Cardul dracului, Dracul cardului.
Raspunsuri - Pagina 14
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Farmacia nu are motive sa aiba cititor de carduri,bineintzeles ca asta este o cheltuiala in plus...dar,la cit de saraci suntem,ne permitem sa cumparam scump! |
Cred (?) ca inteleg ce spune Marius ... Farmacia are nevoie de cardul pacientului din motive financiare, pentru ca elibereaza anumite medicamente care sunt platite de casa de asigurari. De aceea ii scaneaza cardul, apare reteta si pentru ce e pe reteta nu ia bani de la pacient si pentru ce mai are pacientul in cosh (crema impotriva ridurilor, crema depilatoare si crema pentru masaj cu finalizare ) cere cash la casa de marcat.
marius spune:
Absolut corect.
Statul roman nu are un interes anume, cel putin nu unul declarat, pentru partea din medicamente care sunt comercializate cu incasare directa de la clientul farmaciei.
Insa este foarte interesat de partea de medicamente comercializate cu incasare din banii publici din asigurari, pentru ca una este sa achiti catre o farmacie suma de 150.000 euro conform actelor depuse si in aceasta valoare sa acoperi 3.000 de pacienti asigurati si alta este sa platesti 150.000 de euro si in aceeasi suma sa acoperi 5.500 de pacienti asigurati cu acelasi efect medical. Dar este doar un aspect.
In speta ar fi mai multe.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui marius Absolut corect. Statul roman nu are un interes anume, cel putin nu unul declarat, pentru partea din medicamente care sunt comercializate cu incasare directa de la clientul farmaciei. Insa este foarte interesat de partea de medicamente comercializate cu incasare din banii publici din asigurari, pentru ca una este sa achiti catre o farmacie suma de 150.000 euro conform actelor depuse si in aceasta valoare sa acoperi 3.000 de pacienti asigurati si alta este sa platesti 150.000 de euro si in aceeasi suma sa acoperi 5.500 de pacienti asigurati cu acelasi efect medical. Dar este doar un aspect. In speta ar fi mai multe. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
nu inteleg de unde apare diferenta asta de pacienti...2500 in plus la aceeais suma decontata si unde e buba, de ce ar deconta farmacia pentru mai multi pacienti, acre e castgul ei...daca ar deconta mai multi bani decat medicamente eliberate atunci da ar fi o smecherie ca isi vara in buzunar niste bani necuveniti
eumada spune:
Ti-a explicat Marius pe la pag.10 cum se face ......
Macar cei cu venituri sub 740 ron nu platesc....
marius spune:
Simplu. Am mai scris. Dar reiau.
Este doar un exemplu oarecare fara legatura cu cifre reale ci doar ca si exemplu.
Am 150.000 euro disponibil in banii publici care ii pltesc farmaciilor pentru medicamente pentru diabetici.
Exista insulina 100 mg la 1 euro produs de prod. ZZZ
exista de asemenea insulina 100 mg la 2 euro produs de prod YYY
Eu ca stat pot sa acopar 150.000 de unitati de insulina ZZZ
Nu sunt dispus sa platesc 75.000 unitati de insulina YYY cu aceiasi bani.
In consecinta pe lista produselor agreate o sa apara ZZZ si nu o sa apara YYY
Dar comercianul ar castiga bine daca s-ar vinde YYY
In consecinta acum spune .... nu am XXX numai YYY. Atunci va face hartii pe XXX dar va vinde YYY si va lua banii aferenti lui XXX. Desigur nu va aoperi decat cel mult 75.000 unitati asa incat jumatate din pacienti nu vor ajunge sa achizitioneze 75.000 unitati deoarece nu mai sunt fonduri.
Prin sistem electronic nu poate sa puna in vanzare pe bani publici decat XXX sau nu va avea vanzare deloc.
