Anul scolar incepe pe 17 septembrie
Raspunsuri - Pagina 8
sorana spune:
Citat: |
Bun, sa zicem ca incepe cresa si gradinita. Si cu copii de 7 - 8 ani ce faceti? Ii lasati cu cheia agatata la git si cu mincarea pe aragaz ca pe vremea comunismului? Sau aveti norocul sa va lasa firma sa instalati MSN sau ICQ pe calculatorul de la servici ca sa va supravegheati copii? ------------------ Still looking for pieces of heaven... |
II lasi tot cu cine ii lasi si in cele 4-5 luni de vacanta din an (3 luni vara, 1 saptamana in noiembrie, 3 saptamani iarna, 2 saptamani de Paste). Cu cine ii lasi si dupa ora 12. Asta daca nu ai un job de 3 ore pe zi, timp de 7 luni pe an, ce sa zic.
In cazul meu, tot cu bona sta. Adica fie ca mai vine o saptamana mai de dimineata, fie ca o ia de la scoala la 12 tot cam aia mi se pare :D.
aalina2003 spune:
Fetita mea incepe clasa pregatitoare. Initial (la inceputul anului calendaristic, fiindca atunci se fac programarile pentru concedii la noi) am anuntat ca imi iau concediu 1 saptamana de pe 15 sept. Pentru ca voiam sa o duc la scoala in prima saptamana, sa vad ce program se contureaza cand ajunge inapoi. In fine, asa programasem. Apoi am revenit, de pe 10 sept. Fiindca asa s-a publicat legea in Monitorul oficial. Acu'iar trebuie sa ma intorc si sa zic "ba nu, de pe 15". Fiindca asa vrea Abramburica.Clar Abramburica.
In firma la care lucrez s-a programat saptamana trecuta un audit pentru data de 20 septembrie, audit care trebuia sa inceapa pe 10, pe acelasi considerent. Sunt multi oameni in concediu, fiindca incepe scoala. Pe 10 septembrie. Ba pe 15. Si uite asa, totul e brambura!
Sunt clar nepregatiti pentru clasa 0 (inutila la scoala, daca ma intreaba cineva pe mine, da', ma rog, asa e legea)si atunci, ce-au zis ei, "ce daca mai amanam putin"? La cererea parintilor? Parintii stabilesc cand incepe scoala? Cu o saptamana inainte fata de data publicata in Monitorul Oficial? Pai uite-asa, cer si eu sa inceapa scoala peste vreo luna-doua, cand sunt eu pregatita.Daca nici macar data asta nu au fost in stare s-o respecte, o data pe care ei au hotarat-o, atunci nu mai mir deloc ca au pierdut referendumul! Pe pielea si pe lipsa lor de organizare si de pregatire!
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
tu chiar n-ai priceput nimic din topicul asta, nu? e chiar atat de greu de inteles ca sunt parinti care nu au cu cine lasa copilul in saptamana aia care pentru tine constituie o dovada de o extrema seriozitate? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Ei ce sa faca si el mey Mianna,mai greu cu priceputu'.Important e ca ai venit tu sa-i spui cum sta treaba si mai ales sa-i aduci la cunostintza ca nu pricepe!
Dana
Rufus spune:
Nu mai sunt doua sapramani de Paste, se taie una.
Abramburica lucreaza serios...
Rufus, Tora si iadele
Lala_D spune:
citat din mesajul lui Rufus Nu mai sunt doua sapramani de Paste, se taie una. Abramburica lucreaza serios... Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Ai gasit undeva scris oficial ca pe edu nu apare inca nimic, nici macar modificarea cu 17, nici pe ismb
marius spune:
citat din mesajul lui mianna 1.tu chiar n-ai priceput nimic din topicul asta, nu? 2.e chiar atat de greu de inteles ca sunt parinti care nu au cu cine lasa copilul in saptamana aia care pentru tine constituie o dovada de o extrema seriozitate? 3.oricum, modificarea asta nu se compara, dupa mine, cu situatia de acum cativa ani (nu mai stiu cati), in care auzeam la stiri, in seara de 14 septembrie, o fraza care m-a marcat: "Sunt sanse mari ca scoala sa inceapa in 15 septembrie!". daca retin bine, 15 pica atunci intr-o vineri, si se dezbatea daca incepe de vineri sau de luni, dar ridicolul situatiei mi-a ramas intiparit in minte. nu mai stiu cand si cum au aflat parintii si copii daca sansele alea marei s-au implinit sau nu (probabil mergand a doua zi la scoala si gasind portile inchise - sau nu). Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
1. "Asa e unii mai prosti" nu reusesc sa inteleaga de ce vacanta de vara care tine de aproape 3 luni se va prelungi (whauu) cu o saptamana. Noroc cu copiii care la remarca ta ar stramba din nas.
