Alaturi de IULIA! Ghiocei martie-aprilie2009 *443*

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe_shtrumf

hai mai Floricule, martea gogosi, da-o-ncolo de treaba
cu gem?

bebe- exact asa mi le imaginam si eu: fierbinti, tavalite prin zahar pudra si sa musc sa-mi raman pe buze si sa ma murdaresc toata cu gemul cu visine/capsuni din interior (daca vreti, pot sa mai dezvolt)

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 3 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe_shtrumf

hai mai Floricule, martea gogosi, da-o-ncolo de treaba
cu gem?

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009 + 11
IULIA va invinge CANCERUL !!

Iertare, indurarea burticoase. Am gresit. Nici nu au fost bune gogosile.

Bebe, pana sapt trecuta cand am avut evenimentul kkcios-vomitator joia aveam zi de mici. Asa ca...mai avem putin si facem nunta lunea, ca tiganii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ha, a aparut corectia greselii de ortografie! (ca am semnalat-o, clar!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

floricule - si de mici mi-e pofta

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 3 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

eu sunt disperata cautand papusa aia, insa cred ca inca nu e fabricata, facem niste cereri?
Janine-nu e cazul sa dezvolti, crede-ma un capricorn, are imaginatieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, cat o compozitie-2 de gogosi

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009 + 11
IULIA va invinge CANCERUL !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Sa va zic si io cu imunizarea: io-s total impotriva imunostimulatoarelor" din farmacii, oricat de eficiente ar fi prezentate si cat de pompos (laasa preturi, cred si eu...am tot auzit discutii la o colega cu ceva magic "noni" pe care-l iau copiii ei, d'apoi dupa atata noni si tot racesc mult mai des ca a mea, in fine)_.
Daaar, recent am citit pe un grup d'asta de veatza sanatoasa despre beneficiile fructelor autohtone precum afinele sau catina...m-a convins tot ce am citit despre catina, cica in combinatie cu miere (ca-i si acra ca dracu') e sanatate curata.
Am luat io de la targul ecologic borcan de miere cu boabe de catina in el, i-am dat, a luat...a inghitit mierea si a scos bobitele
Asa ca le-am "daralit", am amestecat mierea cu sucul si acum il dau fetei...cu seringa de la nurofen, ca asta a adorat mereu, sa ia siropuri cu seringa!!:))
Si iau si io si-i bag pe gat si lui huzband, ca si ala se stramba! Mie-mi place!

Nici mie nu-mi plac imunostimulatoarele astea "nespecifice"! (numai cu vaccinurile ma stric ) Nici catina...

Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 16+

IULIA va invinge CANCERUL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Nu-ti place catina la gust, Mada, sau la proprietati? E plina de vitamina C, mai mult decat macesele si citricele.
Novus eu am cumparat miere cu catina in ea daaar exista si sucuri si siropuri pe la ecologisti/traditionalisti. Sau iti faci singura, uite o reteta:
"Compozitie: miere bio (1 kg), catina (1 kg), merisoare-afine rosii (0,5 kg) si 5 lamai
Fructele le-am trecut prin robot de 2 ori ca sa ma asigur ca extrag totul din ele si le-am pus peste miere intr-un borcan de sticla (se tine la frigider). Dupa cateva zile este echilibrat gustul si se poate consuma - noi luam cate 2 linguri in fiecare zi cand suntem in perioada de incepere gradinita/scoala:)
*daca simti ca racesti, poti sa consumi chiar si mai multe linguri"
- e reteta unei tipe foarte tari;)

Mergi la inceput

Dragelor, acum am dat o catare dupa papusa voastra si am gasit-o. daa o fi aia. Asa ca ...spuneti drept ca nu vreti o cumparati si p-asta

Pai, bine mai Ilinca, cand povesteam eu cum l-am dres pe Rares de patima mucilor si a racelilor anul trecut, nu mai auzit ca l-am tratat cu catina si miere.

Si anul asta am acelasi program. Deja inceput. Si nu ii dau direct in gura caci s-ar putea sa fie acru. (firesc, la cata cantitate de vit C are bobita aia) ci ii pun o lingura intr-o cana de copot sau ceai dimineata.

Atenti, nu ii da dupa amiaza sau dupa ora 4-5 caci e energizant. testat. Garantat.

Novus eu am solicitat retata de la Oli de sirop de catina. Insa ea avea retata de mama (sau matusa) si cum probabil nu s-au intalnit inca nu mi-a trasnmis-o. Insa din ce mi-am amintat de anul trecut, anul acesta am preparat astfel:
Am blenduit boabele, apoi le-am stors in pumn (anul trecut le-am dat prin sita dar am pierdut multa zeama). Zeama rezultata am pus-o intr-un borcan. Am umplut juma de borcan cu zeama juma cu miere. Se amesteca pana se topeste mierea. Asta e tot. Se amesteca zilnic, caci se separa cele doua ingrdinte. Se tine la frigider.

ATENTIE sa nu folosesti piese de metal in prepararea siropului. DOAR plastic, sticla sau lemn.
Singurul metal in contact cu boabele e taietorul de la blender dar asta e. Alta cale nu am.

In rest, folosesc doar plastic si sticla. Chiar si cand ii dau dimineata folosesc o lingurita de plastic.

Sa nu puneti preparatul in lapte ca in coaguleaza imediat.

Mergi la inceput

Ilinca, cred ca si eu anul trecut am pus lamaie. Chiar nu mai tin minte. D-aia am apelat la Oli sa imi aminteasca. Dar pt ca urmeaza sa mai fac o doza o sa pun si lamaie.

A, apropo, coaja si semintele ramasa dupa presarea in pumn am pus-o la uscat si se poate folosi la ceai.

Mergi la inceput

Ei, hai sa va spulber fanteziile cu gogosi. Aseara nu le-a facut cu gem ci simple si cu branza. Na, vezi ca nu sunt bune.

Mergi la inceput