Hai Cami! Bv Zizou,IIuli,Miha,Cristina,Lorena!(56)
Raspunsuri - Pagina 6
adarev spune:
Aoleu, Zizou mai ai putin si tu.Carmen, a facut si Nectarel caca a umplut, dar dupa ce i-a bagat soacramea o fasie mica de supozitor. Am sunat pe doctorita de garda de la Polizu si mi-a zis sa-i pun supozitor Am intrebat si de probiotic si mi-a zis ca merge la copiii mai mari.Apoi m-a luat ca la nu stiu ce conferinte pediatrii nu sunt de acord cu ele. Ma rog, mi-a zis sa insist pe alaptat si sa ma odihnesc. Cand aud de odihnit o iau razna. Ce eu nu as vrea sa ma odihnesc?Dar cum?Cand el urla din ora-n ora. La o prietena de a mea, care a nascut in saptamana 29-30 si i-a spus ca-i da si lp i-a zis foarte bine, iar pe mine m-a luatsa ma odihnesc ptr. lm. Eu stiu, dar ce sa fac?
Ada
b_1403 spune:
Fetelor am intrta sa va salut si sa felicit mamicile noi.
Eu parca nu am imp de nimic, nu imi ajunge timpul sa dorm .
Toncanila a mea e bine, tati iar ne-a lasat singurele pentru vreo 2 luni si mi-e asa de greu, inainte ma mai ajuta cu iesitul afara, u intretinerea atmosferei cand era toncanila treaza, acum eu le fac pe toate nu ca ar fi greu dar imi ia ceva vreme. Musafirii inca nu ne-au slabit, mai avem cateva neamuri si apoi ne apucam de prieteni .
Lapte inca este, sanii se intaresc destul de tare de la o masa la alta si mandra mea e mancacioasa de aproape ca reuseste sa ii goleasca pe amandoi. Colicii au aparut intr-o varianta neplangacioasa (tare), ii dau Bonisan cum o vad ca incepe concertul si o linisteste destul de repede si bineinteles nelipsitul Babycalm ca atat imi trebuie sa nu il fac in vreo zi. Cu pusul pe burta mea nu merge ca daca o apuca durerile se foieste de parca concureaza la Olimpiada.
Am de recuperat 2 capitole, merg la nani si apoi citesc asta daca apuc pana apar musafirii .
Va pop
michelle1981 spune:
Fetele, acum ca s-a racit afara (17 grade), i-ati mai scos? Cum i-ati imbracat?
Noi azi am stat in casa..
Fleurdelise spune:
Michelle, asa e si la noi, racoare, si de-abia astept sa il scot afara. Numai cand ploua nu, desi ne-a prins si ploaia de 2 ori, am pus folia de protectie si gata. Il imbrac cu hainute de acuma, gata cu body-urile de bebe . Tricou cu maneca lunga sau, cu maneca scurta si o vestuta de jerse deasupra sau hanorac, pantaloni: de trening, de blugi sau de doc, in functie de restul tinutei. Sosete in picioare si eventual ceva pe cap, preferata e o palariuta de blugi cu panglica inchisa cu arici sub barbie.Cand e cald, are vreo 3 costumase cu totul, cu crac de pantalon scurt, sau tricou si pantalon scurt, fara sosete. cu o palariuta de soare (are una cu cozoroc si aparatoare de spate). recunosc ca imi place la nebunie sa-l imbrac si are tone de hainute, majoritatea primite..
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Fleurdelise spune:
Bea, welcome to za club "sotzless". Ai zis bine, nu e greu, doar ia mai mult timp.Noi mai avem 2 saptamani si-un pic pana vine tati, dar nu-l astept pe el cand am vreo treaba de rezolvat, ne descurcam singurei.
