Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Luisa iti dai seama ca pt. diabetici este grozava reteta asta? Cat tine asa marmelada? |
Merci Luisa
Eu am facut gem fara zahar si su suc de mere si fara suc de mere
Cel cu suc de mere: la cca 5kg de prune am pus 1,5 l suc de mere (mere date prin storcatorul de fructe), am fiert sucul de mere pana a ramas mai putin de 1/2 din cantitate si dupa am pus prunele, le-am fiert pana s-au legat.
Cel fara suc de mere: am gasit prune brumarii, coapte...le-am mai lasat inca vreo 2 zile si s-au mai inmuiat nitel dupa care le-am pus la fiert pana s-au legat.
A iesit mai bun cel fara suc de mere, erau si alt soi de prune si mai dulci.
Se poate face orice gem cu suc de mere pe post de indulcitor.
Retetele voastre prin care putem "fenta" zaharul sunt mai mult decat binevenite!
De ce? Una ca ies mai ieftine si doua ca sunt mai sanatoase!