Spiridusi de ian/feb'06 ... Incep scoala! (29)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Liliana, chiar ca super complimente pt Nicolas - felicitari!
Succes la lucru!
Si la Adri la scoala e similar, fetele cu pupicii, baietii fug de ele , noi parintii ne minunam si dam vina pe stilul frantuzesc de pupaceala non-stop, de cate ori te vezi cu cate cineva, "bisou-bisou".

Gio, tu scrii acolo de Fb, si eu in loc sa ma gandesc la felicitari ma gandeam ca are deja 6-7 colegi din clasa prieteni pe facebook si ma minunam in gand ca deja, de la varsta asta .

Noi ok...ne acomodam cu cresa, eu cu jobul...pana la sfarsitul lunii trebuie sa ne si mutam si inca nu stim unde. Tot vorbim cu unii si cu altii si ne tot ametesc de cap si n-au un raspuns clar daca e ok sau nu..
Se anunta o perioada complet lipsita de sanse de plictiseala (dar tare cred ca la cat stres se va aduna as fi preferat plictiseala).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

neata fetele....


noi in acelasi ritm ca si voi


mi au venit rezultatele de la analize...la sange dr a zis ca s ok , iar la papa a zis ca nici vorba de rana ci de o inflamatie si ar tb sa fac ceva tratament 1 sapt pe luna timp de 3 luni si dupa la control.....sper sa fie bine


Papan merge nesperat de bine cu scoala...ma gandeam ca timiditatea lui il va trage inapoidar de unde...deja are 2 de FB in carnet

Bianca...vrea musai alt telefon..eu a zis,, nu , nu e cazul ca este f bun cel pe care il ai,, si atunci a zis,, o sa iau bursa...atunci pot??,, deci am gasit solutiadeja are fata 2 de 10 si un 9

eu ma pregatesc sa plec la tara sa pomenesc pe soacra mea de 7 ani...offf cum trec anii

Dia off ce greu tb sa ti fie ca ai inceptul muncasper sa se obisunieasca pitica la cresa
GIO cum e la munca??? lasa ca se va linisti E. Dupa ce editura lucreaza M la caietele speciale??
Marakino cum esti???ce ai patit la ochi??
Teolinda ...super baiat Nbravo ca merge cu asa drag la scoala..piticul ce face??tu cum te mai simti?
Silvii si la noi a inceput frigul....cum ela job??
Toanca la sc la spirifdus se merge dupa aceeasi programa scoalra??

Miha ,Anymoni, Mira....restul fetelor ce faceti???