YYY nu va intra in vanzare decat doar daca pacientul va plati el integral cvaloarea din banii lui insa din asigurare nu se va deconta nimic.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
mianna spune:
citat din mesajul lui ina.click Eu credeam ca s-a discutat deja topicul cu cardurile de sanatate, vad ca nu, deci as ruga un moderator sa imi editeze titlul in "Carduri de Sanatate" sau ceva de genul asta. Faza cu cardul dracului , dracul cardului era legata de gaselnita mitropoliei, insa vad ca in acest topic se discuta si amanunte mai serioase pe care unii useri inca nu le stiau. Am vrut sa schimb eu insami titlul topicului dar nu se mai poate. |
vreau drept de veto! pai daca in contextul gaselnitei n-a priceput lumea sensul posturilor mele, daca-i tragi un titlu sobru incep sa ma cred chiar si eu superficiala daca ma recitesc
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui marius Simplu. Am mai scris. Dar reiau. Este doar un exemplu oarecare fara legatura cu cifre reale ci doar ca si exemplu. Am 150.000 euro disponibil in banii publici care ii pltesc farmaciilor pentru medicamente pentru diabetici. Exista insulina 100 mg la 1 euro produs de prod. ZZZ exista de asemenea insulina 100 mg la 2 euro produs de prod YYY Eu ca stat pot sa acopar 150.000 de unitati de insulina ZZZ Nu sunt dispus sa platesc 75.000 unitati de insulina YYY cu aceiasi bani. In consecinta pe lista produselor agreate o sa apara ZZZ si nu o sa apara YYY Dar comercianul ar castiga bine daca s-ar vinde YYY In consecinta acum spune .... nu am XXX numai YYY. Atunci va face hartii pe XXX dar va vinde YYY si va lua banii aferenti lui XXX. Desigur nu va aoperi decat cel mult 75.000 unitati asa incat jumatate din pacienti nu vor ajunge sa achizitioneze 75.000 unitati deoarece nu mai sunt fonduri. Prin sistem electronic nu poate sa puna in vanzare pe bani publici decat XXX sau nu va avea vanzare deloc. YYY nu va intra in vanzare decat doar daca pacientul va plati el integral cvaloarea din banii lui insa din asigurare nu se va deconta nimic. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
pai, dupa cate stiu eu, la ora actuala farmacia e obligata sa ii dea pacientului cu reteta compensata/gratuita medicamentul cel mai ieftin, in plus exista un pret de referinta care este acoperit, daca farmacia poate oferi pacientului medicamentul la pret mai mare decat cel de referinta si pacientul este de acord, pacientul plateste diferenta de pret (de aceea unele medicamente date pe reteta gratuita costa ceva)... nu se deconteaza pretul intreg de catre casa de sanatate, ea deconteaza doar pretul de referinta
din ce spui tu eu inteleg ca se urmareste sa se puna monopol pe piata
acum ce sa spun, daca avem producator de insulina xxx intern si e si verificat ca face acelasi bine pacientilor ca si produsul de import yyy atunci se justifica monopolul cu conditia ca producatorul intern sa aiba capacitate de productie de 150000 unitati/luna
in fine, dar ce treaba am eu cu afacerile statului roman, stie el mai bine ce are de gand
XIO spune:
citat din mesajul lui andacos Marius,de ce spui ca farmacistii pot folosi cardurile de sanatate!(ai precizat asta intr-un mesaj anterior ,nu mai stiu care exact) In Germania doar cabinetele medicale/spitalele acceseaza cardul pacientului! Xio(ce faci mey????)eu n-am auzit ca in Germania vizitele dese la medici sa fie platite!De fapt la ce te-ai referit? Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Acum, nu inteleg eu chir tot, dar ne-a povestit o doamna cand discutam de sietmul sanitar de acea taxa, iti las aici linkul, daca nu am inteles bine chiar te rog sa imi scrii tu o idee principala, ca sa nu mai gresesc data viitoare.
http://de.wikipedia.org/wiki/Praxisgeb%C3%BChr
XIO spune:
citat din mesajul lui a_alinta sunt convinsa ca se practica ca de aia se numeste internationala, nu-i asa? cum se practica ma gandeam dar nici asta nu conteaza. iar eu si biblia o scriu cu b mic. ai ceva impotriva? alina |
Dupa cum a zis si Mianna, nu are nici o legatura ICD-ul cu statistica.
Stii cum se face la noi in spitale statistica?
De cele mai multe ori medicul primar care are chef sa scrie o carte le spune rezidentilor sa se duca in arhiva, sa ia toate dosarele din anul 2000 pana acum si sa numere cate cazuri sunt, cate din alea au avut boala X, cate au avut complicatie, ce li s-a facut, samd.
Daca esti norocos si spitalul are un program atunci o parte din info le scoti de pe computer.
Desigur programele sunt diferite. In primul spital aveam un program, in cel de-al doilea alt program
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
postul asta sigur e din acelasi film? ca parca aveam un topic cu coplata. Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Crezi ca mai stiu?