Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (24)
Raspunsuri - Pagina 10
menics spune:
am dat si eu navala la Lidl i-am luat prosopel , paturica si mult ravnita perna!!!!
burtoiu meu e tuguiat in dreapta acolo sta cu capul si boxeaza de zor!
doamne ce fericita sunt!! ii povesteam mai devreme cum e cu paturica si prosopelul...
27
bioana spune:
LOGAM
EPOPEASCA imi pare rau daca ti-am facut pofta!! nu ziceam nimic dar am vazut ca si alte fete tot povestesc pe aici de mancare si m-a luat si pe mine gura pe dinainte....daca era sotul acasa nu aveam atata timp liber si poate nici nu intram asa de des......sorry,perdone,....
ALMY dau retetele mai jos dar apoi gata, nu mai zic nimic de mancare...promit...
prajitura de azi e f simpla.am frecat 200 de grame de unt cu 16 linguri de zahar,coaja rasa de lamaie si vanilie.treptat am incorporat 8 galbenuse si 10 linguri de faina.la sfarsit 1 litru de lapte.amesteci usor si nu te speria daca se taie compozitia.nu are nimic...separat am batut spuma albusurile si le-am adaugat peste restul...eu in tava pun hartie de copt...dai la 170 de grade 1 ora si 10 minute.cum al meu cuptor coace de minune in 55 de minune era gata.la jumatatea timpului am intors tava.e lichida cand o pui in cumptor dar apoi se leaga.se separa in 3 straturi, de aia ii si zice cremes inteligent sau prajitura desteapta.trebuie lasata cel putin 30 de minute pana o poti tai.e super buna rece...cand o fac in tava de chec pun jumatate din ingrediente.
iar placintele de fac foarte simplu..intr-un castron pun lapte (nu am masuri.dar sa zicem un pahar.depinde de cat de multe vreau sa fac.)il incalzesc putin la microunde si apoi pun un cub de 25 de gr. de drojdie, jumatate de lingurita de zahar si faina-o mana, 2, nu conteaza daca e mai multa ca acolo il framanti si vei mai pune faina.las sa isi dubleze volumul si apoi adaug 1 ou, o lingura cu varf de margarina(singura reteta unde folosesc margarina),sare si faina si incep sa lucrez aluatul....il las la dospit cam vreo ora(iarna mai mult) si apoi fac placintele.le lucrez cu faina.uleiul sa fie incins dar focul sa nu mic spre potrivit mai ales daca le umpli cu varza...sa se faca bine....stiu ca majoritatea nu le fac asa cu ou si margarina dar mie asa imi plac pentru ca nu ies uleioase si sunt tare pufoase...
embarazada de 23+
o fetita...
Bubulina42 spune:
Bioana,si eu am facut saptamana trecuta "prajitura inteligenta", fiindca am avut ceva musafiri si pe langa ca e asa de aspectuoasa si gustoasa, este si super simplu de facut, ca de aia e desteapta, ca isi face singura de cap in cuptor, hi hi
Mena, imi pare rau ca ai avut contractii (iar te-ai enervat, ceva,ai facut efort, sau ce?ai grija!), dar tot raul spre bine, ai vazut pestisorulO minunatie!Stai linistita, acum e oricum weekend!
Almy, merci frumos, o sa mai trag o tura in Zellers, dar e o asa nebunie acolo, ce n-ai vazut, nimic nu mai e pe unde ar trebui sa fie..Ma duc sa mai scotocesc azi, daca am timp..
Fetelor,sunt indragostita de perna de gravida, asa de bine dorm pe ea-incredibil!atata doar ca din cauza ca mai am arsuri pe gat, seara imi pun doua perne sub cap-le pun peste perna de gravi si doooorm:)
hai ca a trecut si la noi juma de zi,mai e un pic
25 + cu Nicholas
epopeasca spune:
Bioana, stai tu linistita ca nu-i bai. Ne mai inspiri si pe noi intr-ale coptului. Mie mi-era pofta de iaurt si tocmai am papat unul si mama-mama ce bun a fost
Bubule, ce bine e sa auzi ca mai sunt si gravidute care se odihnesc; eu una nu fac parte din categorie Nu reusesc sa dorm suficient din mai multe motive. Sper doar ca odata cu racorirea vremii voi dormi si eu mai bine si poate ii ies mai repede maselutele Andreei, ca astea is motivele principale de nesomn.
Eu sunt foarte nervoasa ca nu mi-au venit azi banii asa ca Lidl ramane pe luni.
27 + si mami de Andreea Luana
almy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bioana ALMY dau retetele mai jos dar apoi gata, nu mai zic nimic de mancare...promit... embarazada de 23+ o fetita... |
Ba eu chiar te rog sa mai zici de retete cand mai faci cate ceva, ca mie tare imi place cand fac retete incercate de altcineva si sunt deschisa la idei noi!
Si prefer sa le dau la copii chestii facute in casa, decat cumparate, unde baga tot felul de adaosuri sa reziste mult la raft...
Alma 27+ cu , mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)
mena1906 spune:
Bubule m-am suparat iar cu atatea si atatea care pica numai pe mine . E inevitabil uneori sa nu ne suparam...
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 18+ cu Eduard Florin
In love with my little kid :X
almy spune:
Cine se pricepe, ma treceti va rog si pe mine cu cezariana pe 7 noiembrie (11:45AM). M-au sunat mai inainte de la cabinet sa ma anunte. Ce aproape e de due date (8 nov), fain ca o lasa la copt bine!
Alma 27+ cu , mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)
Bubulina42 spune:
Wow, Almy, deja STII!! ce super! Bravo voua, noi o sa stam inca la asteptat si bobo a ta deja o sa fie mare si mancacioasa si buna de rontait!
Macar TU scapi repede, ce fain ar fi daca am stii toate ce si cum..nu exista vreun praf miraculos, ceva, sa faca totul simplu si usor?
La prietena mea,chiar programata la cezariana, -aici in Mtl-i-a mai facut o eco inainte sa o suie pe masa, ca sa fie siguri ca e necesara, n-ai vazut asa ceva!
Mena, ai dreptate, insa repet:perioada de sarcina vine si trece, asa ca bucura-te de ea si ignora ce te supara, ca NU va ajuta nici pe tine nici pe bebe, ai grija de voi!
25 + cu Nicholas
mena1906 spune:
Almy, abia astept! Ma iau usor-usor emotiile cand imi dau seama cat de repede trece timpul...
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 18+ cu Eduard Florin
In love with my little kid :X