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Cosmina ma bucur mult ca ti-au iesit rezultatele bune ti-am zis eu eu lucrez tare aiurea ca program si timp il udc pe Alain la piscina martea si vinerea, la patinoars i al tenis sambata in rest fac in viteza mare menaj, curatenie, etc si stau si zac in pat cand prind cate o jumatate de zi libera cam in asta s-ar traduce programul meu singura parte buna daca o pot numi asa e ca ca nu am mai fost asa bine cu kg din liceu ca nu am nici timp nici chef sa mananc in rest nu am parti bune.
Gio cum te-ai adaptat cu job-ul ? Iti place, patronul e multumit de tine ? Chiar m-am relaxat la maxim si m-am ocupatde Alain si am iesit toti si am facut zumba si carat in casa Doamne bine a fost, am avut si acum vineri si sambata liber si vineri am rezolvat tot ce aveam de rezolvat si azi am fost la Paris la Salonul auto cu Jp si tare bosumflata am plecat ca eu as fi stat sa zac toata ziua ca as fi stat sa levesc toata ziua in loc sa merg stiu ca suna ciudat dar sunt asa obo ... Ma gandeam zilele astea ca am reteta bestiala de sos pentru tartarul de vita care ii place lui Clau daca vrei ti-l dau si ii faci surpriza acasa ca nu e mare lucru se face in 2 minute sosul si carne tocata de tartare gasesti tu la voi ce zici ? Pregatesti o cina cu un tartare de boeuf o tinuta atragatoare, o muzica buna si un vin licoros
Lili pai ia si baga si tu detalii de job-ul tau nu ne lasa asa. Gura pacatosului adevar graieste cine sa ne ia locul de menajere/bone/ mame eu una fug de colo colo, fac 60 km pe zi cu masina intre trasee casa/scoala depus Alain, fugit acasa si facut menaj pana la ora 10 ce fug la munca , recuperez copil la scoala la 16, 30 si fug acasa sau la piscina si apoi acasa cu el unde fug sa fac cina, schimb copilul, fac teme, fug la job la ora 19-20 si fug acasa pe la 23-24 sa apuc sa dorm nu de alta ca a doua zi o iau de la capat frate ca zici ca am semnat contract cu diavolul sa am fugareasca ca nu imi era bine inainte I rest my case
Ziceati de spiridusi si de rezultate scolare eu dupa ce fug dintr-o parte in alta cum ii ziceam lui Lili si cumpar creioane magice si fac fise si carti cu Alain, cu dictari, litere simple si mai complicate, cocarle de toate felurile ... bla , bla nu pot sa ma laud cu numai de FB cum e la voi . Noi avem toata gama, de la Fb la B si nu asa de bine la R de mana si cocarle mai complicate sau la dictari si accente si articole scrise gresite in franceza .Ei au ajuns sa faca chestii destul de alambicate, trebuie sa recunoasca diferenta intre articolul le si les ca fonetica ceea ce e destul de complicat si al meu e cam strengar si repezit si simpatic cat cuprinde. A zis ultima daca ca " maman" calificativele sunt de toate felurile si pentru toti copii , nu pot sa am numai Tres bien / FB daca invatatoarea trebuie sa dea si B si nu asa bine la toti i-am explicat ca invatatoarea da la fiecare ce merita ca nu are o tasca de bine, foarte bine, nu asa de bine de impartit ci ea pur si simplu decide ce merita fiecare ca poate da si numa de FB intr-o zi la toata clasa. Raspunsul lui : "Bon, o fi daca zici tu ... "Deci cam asa stam noi cu scoala, in alta ordine de idei a avut un coleg e banca care l-a inghiolit, calcat, muscat de umar, bagat creionul in nas de m-a scos din sarite cu tulburarile lui de comportament . Era un copil cu pb si stiam asta dar mi-a ajus sa isi rezolve pb cu Alain asa ca am cerut sa il mute din banca aia si aparent am rezolvat pb sa vedem cum o sa fie . Eram pornita sa fac gura mare sa ii zic invatatoarei ca nu de asta platim scoala privata sa iau copilul maltratat zilnic dar nu am apucat sa trec la represalii ca am rezolvat din prima, fara pb.
In alta ordine de idei la noi e ploaie si frig de toamna, l-am imbracat pe asta mic de toamna de la C&A cu niste haine cars tare dragute si am dat rateuri cu ceva comenzi pe net , in rest pe ploaie iesim si intram in casa, si stiu ca asa o sa o tina pana la vara asa ca inchei aici transmisiunea nu mai stiu cand reusesc sa intru dar am scris acum un foileton asa ca aveti ce sa cititi o saptamana .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns G_I_O spune:

fete dragi!
Nu mai am timp de nimic....tot pe fuga. de la birou la scoala, il car pe M dupa mine daca mai am treaba, sau la cumparaturi, acasa, el joaca, eu cobor la birou cand am de lucru, pe urma teme, fuga deupa Edi, inot si cam atat. alte act. nu facem deocamdata, au si mult de scris, joaca predomina, asa ca nu vreau sa-l incarc inutil, si pe mine....
As vrea lb engleza, acum sa vedem cum ne organizam cu ttimp, finante, macar sa mergem la o lectie demo sa vedem daca-i place.
Sotul a luat si Galattiul, asa ca merge in Bucuresti si fuge de la galati la calarasi si inapoi la bucuresti. acasa e musafir, dar ma bucur ca ma descurc fara el, deocamdata.
Imi place ce fac si la birou, nu ma plicti, am activitate, nu stau doar in casa cu gandul la mancare.
Insa sunt exrem de obosiAta, as dormi toata ziua, abia astept sa vina seara sa ma bag in pat.

