Asp. optimiste >20ani(806)Felicitari tanamera!!!
Raspunsuri - Pagina 15
Laima spune:
Citat: |
citat din mesajul lui velvet emi la noi nu e chiar detaliata.e exact acelasi format ca la medlife. |
La RM e seeec:
Numar spermatozoizi = 91.2 mil./ml [20 - 100]
Spermatozoizi mobilititate normala = 95 % [60 - 100]
Spermatozoizi forme aberante < 30 % [0 - 30]
M-am mai uitat pe-aici pe forum si am vazut niste analize foarte detaliate, cu a+b, etc. asteptam sa vedem ce zice medicul, desi la mine banuiesc ca va avea multe de comentat, cu toti cocii si cocobacilii
“GWENDOLEN, If you are not too long, I will wait here for you all my life.” Oscar Wilde, The Importance of Being Earnest
emilia.m spune:
Alina, niste informatii pretioase pentru tine:
Fetal heart rates
Starting at week 5 the fetal heart rate accelerates by 3.3 bpm per day for the next month.
The fetal heart begins to beat at approximately the same rate as the mother's, which is typically 80 to 85 bpm. The approximate fetal heart rate for weeks 5 to 9 (assuming a starting rate of 80):
Week 5 starts at 80 and ends at 103 bpm
Week 6 starts at 103 and ends at 126 bpm
Week 7 starts at 126 and ends at 149 bpm
Week 8 starts at 149 and ends at 172 bpm
At week 9 the fetal heartbeat tends to beat within a range of 155 to 195 bpm.
At this point, the fetal heart rate begins to decrease, and generally falls within the range of 120 to 160 bpm by week 12.
9+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan
camcris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui velvet aaa,si cel mai important,cris-unde ati facut sperm?ca ea trebuie lucrata doar de un embriolog in clinici specializate,de ex medlife la materno fetala.noi aici am aflat adevarul dupa 3 sperm bune la laboratoare generaliste si am pierdut timpul |
la medlife am facut
ankylya spune:
buna fetelor ieri am fost la ginecolog sa imi fac o eco. sa vad daca sunt bine pentru a concepe un bebe si am plecat ffff dezamagita mi-a spus ca am ovare polichistice dar mi-a spus ca asta nu ma inpiedica sa raman insarcinata voi ce ziceti? si mia zis sa imi cumpar teste de ovulatie ca s-ar putea sa nu ovulez in fiecare luna ori am ovilatie tarzie deoarece ieri la eco in z10 cel mai mare folic sper sa zic bine daca nu corectatima era de 6mm sau 7 nu mai stiu exact ca tot imi zicea asta e de 4mm asta de 3mm asta de 5mm de nu mai intelegeam nimic dar stiu ca cel mai mare era de 6sau 7mm si m-ia zis ca nu poate sa ajunga in 4 zile la 20 si ceva de mm voi ce parere aveti?
emilia.m spune:
ankylya, si eu am ovare polichistice si am ramas insarcinata mai greu si numai in urma unui tratament de stimulare ovariana. Fara pastilele de stimulare nu ovulam deloc niciodata.
Intr-adevar foliculii pe care ii ai acum nu vor creste, vor ramane asa mici sub forma de microchisturi pe ovare mult si bine.
Exista tratamente, dupa cum iti spuneam, nu trebuie sa disperi. Uite, aici am explicat mai clar si mai bine care e treaba cu aceasta boala cronica: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=173759&whichpage=1
Te pup si daca ai intrebari te rog sa imi scrii pe privat.
9+
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan
ankylya spune:
emilia multumesc frumos de raspuns probabil o sa te mai stresez cu intrebari dar deocamdata astept sa fac zilele astea teste de ovulatie sa vad ce se intampla te pup
emilia.m spune:
"Streseaza-ma" fara nici o remuscare ca n-am nici o lene in a raspunde. Doar sa fiu online. Analizele se fac in ziua 2 a CM (LH, FSH, Estradiol, Testosteron) si in ziua 21 a CM se face Progesteronul.
Stimularea clasica recomandata de medici e in general intre zilele 3-7 ale CM cu Clomifen (Clostylbegyt sau Ovamit sau Femara) si se face cu monitorizare ecografica, ca riscul de hiperstimulare e mare si fara a stii cat de mare e folicului nu vei stii cand sa faci injectia de declansare a ovulatiei (Ovitrelle, Brevactid, Pregnyl sau altceva similar).
Adica.. ma rog.. eu am stiut/simtit cand a trebuit sa o fac in luna in care am ramas ca fusesem in vacanta deci nema monitorizare dar puteam sa dau gres la fel de usor deci e mai bine sa nu faci ca mine.
Sa stii ca am auzit ca exista cazuri in care fetele cu ovare polichistice au avut in mod natural un LH mare detectabil la testele de ovulatie dar fara a ovula (teste fals pozitive). Mie nu mi s-a intamplat asta niciodata dar eu teste de ovulatie nici nu am prea facut, nu m-am prea bazat pe ele, mai bine ecografic aflam exact ce si cum, cu dimensiuni de folicul si tot.
9+
ramayanaa spune:
buna fetelor
nu am mai dat cateva zile pe aici, ca nu am mai avut vreme, serviciul asta ma cam ocupa ...
ma stimulez in continuare, mi-e tare bine cu jumate de clomifen, mult mai bine decat cu unul intreg, sper sa si raspund la el...parca simt deja ca incepe sa lucreze partea stanga, care e in repaus cam de multisor...de cate ori am fost la monitorizari, cu stimulari sau fara, doar pe dreapta a fost activitate...sunt curioasa cum o fi luna asta...pe langa mi-a mai dat doc folio forte: acid folic, b12 si iod...miercuri vedem productia, pana atunci mai clocim sa creasca ouale...
treaba asta cu ovarele polichistice e asa o mare nebuloasa pt mine...la ginecologul meu obisnuit, in iulie, la un control mi s-a spus ca as avea...ca se vad la ecograf...analizele au iesit insa foarte bine...in august la actualul doc mi s-a spus ca nicidecum...ca cica exista niste criterii dupa care se pune diagnosticul si eu cica nu le-as indeplini: numar mai mare de 12 foliculi parca, cicluri neregulate si foarte lungi, hormonii masculini crescuti...n-am avut nici una din ele...
Laima spune:
Eu am avut acum 2 ani pus diagnosticul asta pe motiv de un chist mare pe un ovar si ca sunt mai blanoasa peste tot . Mi s-a recomandat atunci tratament masiv dar nu l-am luat ca nu m-a convins foarte tare dna ginecolog doctor universitar, plus ca eu aveam menstruatie "ceas" si greutate mica 45kg/1.69. M-am invartit apoi la mai multi endocrinologi si ginecologi pana am dat de unul care sa-mi dea set serios de analize, cum zice emi. Cum totul a iesit in regula iar la monitorizare s-a vazut ca celalalt ovar lucreaza normal, m-am linistit.
Asa ca e bine sa ceri o a doua opinie si sa faci analize complete.
“GWENDOLEN, If you are not too long, I will wait here for you all my life.” Oscar Wilde, The Importance of Being Earnest