cand parintii dezamagesc
Raspunsuri - Pagina 6
Selene_Bunny spune:
nikol24, mie Happy_in_TO mi-a spus ca nu este obligatoriu sa ierti... Ca, daca doare prea tare, iertarea nu trebuie sa fie autoimpusa, doar ca sa fii "in trend"...
bird70 spune:
Iertarea nu o faci in beneficiul celui care te-a ranit, ci in beneficiul tau. Atat timp cat ramai legata in relatia aia de frustrare si resentimente fata de cel care te-a ranit, vei suferi. Atunci cand ierti te desprinzi de cel care te-a ranit si de sentimentele negative din relatia aia. Iertarea o faci pentru tine, nici nu trebuie sa-i spui celui care ti-a gresit ca l-ai iertat. Majoritatea oamenilor considera ca a ierta pe cineva care le-a gresit este echivalent cu a le face o favoare. Favoarea ti-o faci tie.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
emanouela spune:
Ti-a raspuns ft la obiect Bird...deci vezi?! problema e la tine nu la ei, e alegerea ta.
Incepe prin a nu mai raporta totul la propria persoana si prin a accepta ca fiecare individ e unic, toti sunt diferiti de tine...asa cum si tu esti unica si diferita de altii.
andacos spune:
Nikole,tu nu-tzi potzi ierta mama,pentru ca va parasit,pentru ca a plecat acolo.
De aici tzi se trag toate furiile ascunse la adresa ei!
Bineintzeles ca iertarea asta dureaza ani de zile(mama mea e moarta de aproape 16 ani si inca am momente cind sunt "furioasa"pe ea)si abia cind vei reusi sa te impaci cu asta,ai sa iertzi(eu cred ca a iesrta nu e corect in contextul de fatza,e vorba de a accepta realitatea,ceea ce s-a intimplat,indiferent ca e vorba de relatzia mamei tale-nu uita ca si ea avea dreptul la o viatza personala,sau d emoartea ei).
Plus ca la tine e si situatzia de fiecare zi(vezi garsoniera,traitul cu fratele la un loc)care-tzi adinceste sentimentele care le ai!
Eu pot intzelege pina la un punct sentimentele tale,insa cred ca tu cautzi "vinovatzi"pentru situatzia in care esti tu!(tata are o "prietena"si sa stii ca desi partea ratzionala a creierului meu este foarte de acord cu asa,e si o mica parte din mine care priveste cu dezaprob lucrul atsa!Sunt foarte multzumita ca sunt o persoana foarte ratzionala si nu las partea aia iratzionala sa iasa la suprafatza.)
Dana
andacos spune:
Emanoula,sa stii ca si eu am fost in situatzia ta cu copilul si marea mea dorintza a fost si este sa cresc un copil echilibrat,cu incredere in el ,cu fortza ,care sa stie sa ia decizii bune,in situatzii diferite si care sa nu arunce in spatele lui taica sau(la un moment dat)esecul unui/unor momente din viatza lui!
Sper sa fi reusit si-tzi doresc din suflet acelasi lucru!
Dana
Selene_Bunny spune:
Nu la favoruri ma gandeam...
In fine, oana, ca tu ai deschis acest subiect, eu zic sa te gandesti cum te simti in relatia cu parintii tai si, daca firea lor o permite, daca firea ta o permite, sa discuti cu ei pana se mai poate.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Nu la favoruri ma gandeam... Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
Asa spun totzi,problemele de neacceptare a situatziei,de acolo pleaca in marea majoritate!Favoruri,parte materiale...lipsa lor,duce la procesul de "invinuire"!(bineintzeles ca majoritatea neaga lucrul asta!!!!)
Dana
Selene_Bunny spune:
Eu nu am perceput iertarea ca pe o favoare facuta vreuneia dintre parti. Mai exact, nu am analizat daca e vorba de vreo favoare. Stiu ca se spune "da' ce, eu sunt proasta lor, dupa cate mi-au facut, sa le fac favoarea de a-i ierta? Pe aia??? Nu merita iertarea mea!" Dar n-am stat sa analizez daca si eu gandesc asa.
Ce m-am gandit, insa, este ca iertarea tre' sa vina natural, din suflet, altfel nu e autentica.
emanouela spune:
Selene...favoare tie, nu altuia...tie personal...eu as zice mai bine ca iti faci tie un serviciu, iti faci tie viata mai usoara si-ti eliberezi mintea si sufletul de energii si gandiri negative, de frustrari, de suparari, etc.
Poi vezi....aici ai o mare carenta, "Stiu ca se spune "da' ce, eu sunt proasta lor, dupa cate mi-au facut, sa le fac favoarea de a-i ierta? Pe aia??? Nu merita iertarea mea!" Dar n-am stat sa analizez daca si eu gandesc asa"...tu nu stai sa analizezi cum gandesti tu dar analizezi cum gandesc altii.