2. Daaa.... si in clipa de fata asa cum spuneam de X saptamani incoace, saracii copii sunt totalmente abandonati de parintii lor disperati ca nu se mai termina "calvarul asta de vacanta" in care nu au nici cea mai vaga idee cu cine stau copiii lor. Si mai vine inca o saptamana in plus.... dezastru domn'le, dezastru.
3. Aici in sfarsit reusesc sa sintetizez quintesenta intregii dizertatii cu privire la "dezastrul celor 5 zile ce vor urma" (si a primelor doua puncte):
"ridicolul situatiei mi-a ramas intiparit in minte"
Asa este. Subscriu!
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
marius spune:
citat din mesajul lui sorana II lasi tot cu cine ii lasi si in cele 4-5 luni de vacanta din an (3 luni vara, 1 saptamana in noiembrie, 3 saptamani iarna, 2 saptamani de Paste). Cu cine ii lasi si dupa ora 12. Asta daca nu ai un job de 3 ore pe zi, timp de 7 luni pe an, ce sa zic. |
Eeee asta e complicat... si de inteles si mai ales de facut. E o adevarata provocare intrebarea, daramite raspunsul.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
marius spune:
Insa ciudat este mai degraba de ce nu se discuta de probleme chiar spinoase.
1. Cum se vor integra copiii de varsta 4-5-6 ani in mediul scolar in institutiile scolare unde majoritatea colegiloe de scoala vor fi de 8-9-10-11-12 ani atat cat si comportament cat si ca si mediu in sine?
2. Cine sunt cadrele didactice si ce pregatire au pentru acest segment?
3. Care este impactul fata de toti copiii si in sus si in jos ca si varsta si psihologie comportamentala?
4. Care este baza materiala pentru clasa zero?
.....
si fara "wwhaaauu" si fara "ce nenorociti" si fara "ce sistem" si fara "concediul meu de 7 zile"....
carmencat spune:
dupa principiul satulul nu crede la al flamand...
nu, daca ai cu cine lasa copilul acasa (bone/bunici), daca ai copilul suficient de mare incat sa il poti lasa cu cheia de gat, nu ai cum intelege ca o saptamana este foarte greu de acoperit
trecand peste aceste chestiuni pur subiective si demne de a fi luate in ras, chestiunea obiectiva, principiul ca ar trebui si la noi in tara (romania) sa existe ceva stabil, principiul ca legea trebuie sa fie lege, ca de aia e lege, nu sa o schimbi dupa cum iti tuna cu asta cum mai e?
la noi normalitatea a ajuns sa fie haosul, iar cei care isi doresc putina ordine sa fie pusi la zid
discursul de aici imi suna ca ala de pe vremea lu' impuscatu' cand unii stateau la cozi interminabile pentru o bucatica de carne si altii se uitau de sus si ziceau ca se traieste foarte bine, ca au ei relatii pe la restaurante sau rude la tara sau in strainatate
nu, nu discutam despre cum se poate invarti/organiza/adapta fiecare in ultimul moment, ci despre principii
mie una mi se rupe daca e vacanta de 6 saptamani sau 3 luni, ca incepe gradinita/scoala pe 1 sept, 10, 17 sau 24 sau cand o fi, cu conditia SA STIU DESPRE ASTA INTR-UN TIMP REZONABIL.
sa nu fiu pusa in fata faptului implinit
da, o sa ne descurcam, o sa gasim solutii, ca nu avem ce sa facem
ASTA nu este o situatie normala, asta se contesta aici, nu saptamana in plus sau in minus, ca realitate fizica
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lala_D
Ai gasit undeva scris oficial ca pe edu nu apare inca nimic, nici macar modificarea cu 17, nici pe ismb |
Am vazut-o pe d-na ministru spunand asta.
Dar ai dreptate, nu inseamna ca-i ceva oficial...
Rufus, Tora si iadele