras si amestecat cu galbenus de ou si puse cu cornetul de crema in tava de copt si copt in cuptor pina se rumeneste. In franceza "pommes duchesse" :
http://chefsimon.com/pommes-duchesse.html
anya spune:
Ciorba de legume: - copiii nu vor legume si vor doar zeama - a doua zi se transforma in crema de legume cu crutoane (alea din paine veche ).
Carnea pe care fac supa de galuste sau taietei e fada mancata asa, goala si se combina usor cu ceva sos. Int-o zi declar ca e tochitura si fac alaturi mamaliga. Alta data se combina cu paste sau cu cartofi fierti.
Resturile de mezeluri/branza le fosesc cu succes la pizza sau paste.
Pentru ca in ciorba pun mai putin de 1 dovlecel (mare), 1 conopida ce ramane intra in categoria "pane"
Am copt odata ceva mai multe vinete si nu le-am facut salata pe toate. La congelator aveam... Asa ca am luat vanata coapta si curatat si am inventat o budinca cu un rest de dovlecel putin prajit in ulei, branza rasa, usturoi, felii de rosii si ardei.
ana_25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carolinah Si noi congelam daca se preteaza. Mezeluri nu cumparam, deci nu raman... Daca ramane branza, o radem si o punem in ciuperci mari la cuptor. Legumele mai putin proaspete ajung crema de legume sau ghiveci la cuptor. Fructele mai putin proaspete ajung placinta. Cainele si pisicile mananca mancare de animale potrivita cu rasa lor, nu resturile noastre! Caro |
Ana si Maia Elena(24.09.2010)
Poze
Cum s-a nascut Maia -www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol
Bazar umanitar
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya am inventat o budinca cu un rest de dovlecel putin prajit in ulei, branza rasa, usturoi, felii de rosii si ardei. |
Suna interesant...Mai stii cum ai facut-o?
DE VANZARE, PENTRU COPII SI MAMICI. SUPER OFERTE!!!
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
anya spune:
Sigur. Cateva felii de dovlecel se sareaza si calesc cat sa se moaie. Le pui pe fundul unei tavi (sau vas yena). Presari putina branza rasa si usturoi maruntit sau pisat. Apoi am pus vanata coapta si un praf mic de sare. Deasupra daca iti mai ramane dovlecel mai poti pune un strat. Eu nu am avut . Acoperi cu branza/cascaval ras. Daca branza e foarte slaba poti pune putina smantana sau ulei de masline. Daca e un cascaval mai gras, nu mai pui nimic. Ornezi cu felii de rosie si ardei/gogosar. Totul se pune la cuptor si dureaza foarte putin deoarece dovleceii si vanata sunt deja coapte - cat sa se topeasca branza si sa aiba un aspect frumos.