COPLATA(2)
Raspunsuri - Pagina 14
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui portocalia dar totusi, ce vreti sa faca XIO? sa-si dea in gat colegii, profesorii? |
Doame fere' , Xio nu are nici o vina (chiar mi-a devenit simpatica ) dar SPAGA in spitale e la mare cinste.
Cum este si in scoli/ licee....am lucrat numai 2 ani in Ro......ce FRUMOS se trecea bacul ......pe vremea aia directorul cerea pentru fiecare examen,si impartea banii cu seful/ sefa de comisie.
Si in invatamint sint povesti de groaza.
maru spune:
portocalia, depinde de situatie.
disclaimer: nu lucrez cu pacientii, nu am cum sa observ comportament catre pacienti.
cat despre relatiile intre colegi, e extrem de interpretabil. Am explicat la primul raspuns, doar ca nu ti-am mentionat numele.
XIO spune:
Ab, in liceu am avut o diriga foarte corecta si serioasa desi era tanara si arata ca un elev :)) cand s-a angajat la liceu era prin iarna si intr-o zi nefasta a fost spalata de niste elevi care nu o cunosteau si nu stiau ca e profa .
In fine, ne-a povestit ca la BAC se trageau la sorti supraveghetorii, care pe unde stau. Si in prima zi a picat intr-o sala. Unde evident ca nu a lasat nici musca sa isi falfaie aripile. A doua zi la fel.A chemat-o seful comisiei pe coridor si i-a spus discret ca stiti, ca nu trebuie sa fiti chiar asa dura, saraci copii bla bla. Ea s-a uitat surprinsa si l-a intrebat "adica cum, imi cereti sa ii las sa vorbeasca?? eu nu pot sa fac asa ceva. Este un examen" :)))
A treia zi si urmatoarele tot pe coridor a stat, ca asa i-a iesit la tragerea la sorti :))
portocalia spune:
citat din mesajul lui maru portocalia, depinde de situatie. disclaimer: nu lucrez cu pacientii, nu am cum sa observ comportament catre pacienti. cat despre relatiile intre colegi, e extrem de interpretabil. Am explicat la primul raspuns, doar ca nu ti-am mentionat numele. |
maru, evident. situatia e extrem de delicata si te gandesti de 100 de ori inainte sa te arunci in gol. iar intr-un sistem corupt pana in maduva, mai bine nu te arunci, pentru ca tu vei fi singurul care se zdrobeste. si va fi si degeaba, asta e cel mai trist.
eu am intervenit aici pentru ca ma enerva punerea la zid a lui XIO, care-i un medic tanar, care vrea sa faca bine, intr-un sistem nashpa. e usor sa vorbesti dintr-un sistem curat, moral si pus la punct pana in cele mai mici detalii si sa dai de pamant cu unul care se chinuie sa supravietuiasca corect, intr-o zona in care corectitudinea e rara avis. ar trebui apreciat macar faptul ca ea personal, pe bucatica ei, se straduieste sa fie corecta, nu sa o pui la zid pentru ca nu se transforma in martira ca sa... ce? sa schimbe sistemul? permite-mi sa rad isteric.
cred ca uneori uitam prea repede unele lucruri si aplicam propria normalitate la situatii unde pur si simplu nu e aplicabila.
as fi curioasa, cati dintre cei ce se plang de sistemul romanesc de sanatate, au facut reclamatie pentru ca li s-a cerut spaga. pe forumul asta, printre mii si sute de mii de plangeri despre sistem (nu le-am citit, dar pariez ca sunt), este cineva care a povestit cum a facut plangere penala pentru ca un doctor i-a cerut spaga? daca este, probabil a facut rating si sunt curioasa sa citesc povestea! insa in conditiile in care nici macar cel mai revoltat pagubit nu-si asuma raspunderea unei plangeri, ca ce chestie pretinde ca un alt medic, corect, sa-si asume martirajul pentru schimbarea sistemului? tu ai face-o? te-ai arunca in gol, asa, ca sa schimbi lumea?
ab5174 spune:
Singurul spital in care am fost tratati omeneste a fost la Tg. Mures.
Acum nu stiu cum mai este.
In rest la Brasov (citeva spitale), Bucuresti si Cluj ....dezastru.
portocalia spune:
citat din mesajul lui ab5174 Singurul spital in care am fost tratati omeneste a fost la Tg. Mures. Acum nu stiu cum mai este. In rest la Brasov (citeva spitale), Bucuresti si Cluj ....dezastru. |
bun, si de ce nu ai facut plangere? macar la spitalele la care stiai ca nu mai ai de gand sa mergi.
ab5174 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui portocalia
bun, si de ce nu ai facut plangere? macar la spitalele la care stiai ca nu mai ai de gand sa mergi. |
Si cine ma asculta?
De unde sa stiu ca nu mai ajung cu tata la spitalul de neurologie (ca acolo il ducea cu salvarea) dupa un alt accident vascular???
Cum puteam sa dovedesc ca au cerut spaga?
Cind este in coma si il pune in pat fara sa-i faca nimic, ce faci?
Scoti banul sau il lasi sa moara??????
XIO spune:
Pai daca faceai plangere nu mai era medicul acela care cerea banii.sau daca era, nu ii mai cerea.
Cu siguranta nu i0ar fi facut rau tatalui tau, ca nu omoara niemni un pacient pt ca nu ii da 100 de euro. Vine altul care da si se rezolva.
Daca era in coma l-a primit ATI-ul, nu era doar neurologul acolo.
Daca faci plangere cand iti cere banii se poate organiza flagrant si cand dai banii il ridica Politia pe cel care i-a ceru, indiferent daca e medic, zugrav sau bucatar.
daca tu nu aveai dovezi, care i-ai dat plicul, eu cam ce dovezi am? Ca am citit pe un forum? Sau ca am auzit de la un pacient? sau ca am vazut?
portocalia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ab5174
Si cine ma asculta? De unde sa stiu ca nu mai ajung cu tata la spitalul de neurologie (ca acolo il ducea cu salvarea) dupa un alt accident vascular??? Cum puteam sa dovedesc ca au cerut spaga? Cind este in coma si il pune in pat fara sa-i faca nimic, ce faci? Scoti banul sau il lasi sa moara?????? |
pai da. si pe un alt medic, cine il asculta? de unde stie ca nu-si pierde jobul si nu-l mai angajeaza nimeni la niciun alt spital din tara? ba cine stie ce dosare i se mai insceneaza... si tot asa.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui portocalia pai da. si pe un alt medic, cine il asculta? de unde stie ca nu-si pierde jobul si nu-l mai angajeaza nimeni la niciun alt spital din tara? ba cine stie ce dosare i se mai insceneaza... si tot asa. |
Portocalia, nu vreau sa te contrazic dar in Romania totul este posibil(la modul negativ - din punctul meu de vedere) ...nu dai , nu ai .
Xio, mi s-a spus ca nu au Nimotop sa ma duc ca cumpar eu repede, ca trebuie administrat cit mai repede ...cum am cotizat a aparut.
Eu recunosc am avut multe experiente negative in spitale, poate sint eu mai ghinionista.