MONTIGNAC (175)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 18
brindusik spune:
child vegetarian adik...vegan eu aveam senzatia ca e vb de ei care mancau NUMAI CRUD...si vegetarian is cei ce mananca ce ai spus tu exceptand carne sau produse animale...ca de asta nu intelegeam cum de esti asa pro "vegan"...adik aveam in cap ca mananci numai crud tot :))
deci nu mai mananci tu o brinzica nik?
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
brindusik spune:
gena stiu ca e greu..poate chiar imposibil cand te gandesti..dar incearca sa renunti la cantar, andani chiar la un moment dat cand a intrat tare in dieta (dupa luni de deprimare ca stagneaza) o inceput sa se cantareasca la luna...mi se parea imposibil sa trec pe langa cantar si sa nu ma cantaresc...dar incetu cu incetu mi-am infranat chestia asta..ca ma deprima cumplit sa ma vad ca stagnez sau cum spui tu cu +200-400g...
e mai sanatos ashea...adik sa eviti cantarul..si ai sa vezi ..ca fara sa-ti dai seama o sa slabesti si o sa ai surprize la cantaritul de la sfarsitu/inceputul lunii
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
ninha spune:
Daca-i pe asa, Gena, tine-te de treaba trei luni, ca n-o sa mori. si treci la sport cat poti de mult. daca esti tare pofticioasa rezerva-ti o abatere pe saptamana, sa zicem, cu ce-ti place tie mai mult, dar in cantitati mici (o inghetata, de ex.) gandeste-te la cat de fain o sa arati dupa. si, vorba brindusikului, mai usor cu cantarul, ca-l jupoi naiba!
ce-ai pus in clafoutis pana la urma? c fel de faina ai folosit? ma gandesc sa fac si eu, dar dulce. poate cu prune...
eu am fost la restaurantul sarbesc de care v-am zis, dar in loc de cevapcici mi-am luat o plescavita gurmeneasca()cu salata de varza. e de vis!!!!
si am facut si o plimbare lunga pe jos cu ocazia asta.
cge, nu mai fi suparata, ca vine iar vara
child, regimul asta al tau are de toate, sau trebuie sa mai iei si ceva suplimente de vitamnine?
Somleac spune:
Salut fetele, va citesc dar nu stiu parca nu se prinde de mine nimic din ce discutati. M-am prea relaxat
Azi am stat acasa si toata ziua am mancat. Ba un sambur de nuca, ba o boaba de strugure, uffffff. Am gatit azi un fel de ghiveci cu hribi. Trebuie sa ma reapuc de sport dar nu ma lasa lenea.
Andanii ai reusit sa faci transalpina? ne-am bagat si noi cand am venit de la Bucuresti si am crezut ca-mi rog moartea. E superb dar nu de facut dupa ce ai facut 1000si ceva de km.Am facut 16 ore bucuresti Arad din cauza transalpinei.
Moni(Monica70) are nevoie de noi! Haideti sa-i fim alaturi!
gena12 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ninha Daca-i pe asa, Gena, tine-te de treaba trei luni, ca n-o sa mori. si treci la sport cat poti de mult. daca esti tare pofticioasa rezerva-ti o abatere pe saptamana, sa zicem, cu ce-ti place tie mai mult, dar in cantitati mici (o inghetata, de ex.) gandeste-te la cat de fain o sa arati dupa. si, vorba brindusikului, mai usor cu cantarul, ca-l jupoi naiba! ce-ai pus in clafoutis pana la urma? c fel de faina ai folosit? ma gandesc sa fac si eu, dar dulce. poate cu prune... |
Pai am facut pt 2 pers si am pus asa:
-2 oua, 12 cl de lapte de soia (dar am facut odata si cu normal), 12cl de smantana lichida de 15%, o lingura de naut (dar nu era nevoie- data trecuta nu am pus nimic si nu am simtit diferenta, sare si piper.
-100 gr de praz, 50 gr ardei gras si 100 gr de piept de pui la gratar.
(inainte sa le pun in tava -prazul si ardeiul le-am pus intr-un castron cu 2 linguri de apa timp de 5 min la cuptorul cu microunde sub un capac de ala pt "aburi")
Am si o reteta pt dulce daca vrei testata cu visine.
puisorul spune:
Cristina, te asteptam saptamana viitoare. Mai ales cu ce pui pachet copiilor
Miha, nu vreau sa te dezamagesc dar kg alea nu se vor duce usor. Vorbesc in cunostinta de cauza Transalpina e superba dar trebuie parcursa incet, savurata...nu pe fuga.
Brandu, dieta crudivora e raw vegan. Veganii nu mananca produse animale, dar gatesc.
