Hai Dana! Bravo Ned, Michelle, Pusi, Valy! (54)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Daconst, ii dau ocazional biberon cu lapte muls in rarele situatii cand il las acasa cu altcineva. In parc i-am dat pentru ca expira laptele si era pacat, nu voiam sa il congelez. Sunt locuri unde nu m-as duce cu bebe: spital (chiar trebuie sa merg sa imi refac analizele pt diabet), petreceri zgomotoase etc.
Si, evident, serviciul. Vreau sa il antrenez de pe acum sa nu refuze biberonul desi atunci, evident, ii voi fi facut de cateva luni diversificarea.
Si pentru orice situatii neprevazute.
Azi, de exemplu, am mancat la pranz fructe (cirese, piersici) asezonate cu ceai de lactatie si am avut niste dureri groaznice de stomac. Tocmai atunci s-a trezit bb si a cerut papa si ma gandeam, ce bine mi-ar fi prins un biberon, dar nu aveam pregatit. Din fericire, durerile s-au potolit imediat ce l-am pus la san.

Azi am alaptat si eu in public in premiera: in parc, era ora pranzului si erau cateva persoane pe acolo. Am facut-o cat mai discret posibil, pana in momentul in care bb, evident, s-a inecat... Asta dupa ce papase un bibe de aproape 120ml lapte muls...tot in public...am mancat amandoi intr-un Tim Horton's (un fel de Starbucks de pe aici). Oricum am depasit jena de la inceput, chiar daca nu ma incanta treaba asta, de acum stiu ca pot sa o fac.

Intreba cineva de absorbante pt sani, eu am doar de unica folosinta, Medela si apoi Lansinoh care-s mai bune (suprafata mai mare si 2 puncte de prindere).

Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonavlas spune:

Neatza! Gata cafelutza! Fac si ceai?
Am avut o noapte usoara, pana acum, toate au fost asa, sper sa nu se schimbe! Oare avem un puseu de crestere? Ieri a vrut mult mai mult ca de obicei la san.

Cred ca vine ploaia la noi. Nici nu ar fi rau. Imi iau fetele si bona si mergem la cumparaturi.

Astazi facem 2 saptamani. Maine, fetitza cea mare face 2 ani!

Cate kg ati luat in sarcina? De cate ati scapat la nastere? Cat mai aveti de dat jos?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Buna dimineata fetelor. Sper ca ati dormit mai bine, pare ca s-a mai racort putin.

Aruba ce bruneta frumoasa ai tu acolo. Este mamica ei in miniatura.

Fleur ce mare a crescut Eric si cat de linistit si senin este.

Porumbita stiu ca pe tine te durea cicatricea de la vechea cezariana inainte de nastere. Asa a fost pana ai nascut, ceda la no spa? Ai luat ceva de durere? De cateva zile ma doare si pe mine de mor si nu stiu ce sa fac, nicio pozitie nu este buna

Mami de doi leuti - Ana si 36+ Silviu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Buna dimineata fetelor!
De ieri suntem si noi acasa,din spital nu am mai reusit sa intru.M-au tinut 5 zile pentru ca am ramas cu o durere crunta de cap de la rahi,nu puteam sa ma ridic nici macar in fund,ca simteam ca explodeaza.Din fericire de ieri m-a mai lasat,ca daca nu,vroiau sa-mi faca un "plombaj" acolo unde s-a facut rahidiana.Mi-ar fi fost tare groaza.
Emma e bine,va spun sincer asa m-am bucurat ca vin acasa de nici nu stiu ce greutate avea la iesire din spital,trebuie sa ma uit pe foi .Papa titi,lapticul a venit a 3-a,dar mai ales a 4-a zi,sanii mi s-au umplut de noduli,dar am pompat cate putin dupa fiecare supt sa-i detensionez,si sper sa fie bine.Prima noapte acasa a fost de vis.A papat la 11,la 3 si apoi la 6.Am dormit boiereste
Neonatologul a spus sa manc orice,ca daca e sa faca colici,o sa faca oricum.Ieri am si mancat ca sparta,mi-i pofta efectiv de fructe,mai ceva ca in sarcina.Sper sa fie bine.
La spital am lasat 6 kg ,am ramas cu 11,imi vine sa ma impusc!
altfel,recuperarea dupa ceza 2 mi sa parut mult mai usoara,si abia astept s-o pun in carucior si sa ne plimbam.
Daca are cineva chef sa schimbe,Emma s-a nascut pe 25,nu 26
Va pup,ma duc sa manc,ca apoi gata pauza.

_

Mamica mandra 37+Emma Iulia
AMR 11 ZILE

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonavlas

Astazi facem 2 saptamani. Maine, fetitza cea mare face 2 ani!

la multi ani piticei!!

