Alaturi de IULIA! Ghiocei martie-aprilie2009 *441*
Raspunsuri - Pagina 24
Pisik06 spune:
Buun, deci sa revenim la povestile despre concediu, ca tot chef de munca nu am
Am plecat joi seara, aproape de noapte pe la 12, cu destinatia Maramures, Vadu Izei, la 6 km de Sighetul Marmatiei, cam unde se agata harta in cui. Drumul a fost ok, Ana a dormit toaa noaptea, nu am avut probleme.
Cand am ajuns acolo am fost un picut dezamagiti, ne asteptam la mai mult, la altceva, la o fata mai comerciala a satului, la mai multa promovare, ni s-a parut destul de mult sub Bucovina, ca de, aveam si un termen de comparatie de anul trecut. Dar treptat am inceput sa descoperim si ne-a placut f mult si aici. Pensiunea la care am stat era cu intrarea din sosea, dar pozitionata sus, intr-un deal, avea o curte imensa, cu leagan si chiosc in care mancam, cu un staul cu 2 caprioare si un berbecut, care au devenit preocuparea noastra zilnica, sa le hranim.
Concediul asta nu am fost asa norocosi, in sensul ca nu am scapat de problemele medicale cu Ana. Chiar in prima zi, vineri, a fost intepata de o albina si a doua zi a inceput sa i se umfle ochiul. Desi era pe antihistaminice, duminica deja arata raut, asa ca am mers la spital in Sighet, cu inima stransa. Am nimerit o super doctorita, care a zis ca i-ar fi f usor sa ii faca un cortizon, sa se dezumfle in 30 min, dar ca nu este cazul, ca in trei zile se trage de la sine. Si asa a fost.
De duminica ne-a plouat zilnic si a fost un friiiig mamamama, dar ne-am plimbat, am vizitat, ne-am odihnit, a fost chiar frumos. Marti, in ultima zi a fost nasol, ca am mers 2 ore pe drum pana la Borsa, sa vedem cascada cailor, dar nu am putut urca cu telescaunul pt ca era un frig de mureai si batea un vant rece, nu ne-am riscat.
Miercuri la plecare am facut o oprire la Baia Mare, la Phiphi si mamica ei, de care ne-a placut tare tare, speram ca si lor. Una peste alta Maramuresul ne-a placut, este o zona frumoasa, in care traditiile chiar se pastreaza - am fost impresionata sa vad femeile, inclusiv fetele tinere, imbracate in port national duminica si de Sf Maria. Oameni primitori, mancare buna si f naturala, smantana din aia galbena si groasa, unt vascos si laptos, cam grase, dar buuune. Peisaje superbe, pacat de drumuri, ca astea ne omoara. La intoarcere am trecut la milimetru (de fapt la vreo 40-50 km cred) de doamba ANAAN, din pacate nu aveam timp sa ne oprim, ca si asa aveam cale lunga de batut.
Miercuri seara am ajuns epuizati la tata la Valcea, unde ne-am remontat rapid cu o joaca pe cinste cu Tutu, catelul nou achizionat de tata si cu puii de gaina, si ei proaspata achizitie.
Joi am plecat spre 2 Mai, cu scurta oprire in capitala, la schimbat bagaje.
Revin
Pisik06 spune:
Asa, reiau.
La mare, pe langa schimbarea brusca de temperatura fata de Maramures batea si vantul, asa ca de a doua zi dra Ana a inceput binecunoscutele ei crize de tuse la orizontala, de nu s-a putut odihni deloc, a vomitat toata mancarea, etc., Am vorbit cu doctorita, care ne-a spus ca nu e cazul sa o aducem in Buc., e suficient sa ii facem tratament. Am achizitonat un aparat nou de aerosoli, ca al nostru era la Bucuresti si costa la fel benzina dus-intors + timpul, asa ca am considerat ca am facut o investitie buna, mai ales ca am luat un aparat f silentios si f f mic, portabil. Totusi am vrut sa fiu sigura ca o las ok pulmonar la mare si am facut o vizita si la spitalul din Mangalia, asta asa, sa testam tot sistemul medical din Romania. Si aici surpriza placuta, o doctorita f calma si echilibrata, a ascultat-o si a zis ca e ok, sa continuam tratamentul si sa avem rabdare.
Acum e mai bine, mai tuseste dar fara sa vomite, merg cu tratamentul mai departe si speram ca va fi bine.
Nici la mare nu am avut noroc de vreme f buna, cam vant cu nori si valuri, dar aerul de mare si atmosfera de acolo au meritat. Ne-am simtit bine si ne-am relaxat, a fost ok.
Acum ne topim de dorul Anei, dar stiu ca ii e mai bine la mare decat aici in Bucuresti si se si simte f bine cu mama, asa ca incerc sa ma linistesc asa.
