COPLATA(2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Victoria, voi ati avut alta problema.
O piesa care trebuie prelucrata, incazul asta u tumora, are nevoie de 3 zile sa fie preparata ana sa te poti atinge de ea ca sa continui prepararea. Ce spui tu probabil era o amprenta, care la noi se face intraoperator si dureaza evident 5-10 minute.

Michelle, si cam cat platesti tu asigurarea? Ai cumva si asigurare privata?
Sau acest lucru se intampla in America frecvent?
daca se intampla atat de frecvent nu stiu ce arata la emisiunile de la TLC cu nasterea, cand medicul spune "na, eu a plecat, vine colegul si va preia", una dintre paciente a spus ca vrea cu medicul ei dar daca nu are norocul sa cada pe tura lui, nu are cum.
Si in Germania nasti cu mediul tau, daca platesti o caruta de bani pt asigurarea privata.
Sa nu amestecam merele cu perele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Nadia, la voi nu a fost biopsie de tesut. In plus, situatia a fost alta. A fost un caz acut, care da, trebuie sa primeasca raspuns in cateva ore, depinde de protocoale.

Nici eu nu stiu cum e in alte tari, va spun cum e cu biopsiile la noi, ca am facut practica recent pe patologie. Daca e un caz acut, e posibil ca pacientul sa stea deschis pe masa in asteptarea rezultatului (sa vada medicul daca a scos sau nu tumora) atunci daca e numai coloratie normala, pe lama, dureaza max 1 ora. Daca e imunohistochimie, nu poate fi acut. E vorba de un aparat care are un program de urmat, in cazul asta dureaza max. 24 ore. Pacientul se inchide atunci, cu posibilitatea sa se reia operatia a doua zi daca e cazul. E vorba aici de organe interne, de operatii...nu de cazuri de alunite.

Eu am avut o biopsie la un nodul la san, posibil malign. Am primit raspunsul in 3 saptamani. Dra mi-a zis ca evolutia e lenta, era vara, plecam si eu si ea in concediu...urma sa ne revedem peste o luna jumate daca era cazul. Asta a fost in momentul biopsiei.

Monica a ajuns prea tarziu la medic, asta a spus si ea in nenumarate randuri, de asta indemna pe toata lumea sa mearga cu alunitele, la orice suspiciune. Din pacate melanomul are cazuri foarte mici de reusita daca nu e descoperit in faza I sau II, la Monica era deja faza III, se extinsese la ganglioni, implicit in limfa si de aici la restul organelor. De curiozitate am citit cum sunt cazurile de melanom aici, am gasit un blog cu o tipa exact ca Monica...ea a trait vreo trei ani, a facut si chimio, nu a ajutat-o mai mult decat sa supravietuiasac un an...

Sa stiti ca nu e nicio rusine ca pacientul sa fie informat mai bine decat medicul sau. In fond, pacientul are o boala...medicul are zeci, sute, de care se ocupa. Trebuie sa fii superspecializat, asa cum scria Monica ca nu exista un medic specializat numai pe melanom in Ro, ca sa stii totul. Pe langa asta e si sansa...sansa ca medicamentele sa isi faca efectul, ca corpul tau sa fie altfel decat in general...sunt multe de toate ca sa spunem ca a murit cu zile.

Mergi la inceput

Chiar azi am discutat despre asta cu o colega care e chirurg si si-a facut lucrarea de doctorat despre melanomul malign. A spus ca de la inceput sansele Monicai au fost din pacate aproape nule. Exista diferite prognosticuri in fctie de mai multi factori, iar ea a avut tot ce e mai prost: aparut in sarcina, femeie, tanara, deja exulcerat, melnom nodular.
Si a spus ca nici ea nu intelege de ce medicul de la Arad nu a trimis-o la Timisoara unde se opereaza melanomul pe banda rulanta, si exista si o sonda speciala pt acea limfoscintirafie care nu exista la Cluj...de vindecat nu s-ar fi vindecat din pacate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

michelle, tu doctorita ta ai platit-o - via asigurarea.

In Franta nasti cu moasa, iar daca ai nevoie de medic, intrevine cel care este de garda, nu un medic al tau, personal.
Puneti-va si-n locul medicului: cum poate sa fie sigur ca o sa fie disponibil pentru fiecare nastere? Nu pleaca niciodata din oras? Si cum e sa fii disponibil in permanenta?

Chiar si cu sistemul francez, in care sint de garda cam la 3 zile (depinde, bineinteles, de marimea spitalului, deci de citi ginecologi sint cu totul), obstetrica este o specialitate in criza, criza care se adinceste in permanenta, intre altele si din cauza imbatirnirii medicilor. Riscul medico-legal si garzile numeroase ii fac sa fuga pe eventualii candidati.

da , desigur aveam asigurare de la serviciu...dar indiferent de asigurare sau ne asigurare,doctorii, asistentii... tot nu iau spaga.

in caz ca asista la alta nastere...avea o colega ca back up.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Victoria, voi ati avut alta problema.
O piesa care trebuie prelucrata, incazul asta u tumora, are nevoie de 3 zile sa fie preparata ana sa te poti atinge de ea ca sa continui prepararea. Ce spui tu probabil era o amprenta, care la noi se face intraoperator si dureaza evident 5-10 minute.