Am fost si la sedina, Marco e ok, cuminte, scrie frumos, dar nu e activ la ore.
Bancile sunt de la scoala, unii parini vor sa le schimbe, asa ca alti bani, alta distractie. vor sa-i cumpere doamnei o multifuncionala si un comp, ca sa-si scoata la scoala fise si sa aiba acces la net. bine fie....(cum zice Edi).

Cosmi ma bucur ca e ok rezultatul la pap test, si ca papan e incantat de scoala si ca merge spre bine.
noi lucram la caiete speciale asa:
- lb. romana marcela Penes, ed. Aramis (la fel e si abecedarul). mai au si o culegere, taina literelor, nu stiu editura, nu ne-o da acasa. lucreaza doar la scoala in ea.
- mate: ed. Carminis. manualul e de la ed. Aramis.la fel culegere: taina cifrelor.
- cun. mediului: manual (ed. didactica si pedagogica), caiet special ed. Aramis.
- engleza: express publishing...o carte scumpa in care doar lipesc abtibilde.
- religie ceva caiet la 7.5 lei, nu l-am vazut inca.
- abilitati practice, ceva caiet cu pitici....tot decupeaza de acolo, e interesant.
si cam atat au. sunt desule si astea.
Dia ma bucur ca sunteti ok, spor la gasit casa, se apropie termenul.
da eu ma refeream la calificative, netul nu-l pasioneaza, cu atat mai bine.
Silvia si tu esti tot pe fuga. esti de apreciat.
si la noi au inceput cu alte calificative. le-a dat doamna de inceput FB, dar acum a zis ca le da pe merit. Marco a luat -FB la test la mate, in rest numai FB are....deocamdata.
sa vedem cand incep literele si dictarile, atunci da de greu....acum au numai semne ajutatoare... asa ca e de inteles la Alain.
da-mi reteta cand poti, mersi. si sotul mai vrea sa stie reteta de la biftec tartar cu foie gra....naiba stie cum se scrie.....asta e pate de gasca sau rata?
Maraki ce mai faceti voi? ce ai patit la ochhi? ne-ai lasat cu ochii-n soare, nu ne-ai mai raspuns.

aici azi e o vreme frumoasa.
asa ca-l astept pe Marco sa vina de la inot si iesim putin in parc.
va, o sapt frumoasa va doresc.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Hello,

Gio am raspuns dar probabil nu ai mai avut timp sa intri pe pagina mea. Ma demachiam si mi.a intrat o geana cu rimel sub pleoapa. Era prea sus si nu am reusit sa o scot; asa am ajuns la urgente.
Cosmi ma bucur tare mult ca te.ai linistit cu papa nicolau Eram sigura ca nu este ceva grav
Silvi sa imi explici cum faci cocul Poate ne scrii aici pt ca vrea si Miha sa afle
Aici este friiig....o vreme capricioasa, astazi maxim 9 grade iar joi vor fi 20


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIHA78 spune:

Da, da bine zice Maraki si eu vreau sa stiu cum a facut Silvia cocul, arata super si ordonat si dezordonat, intelegeti voi dar era tare frumos.Maraki, esti ok acum da? Angelos?
Eu pe scurt ca e tare tarziu, am tot cobit si-am si patit-o,a facut Tudor pneumonie, fara manifestari tipice, normal vazut de n dr, care banuiau tot felul de minuni, nu va spun ce stres, ca am mai imbatranit nitel, pana pneumoloaga a facut radiografie si s-a vazut. Deoarece n-a fost descoperita, am cam tras cu ea, 10 zile antibiotic si altele.
Cu scoala e f. bine, normal ca e pregatitoare, muuult mai usor decat ce vb. tu acolo Silvia, dupa cum vezi nici in clasa I n-au intrat chiar asa in forta. Deci aici fac litere pe sarite, bastonase, liniute, cifre, despartit in silabe, recunoasteri de litere, chestii simple de mate..mai scriu cum imi amintesc.
Gio ma bucur ca ti-e bine, se vede ca esti mai optimista si plina de viata, las ca incet prinde curaj Marco si va fi mai activ, dar pot sa-ti spun ca scrie exemplar, eu am ramas f. surprinsa cand am vazut, al meu e departe de el, in schimb el e cu cititul, mi-a confirmat si invatatoarea, a zis ca a ramas surprinsa cand la auzit cat de bine citeste.
Cosmi si tu mult mai bine, tb. sa-i iei fetei telefon ca dor ce rezultate bune a avut. Felicitari si lui Stefan.
Teolinda, ma bucur ca ti-a facut asa surpriza Nicolas, e un copil bun si cuminte, noi doua tb. sa invatam sa-i lasam nitel mai liberi si independenti. Succes cu locul de munca.
Toanca si Dia va pup si pe voi ma bucur sa stiu ca sunteti bine si copilasii la fel. Toanca, oau deja au facut si excursie. Nici la noi la scoala nu se vb. in sedinte despre copilasi, bine cu mici exceptii, ca au fost parinti care au tinut mortis sa-si ridice-n slavi copiii...
Revin.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

neata gagici


am dus copilul la scoala si am ramas trebuit sa urc pana la clasa si am vazut cu ochii mei de ce se plange doamnaa ca are cativa copii fff obraznici ...era usa inchisa la clasa iar ei bateau cu pumnii si picioarele un usa si urlau ,,sa spargem usa,,,...le am atras atentia , au plecat de la usa si s audus la geam si strigau la parinti acelasi lucru.Doamna care este o finuta , tot spune si le atrage atentia parintilor dar....auziti explicatie la o mamica de m am...,,el este un copil plimbat , rasfatat si fara pre multe reguli,,....si e cel mai cel din clasa. Lui papan ii e teama de elca cica e si agresiv...sper sa nu intre in conflict cu papan ca....

la scoala e ok...se descurca si sper sa depaseasca timiditatea si sa fie activ pentru ca se pune ff mare accent pe comunicare. Doamana l a laudat ca e cel mai cuminte din clasa.

noi am fost la tara la sf de sapt , am facut soacrei parastas de 7 ani..il simt pe G un pic,,atins,, de moment.

la servici la mine e de jale...munca multa , timp putin.M - au ,,incaltat,, cu o functie si trag non stop de mine


Marakinodar o patisi madam.Ce face piticul cum se descurca??Am vazut o poza cu voi 3 sui tare bine aratati...pareati fericiti.Sper ca s au rezolvat problemele.
Gio si tu aceeasi problema ca mine...timiditatea, dar poate e mai bine asa. Eram sigura ca te vei descurca.Cu editura Carminis avem de a face
Mihaoff ce ai tras cu spiridusul tau...sanatate multa
Silvi..ai si tu un program incarcat ,dar te ,, simt ,, ca esti multumita.Greu si voi cu scoala
Teolindagata ai inceput munca...cum esti??
Toanca unde au facut excursia...Cred ca e super la scoala la spiridusi cu asa putini elevi.