Gianina34 spune:
buna dragelor,
ah, ce miros de vacanta pe aici
pisikule multumim tare mult
pentru ca ziua sa fie buna rugam si burticoasele sa treaca la un scurt raport, sa stim ca-i totul bine
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 3 anisori
Anaan spune:
Salutare!
Pisik, nici nu stii ce rau imi pare ca nu v-ati hotarat sa faceti ocolul ala de 40-50 de km! Daca mai calatoriti si ajungeti asa apoape de mine, ma supar de nu apareti in ospetie. Valabil pentru toate fetele calatoare! Macar, daca-s cam statica anul asta, sa primesc oaspeti!
Noi am fost in week-end la munte, undeva in judetul Harghita: a fost un frrrig seara de m-as fi imbracat cu cojocul, daca as fi avut. In rest a fost foarte fain, H. s-a distrat la un parc de escalada+tiroliana, Andrei a impartit "amabilitati" cu baietelul prietenilor cu care eram - nu se suporta nicicum. A, am fost si la un concurs gastronomic. Per ansamblu, un sfarsit de saptamana relaxant - chiar ii duceam lipsa.
Dodo, sanatate Isabellei - sa-i treaca repede bubele si sa respiri fericita ca a scapat de-o boala a copilariei.
Ina, vacanta frumoasa ...poate ai si plecat, am cam piredut sirul...
Ela, acomodare usoara baietilor tai!
IULIA va invinge CANCERUL
Floric spune:
Salutari de la Busteni! (stiti cum se scria odinioara pe vederile din calatorii)
raportez vreme super misto , fata de ceea ce am lasat acasa.
Cazare buna, dezavantaj ca stua cu inima la gat caci are scara interioara cam abrupta si stramta pt Rares. Dar a invatat repede miscarea si speram sa nu avem incidente.
Ma bucur ca are si copii de varsta lui si mai mari pe aici asa ca nu am probleme cu "ai grija", "Rares unde esti", etc....
Vacanta pe cinste. Azi am fost la Fun Park. Ma asteptam la mult mai mult insa a fost distractiv si ce am gasit. Doar toboganul sanie. Atat. Insa sa recuperam ideea ca ne-am fi dat in mai multe aparate, am luat 4 calatorii. Si minune...am incercat si eu sportul extrem (adica plimbarea asta). Spun sport extrem pt ca, evident, am incurcat comenzile...In loc sa franez acceleram...ei, meserie tata cand coboram in panta si curbe. Pana mi-a tras Rares maneta in sus.
Clar nu imi voi veci ever carnet. E periculos pt ceilalti participanti in trafic.
Ma enerveaza omu meu ca nu vrea sa ma duca la Urlatoare. Cica sa merg pe jos daca vreau. Sa demonstrez ca am vana de la sala.
novus spune:
Pisik, abia astept sa ajung acasa sa vad pozele, ma bucur ca ati avut o vacanta plina
Da un semn cand revii in retea sa ne auzim
Anaan, ma bucur ca si voi ati petrecut bine in wkd , chiar daca Andrei nu a avut compania cea mai placuta
Eu ma bucur ca a revenit vremea buna( canicula adica ) , parca prea repede a trecut vara, mai bine sa ma topesc de cald decat sa inceapa iar vremea morocanoasa de toamna
Monnvas, te asteptam la raportul forumistic !!
Kea, au ajuns coletele , te-am sunat dar am avut placerea sa vorbesc cu mama ta (era sa cer cu Kea noroc ca m-am redresat rapid ), da tu un semn cum facem cu pozele ca sa le pot pune la bazar
Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
_
IULIA va invinge CANCERUL !!
http://iulia-elena.blogspot.ro/
Dodo-pui spune:
Mada ai Pm...
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Iulia va creste mare!
Doamne ajuta si lumineaza!
novus spune:
Inapreda, vacanta placuta sa ai !! si sper cand te intorci din vacanta sa se termine si pauza forumistica a ta pt ca imi lipsesti de pe forum
Olga, vacanta placuta si tie !!
Va cam invidiez sa stiti , tare as mai merge si eu la mare, sper sa tina vremea buna pana in septembrie ca ne-au cam dezumflat prognozele
Floric, distractie placuta !!
Chatonel ,ce faci ?? am auzit ca va topiti si voi frantujii
Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
_
novus spune:
Am vorbit si cu Cami, era suparata pt ca Iulia facuse febra, ceva viroza din nou , speram sa treaca repede si sa soseasca si vestile bune din Tubingen
_
simina_kin spune:
Ma bag la cap nou, macar cu atat sa contribui si eu
fericita de ranjita Maya Andreea ( oct-2009) si 12+
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!