Trandafir japonez.

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Am si eu un trandafir japonez..care n-a inflorit niciodata.
Il am de 4 ani, arata foarte bine, plin de frunze, inalt - cam 160, dar ma dispera...vreau si eu sa vad o floare. Il tund in fiecare an, am grija de el, vorbesc cu el ...nici o floare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Am scris pe pagina precedenta, dar hai ca ma repet:

"Nu de mult timp am aflat un secret...care il gasesc drept explicatie la unul din hibiscusii meu care n-au inflorit niciodata pana in prezent. Se zice ca daca inmultesti un hibiscus din butasi, sa nu-l tunzi pana la prima inflorire. Dupa ce face prima floare, sa il tunzi cum vrei, dar pana atunci sa-l lasi sa creasca cum vrea pana la prima floare, pt ca altfel va continua sa faca frunze insa flori nu. Eu am un astfel de hibiscus (singurul care l-am format copacel) pt ca m-am ocupat periodic de tunderea lui, insa n-a facut nici o floare pana in prezent..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Multumesc adi2003.

Inteleg ca solutia este sa ma opresc din tuns pana da prima floare..asa o sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Vin si eu sa intreb. Trandafirul meu are numai doua "crengi". Acum are flori si boboci. Frunze numai pe capetele "crengilor". Daca il tund (dupa ce termina de inflorit) cat sa tai din crengi? Toata partea cu frunze?

Mergi la inceput

Cricor, da. Imi zicea cineva ca trebuie sa treaca anul de la ultima tundere, ca sa infloreasca prima data. (valabil doar pt prima floare a unei plante de hibiscus)
Acuma testul asta nu l-am facut. Doar a ajuns la mine informatia asta.

Mihaela..in principiu se lasa 1-2 frunze macar pe fiecare crenguta. Apoi va incepe el sa lastareasca.
Dar acum lasa-l in pace sa infloreasca, mai spre toamna dupa ce trec bobocii.
Daca il tunzi pana unde vrei tu si il lasi fara nici o frunza e posibil sa se usuce cu totul. (adica eu am patit si asta) Dar nu e obligatoriu. Exista un risc de a se usca cu totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Multumesc adi, il las sa termine de inflorit si ii tai varfurile apoi, lasandu-i si frunze. Noroc ca am citit aici, nu stiam ca se tunde si ma tot uitam la el, de ce e numai doua betze :) cand eu vazusem copacei frumosi.

Mergi la inceput

Da, se tunde pentru a forma coroana, altfel nu va fi ramificat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

si eu am unul pe care il scot in fiecare an afara vara. mai mult, il scot din ghiveci si il plantez direct in pamint in gradina, apoi il tund... ii merge foarte bine afara, a inflorit in fiecare an... toamna il bag in casa, il tin pe jos in bucatarie, chiar linga usa de la terasa, a vazut saracul si temperaturi negative cind am deschis sa aerisesc... iarna mai infloreste o data in casa, cam dupa sarbatori...

nu stiu cum e cu taiatul si infloritul, eu l-am primit de la o prietena, vreo 3-4 ani nu a inflorit deloc si nici nu l-am taiat pt ca abia crestea... acum vad ca si-a dat drumul si sper sa il tina tot asa...

Mergi la inceput