Michelle, si cam cat platesti tu asigurarea? Ai cumva si asigurare privata?
Sau acest lucru se intampla in America frecvent?
daca se intampla atat de frecvent nu stiu ce arata la emisiunile de la TLC cu nasterea, cand medicul spune "na, eu a plecat, vine colegul si va preia", una dintre paciente a spus ca vrea cu medicul ei dar daca nu are norocul sa cada pe tura lui, nu are cum.
Si in Germania nasti cu mediul tau, daca platesti o caruta de bani pt asigurarea privata.
Sa nu amestecam merele cu perele

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

asa cum am raspuns lui gmmm , aveam asigurare de la servici (asta e privata...adica nu de stat) asigurarile de stat aici sunt pt cei cu venituri f. mici.
in aceea perioada nu plateam nimic pt asigurare, platea compania pt care lucram.
acum sunt pe asigurarea sotului ca nu am servici, si plateste $ 250/luna pt 2 persoane.

Xio, faptul ca doctora mea m-a asistat sau nu la nastere...nu e asta
important...orice doctor care ar fi fost acolo, avea recordul meu in fatza si oricine ar fi fost tot nu ar fi luat spaga. asta e important.
erau 3 asistente/infirmiere pe linga mine si care nu stiau cum sa ma faca sa ma simt mai bine. desi era si sotul meu cu mine,una tot timpul ma maingia pe mana...si incerca sa ma tina cat mai linistita...desi am nascut f. usor (cu epidural)
cat am stat 3 zile in spital...in permanenta puteam sa sun si venea cineva la mine ...vroiau sa ma duca si la baie...desi ii spuneam ca sunt OK.
imi aducea copilul si ma ajuta sa-l tin in brate, imi punea perne, ma invata cum sa-l tin, vroia sa ma ajute la orice si zicea ca poate sunt slabita... se ocupau de mine cum s-ar fi ocupat mama.

cred ca daca le spuneam sa-mi dea cu linguritza in gura...mi-ar fi dat zimbind....si nu ar fi spus "nu meriti, sau nu e cazul...sau nu sunt platita pt asta ..."

vedeti voi, aici lumea isi face serviciul cu placere...alta explicatie nu am.
chiar daca aceste asistente sau infirmiere ce sunt...nu sunt platite bine,asta nu le face sa fie mai putin umane.

nu stiu daca intra in atribuiunile doctorei sa vina sa ma consulte dupa nastere...ca oricum venise si dr. de garda...dar ea tot a venit si am vorbit si imi spuena la ce sa fiu atenta..., la fel doctoriul pediatru ales dinainte pt bebe a venit personal in spital sa-l vada la o zi dupa nastere....si la fel a stat de vb cu mine si imi
spunea la ce sa fiu atenta...

nu am avut tratament special, ca nu aveam nici o asigurare iesita din comun, dar am fost tratata omeneste, cu respect si consideratie.

Mergi la inceput

Michelle, da, dupa cum spuneam si eu, cand ai asigurare privata ridici pretentii pt. ca medicul primeste bani de la asigurare pt serviciile sale.
Nu primeau nimic pt. ca au salarii de sute de mii de dolari pe an.
Te asigur ca la asemenea salarii in Romania nici nu s-ar mai da bani si nici nu s-ar mai accepta bani decat in extrem de putine cazuri pe care le intalnesti de altfel in toata lumea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:

Michelle, da, dupa cum spuneam si eu, cand ai asigurare privata ridici pretentii pt. ca medicul primeste bani de la asigurare pt serviciile sale.
Te asigur ca la asemenea salarii in Romania nici nu s-ar mai da bani si nici nu s-ar mai accepta bani decat in extrem de putine cazuri pe care le intalnesti de altfel in toata lumea asta.
**Fur is for petting***

Hai, mai, Xio, las-o-n... ! Zau ca deja prea o tii una si buna! Se ia si acolo si din-colo. Chiar daca, se presupunem ca se ia mita, asta inseamna ca e ok sa se ia peste tot? Daca dr. din Canada/US sar de pe pod, tre sa sara si aia din Ro? Eu sunt de 10 ani in Canada si inca nu am auzit si cu atat mai putin am intalnit Dr. care sa ia sau sa ceara mita!

Mergi la inceput

Victoria, doar nu crezi ca luarea si darea de mita s-a inventat in Romania
Sa fim seriosi.
hiar acum putin timp a fost in Germania o poveste cu un medic primar care pt bani modifica analizele pacientilor pt. a-i pune in capul listei pt transplant.

Ca sa o scurtez: in orice tara di lumea asta exista oameni avizi dupa bani, care ar face orice. Chiar si in Canada, si in Luxemburg si in Vatican.
Asa cum sunt peste tot violatori, criminali samd.
Cum eu sunt impotriva generalizarilor, sper ca e destul ca sa iti dai seama de ce am scris ce am scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Xio, eu nu zic ca nu exista! Doar ca tu la fiecare 2-3 mesaje spui "Si in alte parti se ia!". Da, se ia, dar in alte tari, aia e exceptia, in Romania, e regula!". In 10 ani nu am auzit de dr. sa ia mita, in Romania, nu stai 10 minute in cabinet fara sa dai mita! Sesizezi diferenta? Sunt convinsa ca da, esti fata desteapta!

Edit: inca o diferenta majora e faptul ca in alte tari, Doctorii sunt pedepsiti de lege ptr. luare de mita! Le e suspendata licenta si nu or sa mai profeseze medicina veci pururea! In romania?

Mergi la inceput

Citat:

**Fur is for petting***

Xio, gindesti cat se poate de gresit.

nu am pretentii la doctori sa ma trateze cu respect doar ca am asigurare...ti-am spus de atitea ori...ca si la clinicile gratis tot nu esti tratat cu dispretul care il intilnesti in Rom.

asigurarea NU face diferentza la cum esti primit de doctor, te consulta la fel indiferent de asigurare. doctorii habar nu au ce asigurare ai. secretarele se ocupa de asta.

iar eu te asigur ca e vorba de doctorii din Romania care cat ar avea si tot nu se mai satura.

michelle

Mergi la inceput