Diana, deshidratatorul l-am luat anul trecut din Carrefour. A fost 150 de lei, marca Orion. Isi face treaba foarte bine desi eu visam la un Excalibur . Am facut cu el prune si caise uscate, painici si cel mai important vegeta de casa. Eu chiar te rog sa iti scrii meniul ca poate ne mai inspiram si noi
Gena, in completare la ce a spus Ninha. Aici poti verifica IG al alimentelor http://doi4montignac.blogspot.ro/ . Iar regulile sunt simple:
1. IG sub 35 se poate combina cu lipide( unt, ulei, carne, branzeturi grase))
2. IG intre 35-50 nu se combina cu lipide
3. IG peste 50 sunt interzise
Ninha, felicitari pt scadere
Meniu ieri:
MD: oua ochiuri, crochete, rosii
P: salata cu salata verde, ton, ardei si cascaval
C: friptura de curcan, ardei copt
G: sorbet de mure si zmeura
Azi:
MD: avocado, crochete, ardei
P: salata cu salata verde, naut, rosii si telemea
C: cred ca zuchinni a la Maya
Si pt ca a fost un subiect pe care l-am tot urmarit pe forum despre planificarea cumparaturilor alimentare si a meniului saptamanal m-am decis( sa vedem cat ma tine) sa imi planific si eu din weekend ce voi gati saptamana viitoare si sa cumpar doar strictul necesar. Deci in seara asta sau maine va voi uimi cu lista mea
Va pup
child spune:
NINHA nu mai iau nici o vitamina, sunt destule in fructe si legume.
Am uitat sa adaug la alimente si semintele, care aduc aportul nutritiv de proteine si grasimi.
PUISORUL 150 lei? Ieftin ca braga, ia sa ma uit si eu dupa asa ceva.
De excalibur am citit, in ultimul timp si chestii mai putin bune. Acum e foarte laudat Sedona.
Meniul de azi:
- ora 9: struguri, cafea
- ora 13: inghetata de banane raw-vegan
- ora 14: mancare de linte
- ora 16: covrigei monti (apa, ulei, sare, faina integrala+tarate, susan)
Atat. M-am umflat prea tare de la covrigeii aia...poate mai tarziu sa mai mananc niste struguri, dar nu cred, ca sunt si acum, prea plina.
brindusik spune:
gata puisoaro si child m-am lamurit si io intr-un final
ce gatiti vichendu asta?eu ma gandeam sa fac vinetele alea cum o spus gena ca le face cu brinza..sa vedem ce-o iesi
si ma mai gandeam sa fac praji cu mere...de la tine am puisoaro reteta..dar crde ca ninha, gena vb azi de ea...sa vedem si de asta daca am chef maine..daca nu prestez clatite cu gem
mel montigirl-a ratacitoare..nu te-ai intors inca din vacanta????
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
puisorul spune:
Diana, mi s-au parut prea scumpe astea de firma si la cat il folosesc eu isi face treaba si Orionul
Brandu, pai planurile sunt cam asa: maine dimineata ceva pancakeuri monti cu magiun de prune home made, de pranz nu stiu inca iar de cina rulouri de vinete cu branza de burduf si nuci . Duminica fac o salata de vinete poate iar de pranz vom iesi la iarba verde ca acum avem catel care trebuie plimbat si alergat. Ca sa nu mai facem tot gratare si mici am gasit o mancare noua. Ceva gen gulas, cu carne de iepure sau pui sau oaie marinata, multe legume si cartofi totul fiert vreme de vreo 3 ore in ceaun. Iese o mancare delicioasa si usoara. La galustele clasice de faina am renuntat dar cartofii chiar nu stiu cu ce i-as putea inlocui si sa manance tot familionul.
Si lista mea de gateala pt saptamana viitoare:
- musaca de vinete cu carne tocata de curcan
- quinoa cu ciuperci pleurotus si sos de soia
- file de biban la cuptor cu legume mexicane
- spaghete integrale cu sos de rosii si dovlecel
- mancare de mazare cu ochiuri
- gratar de piept de curcan cu broccoli sau conopida
- orez basmati cu scoici si calamari
Pt toate astea am ingredientele cumparate deci teoretic saptamana viitoare nu fac cumparaturi. Sa vedem
gena12 spune:
Vin sa ma laud
30 min de aquagym, 15 min de bicleta sub apa, 15 eliptica si m-am mai prostit eu inca o ora.
Asa de bine mi-a facut ca nu prea am avut foame:
C: o felie subtire de moza, o rosie, cateva masline, ca desert: un mar, o piersica si o caisa uscata.