gata va las ca am programare la unghii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Repede despre cum se face cocul se prinde parul in coada se pune acest dispozitiv pe coada http://french.alibaba.com/product-gs/10cm-gorgeous-simple-braided-bun-is-a-simple-625165940.html eu il am in alb pt par blond si apoi de mascheazarotund cu mese de par pieptenate si prinse sub coc cu niste agrafe speciale largite o sa vi le caut si pe alea deci simplu si complicat in acelasi timp la trupa fug la munca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Hei.
Si eu tot cu pana de timp liber si multa oboseala.
Fetelor, slava Domnului ca toti spiridusii sunt ok la scoala. Vad ca si Matei s-a acomodat, ii place, isi face lectiile pana venim noi de la munca, e mai usor si cu trezitul dimineata.
Pana acum a fost in vizita la pompieri si la film
Se ditreaza nu gluma.
Deja a inceput sa spuna destul de multe cuvinte in engleza: cred si eu la 6 ore de engleza pe saptamana.
Cosmi, invata dupa curiculum romanesc. Marea majoritate a cartilor sunt de la editura Aramis.
Ma bucur ca a iesit bine papa si ai rasuflat si tu mai usurata.
Super ca papan e cuminte.
Gio, deci fata descurcareata; si cu casa, servici, copii.
Maraki, ce patanie la tine cu geana. Nasol moment.
Miha, sanatate multa lui Tudor
Eu am inceput de 4 zile sa ii fac cura de Polimod
Restul fetelor si pe spiridusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Noi suntem in vacanta, nu prea am ce sa povestesc de scoala. Seline ne citeste in fiecare seara dintr-o carte, Daria tot scrie ale scrisori si povesti pe care le ascunde si nu ma lasa sa le vad. eu cu David invatam engleza cate putin in fiecare seara, pentru testul de dupa vacanta.
Saptamana trecuta am avut si eu liber, am stat mai tot in casa, a ploua si a tot plouat. Eu una 3 zile n-as scos nasu din pivnita,am facut curatenie, dar macar acum m-am linistit pentru cel putin juma de an. Nu mai calc pe acolo.
Saptamana asta copii sunt intr-o tabara de zi, fetele 4 zile David 5. sunt super incantati. David e kaputt numai dupa a 2 zi de fotbal, fetele nu mai contenesc sa-mi povesteasca cand ajung acasa. Piticoata a venit toata sclipitoare acasa, cica a machiat-o o fata de 10 ani. sunt o grupa de 9 fete si 3 coordinatoare "2 doctorin in spital si una cu burta mare care astepta un baby" dupa spusele lui Selin. Maine cica vor fi in padure mai toata ziua. Ieri au mancat hamburger fara carne numai painea cu ketschup si azi spaghete fara sos.............aste-as fetele mele!!!

cosmi ma bucur ca a iesit bine testul. sper ca te-ai linistit.
ioana, ce lucrezi?, Daca sunt amandoi acasa nu stau singuri cat alegi tu la cumparaturi sua la birou? Ar fi mai usor sa nu-i mai iei cu tine, dar stiu stresant si tot cu gandul la ei.
Dia v-ati gasit sa va mutati?. Asa repede merge la voi?, aici spui ca renunti la locuita si abia dupa 3 luni poti iesi din ea. si deobicei atunci cand anunti ai deja o alta.........
Mama Silvia, si tu ai un program!! Macar esti aprope de servici? cum rezisti sa dormi numai asa putin, si sa le faci pe toate a doua zi? ...eu seara sunt franta. Ma trezesc la 6, ajung pe la 6-7 seara acasa, iau copii in primire, la 8-8.30 e liniste, daca mai reusesc sa strang vreo haina sau de prin bucatatie daca al meu nu a facut el ma declar super fericita.
Ma intrebai de sot. el nu e bine, dar atata timp cat el nu vede asta, si se incapataneaza sa se lase ajutat nu are nimeni ce s-ai faca. e foarte dificil..........as vrea sa inchid ochii si sa ma trezesc acum un an cand inca ne era asa de bine...............
Maraki, cum a fost la sedinta?, mai are Angelos probleme cu fetita?



Mira mami de DAVID(15.08.2002), DARIA(20.11.2004), si SELINE(07.02.2006)

Poze noi.....cu noi



Mit Kindern vergehen die Jahre wie im Flug. Doch Augenblicke werden zu Ewigkeiten.


Mergi la inceput