Anul scolar incepe pe 17 septembrie
Raspunsuri - Pagina 9
carmencat spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Insa ciudat este mai degraba de ce nu se discuta de probleme chiar spinoase. 1. Cum se vor integra copiii de varsta 4-5-6 ani in mediul scolar in institutiile scolare unde majoritatea colegiloe de scoala vor fi de 8-9-10-11-12 ani atat cat si comportament cat si ca si mediu in sine? 2. Cine sunt cadrele didactice si ce pregatire au pentru acest segment? 3. Care este impactul fata de toti copiii si in sus si in jos ca si varsta si psihologie comportamentala? 4. Care este baza materiala pentru clasa zero? ..... si fara "wwhaaauu" si fara "ce nenorociti" si fara "ce sistem" si fara "concediul meu de 7 zile".... www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
m-am mai uitat o data la titlu, care este "Anul scolar incepe pe 17 septembrie", deci chiar discutam on topic
cine te opreste sa deschizi subiectele propuse de tine mai sus?
vom discuta la fiecare in parte
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
carmencat spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Rufus
Am vazut-o pe d-na ministru spunand asta. Dar ai dreptate, nu inseamna ca-i ceva oficial... Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
stirea este aici: http://stirileprotv.ro/stiri/social/vacanta-taiata-saptamana-pierduta-din-cauza-amanarii-inceperii-scolii-va-fi-recuperata-in-primavara.html
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
Lala_D spune:
citat din mesajul lui marius Insa ciudat este mai degraba de ce nu se discuta de probleme chiar spinoase. 1. Cum se vor integra copiii de varsta 4-5-6 ani in mediul scolar in institutiile scolare unde majoritatea colegiloe de scoala vor fi de 8-9-10-11-12 ani atat cat si comportament cat si ca si mediu in sine? 2. Cine sunt cadrele didactice si ce pregatire au pentru acest segment? 3. Care este impactul fata de toti copiii si in sus si in jos ca si varsta si psihologie comportamentala? 4. Care este baza materiala pentru calas zero? ..... si fara "wwhaaauu" si fara "ce nenorociti" si fara "ce sistem" si fara "concediul meu de 7 zile".... www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Strict legat de ce cunosc, adica scoala copilului:
1. Nu exista scolari de 4 ani ( legea nu a permis), doar de minim 5 ani si 9 luni. Cei de aproape 6 ani si colegii lor de pregatitoare au clase intr-un corp separat, pe un etaj unde vor fi numai ei.
2. Vor avea invatatoare titulare, singurele 2 invatatoare suplinitoare din scoala preiau o clasa a patra si a doua ( a aparut situatia de CIC)
3. Aici nu pot sa iti raspund decat prin experienta personala, copilul meu a intrat la scoala la 6 ani si aproape 3 luni, clasa I, si nu au fost probleme, s-a integrat perfect desi la momentul acela avea colegi si de 8 ani.
4. Clasele pregatitoare au ca baza materiala: bancute individuale reglabile pe inaltime, dulapior, mocheta . Probabil la capitolul jucarii/jocuri didactice/ rechizite se va apela la parinti, ca la gradinita.
EDIT: la noi s-a luat in considerare si varianta ca pauza celor de la pregatitoare sa fie de la fara douazeci la fara zece astfel incat sa nu interactioneze deloc cu elevii mai mari.
Cam asta e situatia la noi.
Lala_D spune:
"Saptamana va fi recuperata aprilie anul viitor. Nu vor mai fi doua saptamani de vacanta, ci numai una. Oricum elevii au atunci saptamana de scoala ALTFEL, intre 1 si 5 aprilie, cu activitati extracuriculare, si care tot vacanta o putem considera pentru ca nu merg la scoala si nu fac lectii. Pe langa aceasta, ei vor mai avea o saptamana de vacanta incepand cu 6 aprilie", a declarat Ecaterina Andronescu.