Cateva trucuri pt cand suntem singure cu bb:
- carucior cat mai usor sau scos bb in port-bb. Caruciorul mai greu se "taraie" pur si simplu treapta cu treapta, la urcare.Al meu e usor dar l-am urcat pe cel al unei vecine care era f greu.Nu uitati sa-l legati bine in hamuri pe bb in carut, inclusiv in casa,mie mi-a alunecat din carut si eram amandoi cu el!! In rest, daca stati la casa la parter n-aveti treaba, la etaj tre sa fie rampa pt carucioare la intrare si lift la bloc.
-rugati pe cineva sa va faca cumparaturile sau macar sa va insoteasca. Sau comandati cu livrare acasa, de pe net, etc.
noi le facem singuri, asa: bb invelit in paturica, in scoica auto, pusa cu atentie in caruciorul de la supermarket (verific sa stea stabila in carut), si il feresc cat pot de spatiile racite, frigidere etc.Cumparati cantitati mari neperisabile:2-3 paini, bax de apa minerala etc. De carat? vecini saritori sau, in cazul nostru: carucioare de cumparaturi pe roti evident: am unul de panza, f usor, si unul de plasa metalica, pliant. Caruciorul se trage cu o mana, in cealalta scoica, cu bb. La cel metalic pun scoica deasupra si il imping cu grija.
- tineti la indemana adrese si nr de telefon importante, in primul rand a spitalului de copii cel mai apropiat.
-sa aveti in casa trusa de prim ajutor: acetaminofen pt febra, comprese sterile, apa oxigenata etc
-cititi pe net despre tehnicile de prim ajutor, eu vreau sa ma inscriu la un curs la spital unde am nascut dar pt asta il astept pe tati ca e o zi intreaga.
Nu-i asa ca- i simplu?
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Fleurdelise spune:
Laura, fata desteapta ce esti tu! Eu nu-mi dadeam seama ca nu doarme profund, dar noi nu acceptam suzi. O molfaie si o scuipa dupa cateva sec.
Fetelor cum sa fac sa accepte suzeta? Sa o ung cu laptic?
Zizou, vine bebe... sa stea cuminte pana maine sa fie doctorul tau prezent, tinem pumnii. Oricum ar fi, nastere usoara!!! si un bebe sanatos si cuminte!
chmihaela spune:
buna tuturor
Vin si eu in cele din urma cu vesti, am nascut pe data de 3 august prin cezariana o fetita de 3300 gr, 51 cm, scor apgar 9.
Felicit si eu cu intarziere mamicile care au mai nascut, nu am reusit sa citesc din urma.Nu stiu cum va descurcati cele care mai aveti un copil dar eu ma descurc tare greu cu amandoi.
Robert a primit-o foarte bine pe Miruna dar ma solicita la maxim pe mine.Pitica este destul de cumintica, prima saptamana a fost destul de bine,din pacate nici de data aceasta nu am laptic.
Sper sa reusesc sa pun si eu poze cat de curand.
Va pup si va doresc nopti cat mai linistite.
mami de robert 20.10.2010 37+ Miruna Stefania
Alina_29 spune:
Buna,noi am ajuns azi acasa suntem bine bebelina este mancacioasa si cuminte iar mie mai imi trebuiesc cateva zile pt recuperare,laptele vine din ce in ce mai mult dar la maternitate i s-a mai dat si completare la fel trebuie sa ii dau si eu....va mai tin la curent cand mai am timp.
Multumesc tuturor pt incurajare!!!!!!
carmina_s spune:
Buna fetele! Va pup si sper ca va mai amintitide mine si de Mirunica.
Noi suntem bine, Mirunica urla doar cand ii este foame (adica la 2 ore). Programul il are asa: la 9 seara este baita, masaj, papa, pe la 10 somn pana pe la 3-3.30 cand, cred, ii este sete pt ca mananca 5 min dupa ceas. Apoi adoarme iar. Si de acum incep trezirile din 2 in 2 ore, dar cate 5-10 min trezirea pt laptoc. Pe la 7.30-8 este trezirea de tot. Gu gu gu, gara gara pana pe la 11. In timpul asta, daca sunt apta, iesim afara. Pe la 12 incepe sa urle ca e rupta de oboseala dar nu se indura sa adoarma (ca poate pierde cevz interesant) si pe la 1 adoarme pana pe la 3.30-4 cand eu ma uit la "tanar si nelinistit" (fara pietre va rog, dar la ora aia nu este nimic la tv) iar ea mananca. Apoi pe la 5.30 iesim afara, la 7.30-8 intram in casa, un pic de laptic si la 9 baia si o luam de la capat. Ea singurica si-a facut programul asta!