Merci Carmen
Doamna ministru uita ca in lege in saptamana altfel prezenta este OBLIGATORIE,cu absente in catalog, nu se fac lectii dar se desfasoara activitati in cadrul scolii ( anul trecut nu au permis sa fie facute excursii in afara scolii desi multe scoli nu au respectat asta).
aka spune:
deci scoala incepe pe 17.09...
am dus fetita toata vara la gradinita de vara, singura deschisa in sector. de dimineata, la 8.00 duc fetita la gradinita. surpriza, gradinita este inchisa, fara un anunt in prealabil . ce sa fac? incotro o iau? bunici nu avem in Bucuresti, la servici trebuie sa ajungem. si chiar daca ai putea, cum sa stii copilul 8 ore la birou.
nu va pot spune ce necajita sunt...
tara lu` Papura Voda
marius spune:
citat din mesajul lui carmencat 1. m-am mai uitat o data la titlu, care este "Anul scolar incepe pe 17 septembrie", deci chiar discutam on topic 2. cine te opreste sa deschizi subiectele propuse de tine mai sus? vom discuta la fiecare in parte Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des. |
1. Nu neaparat la acest topic hai sa nu fim chiar asa de scrupulosi.
2. Copiii mei sunt mari pentru acest gen de subiect deci personal nu am o problema directa. Era doar o chestiune de principiu.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
marius spune:
citat din mesajul lui aka deci scoala incepe pe 17.09... am dus fetita toata vara la gradinita de vara, singura deschisa in sector. de dimineata, la 8.00 duc fetita la gradinita. surpriza, gradinita este inchisa, fara un anunt in prealabil . ce sa fac? incotro o iau? bunici nu avem in Bucuresti, la servici trebuie sa ajungem. si chiar daca ai putea, cum sa stii copilul 8 ore la birou. nu va pot spune ce necajita sunt... tara lu` Papura Voda mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna |
Dar ce ce nu intrebi acolo direct? Pe de alta parte au telefoane nu? Si in egala masura presupun ca se stia de programul acestei institutii, nu? Adica nu ai dus copilul fara sa te interesezi de aceste aspecte, nu?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Rufus spune:
Doamna ministru doreste schimbarea legii, sau macar ceva pe-acolo, sa-si "marcheze teritoriul", sa se stie ca a fost pe la minister.
Pe de alta parte, spunea ca, daca va avea timp, va schimba inainte de anul scolar mai multe aspecte din lege (de exemplu bacalaureatul).
Poate spera ca saptamana de amanare, plus cea prezenta, ii ofera timpul necesar. Dupa ce incepe anul, nu mai poate. Adica poate, ca ea poate orice, dar iar trebuie sa incalce legea.
Absolut inutila prelungirea asta a vacantei. Atunci cand a hotarat asta, spunea ca nu stie ce va face cu saptamana asta, poate se va recupera. Acum a hotarat sa reduca vacanta de primavara. E clar ca a luat hotararea fara a evalua consecintele, iar acum o drege.
Mie nu-mi place politica asta.
Rufus, Tora si iadele
aschiutza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Eeee asta e complicat... si de inteles si mai ales de facut. E o adevarata provocare intrebarea, daramite raspunsul. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Mda, multzumesc de ironie Marius. Am uitat ca romanii isi permit cu totii bone sau cu totii au bunici care nu mai lucreaza.
Daca pe voi acolo in tara in majoritate nu va deranzeaja ca sistemul se schimba la bunul plac de azi pe miine fara sens, inseamna ca sistemul asta il aprobati si vi-i se potriveste.
Mi-am pierdut prin strainatati flexibilitatea asta unde scoala nu e ceva de "hai sa glumim" si "sa nu ne pese de ceilalti care nu isi permit ce ne permitem noi" .
Aici bona e un lux, 6 saptamini de vacanta o problema care trebuie cu foarte mult timp reglata. De aia nu se apuca nimeni sa mute o saptamina de vacanta de colo-colo...
Oricum aplaud autoritatile romane ca vor fii in stare sa faca intr-o saptamina o munca titanica si sa puna la punct scolile! Bravo!
Acu banuiesc ca nu va deranja pe nimeni ca vacanta de primavara va fii scurtata, cind ar fi fost mai logic o vacanta de 2 saptamini pt odihna elevilor, ca doar ce ne e o spatamina in plus sau una in minus.
PS: greu pe cei satui sa ii inteleaga pe cei nesatui si pe cei bogati si care isi permit orice sa ii inteleag a pe cei care sunt saraci.
Rufus spune:
Hmmm...la trei luni nu prea se vede o saptamana in plus/minus, dar la doua saptamani una e chiar jumate. Si se vede...
Rufus, Tora si iadele