Laura, mie dna dr culcer mi-a pus-o sa doarma pe burta si a zis ca asa se simt cel mdi bine bebelusii ca asa stau in uter, ca ot sa ragaie singuri, nu se ineaca daca dau laptele afara si au si itini colici. Si sa stii ca asa este! Fata mea doarme dupa programul de mai sus, ii dau la 12 o lingurita cu 15 picaturi de Espumisan si este foarte ok. Face kk, parturi la greu, dar bine ca ies fgazele ba pe gura na pe fund. Incearca sa-l pui pe Andrei pe burta cand adoarme si vezi daca e mai bine. Zic si eu...
Pup toate mamicile si imi cer scuze celor la care nu am reusit sa ajung sa fac galerie. Va puuuuup si Mirunica ua toata generatia!
Mami de Ana Miruna - 15 iulie 2012
niccostea spune:
Felicitari chmihaela si Alina! Sa aveti BB-i mancaciosi si necolicosi!
Zizou, mai ai putin si intri si tu in grupul nedormitelor. Mie mi-e asa un dor de vremea cand eram insarcinata... chiar si cu butuci in loc de picioare si cu mobilitate de elefant, parca tot mai bine era atunci.
Fleur, Bea si celelalte mamici cu tatici in deplasare - va admir pentru cum va descurcati cu BB-ii de unele singure. Noi am fost 6 zile fara tati si ni s-a parut o vesnicie, mai ales ultimele 2 zile au fost crunte. Acum, ca a venit tati, parca si BB e mult mai linistit, adoarme repede, plange mult mai putin, ce mai: e din nou liniste si echilibru in viata noastra.
Fleur, soacra-mea imi recomanda sa ung suzeta cu miere ca s-o accepte BB - noroc ca stiam de la voi de botulism, ca altfel poate asa faceam. Nici Stefan n-o prea iubeste, dar cand nu are de ales, e obosit si nu e foamea mare-mare o mai molfaie; eventual trebuie sa i-o tin eu o perioada, pana se mufeaza la ea.
Eu ma chinui sa-l conving sa accepte "tetina calma" de la Medela, dar el nu si nu: daca nu curge de ce sa traga? Il mai pacalesc de-mufandu-l de la san si dandu-i alternativ biberon cu 'calma', dar tot nu prea trage. As vrea sa-l obisnuiesc cu asta ca sa-l pot lasa si pe sot singur cu el, ca daca ii da biberon cu tetina normala Fomila il rade in cateva secunde apoi regurgiteaza o gramada, eventual se si ineaca.
Michelle, noi am iesit pe seara, ca nu rezistam prea mult in casa. I-am pus pantaloni cu botosei si o jachetica peste body-ul cu maneca scurta. Cand am ajuns in parc i-am pus si o caciulita subtire si manusi - ca incepuse sa stranute.
Ada, eu il mai las pe sot cu BB cand nu mai pot de oboseala si dorm in alta camera, ca sa nu-i aud. Se chinuie saracii, dar nu am ce sa le fac: daca nu dorm, fie nu am lapte fie e fff apos si nu se satura BB de nici o culoare.
Pana la urma cum e cu probioticele - sunt ok sau nu? ma gandeam sa incep eu sa iau, ca probabil ca trec si in lapte; mai nou suntem si noi constipati; i-am pus putin supozitoare acum pe seara, vedem daca are efect.
M-am mai linistit cu fontanela, cica au un cartilagiu acolo care le protejeaza creierul de 'accidente' ca al nostru de aseara.
M-am intins o gramada.