Citat:

Cate kg ati luat in sarcina? De cate ati scapat la nastere? Cat mai aveti de dat jos?

Mami fericita de Raisa - 01.08.2010 si Riana - 17.07.2012

ce nume frumoase ai ales la fete
tura asta am luat 13
in spital am dat 5
ieri la 2 sapt si o zi mai scapasem de 5
practic mai am 3 de dat jos ca sa ajung la cat aveam inainte de sarcina + inca 3-4 ca sa ajung la cat as vreau eu (52-53 adica ca la 50 nu mai sper)
insa burta e ca la 4-5 luni
sambata la ruperea turtei nasicii mici vreo 5 pers m au intrebat cand nasc

Citat:

Porumbita stiu ca pe tine te durea cicatricea de la vechea cezariana inainte de nastere. Asa a fost pana ai nascut, ceda la no spa? Ai luat ceva de durere? De cateva zile ma doare si pe mine de mor si nu stiu ce sa fac, nicio pozitie nu este buna

uneori ceda dar de cele mai multe ori nu
nu prea ai ce sa ii faci

aruba e normal sa ia intre 200 si 300 g pe sapt
fleur luni am fost si eu cu amandoi in parcul cicului si pt ca era cald victor a stat aproape numai la san; mi am dat seama ca tr sa imi cumpar niste bluze/rochite cu decolteu ca e mai usor pt alaptat

multumesc de recomandarile de apa termala!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Porumbita: pai si sa ma alarmez ca Grace a luat 400 gr intr-o saptamana? E alaptata exclusiv la san.

Eu din cele 15 kg luate in sarcina am scapat de 8 kg deja, DAAAR am o mare pb sunt inca umflata, tot nu imi intra verigheta pe deget, e normal sa mai retinem lichide acum?

Oare cand e primul puseu de crestere? Ce cantintate tre sa pape la o masa, la varsta de 1-2 sapt? Ieri a cerut papa in timpul zilei cam la 2 ore. Iar noaptea cam la 4 ( a avut doar 2 treziri, la 3 si la 6 jumate). Nu mi-e inca clar daca trebuie sa o trezesc sa pape la un anumit interval? Mie instinctul mi-a zis ca pt ca in timpul zilei a mancat asa des, noaptea nu era nevoie sa o trezesc.
Azi dimineata a papat bine la 6 jumate, la 8 doar putin, la 10 mai mult si la 11 iar cateva guri. Oare fac bine ca o pun la san asa des? Dar nu ma lasa sufletul sa ma uit la ea cum cauta tzitzi si isi suge degetele. Stiu ca in ritmul asta nu o sa aiba program prea curand, dar momentan mie mi-a facut un mare bine pt ca sanii nu mai au timp sa se angorjeze, ba mai mult, au inceput sa curga cand plange copilul.
Pls daca are vreo mamica cu experienta timp sa imi zica si mie daca procedez bine, sa o las la cerere, fara sa incerc sa aman sau sa grabesc vreo masa. De biberon n-a mai fost nevoie in ultimele 24h, am congelat ce aveam la frigider. Apropo, daca tin laptic la frigider pe parcursul zilei si seara pun cate o punga cu ce se aduna la congelator nu are timp sa se altereze, nu? Ca nu pot sa congelez cate 20-30 ml cat scoteam eu ca sa eliberez de tensiune sanii sau sa ii golesc dupa ce papa bebe, in caz ca mai aveam galme de lapte. Am avut mereu grija sa combin in pungile de congelat si lapte de inceput, apos, si cel de la sfarsit care ramanea in san.

Imi cer scz ca ieri am citit pe sarite si am uitat sa felicit proaspetele mamici:

BRAVO VALY!
BRAVO PUSI!
BUN VENIT NOILOR BEBELINE DIN ODISEE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihahegarty spune:

Buna ziua mamici si burtici. Am intrat sa va felicit pe cele care ati nascut, sa va urez nastere usoara viitoarelor mamici, sa urez multa sanatate celor bolnaviori.
Vreau sa felicit si pe cei doi ingerasi nascuti in aceeasi zi cu buburuza mea, adica pe 21 iulie, cand noi am sarbatorit 1 anisor! Ce frumoase momente, de aia efectiv nu m am putut abtine sa nu postez in odiseea voastra. O sa vedeti ce nostalgii o sa va apuce cand n o sa mai fiti gravidute.
Va pup pe toate si sa fiti prietene la bine si la greu, asa cum am fost si noi, de la odiseea de strumfi si prichindei 2011!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ARUBA

Porumbita: pai si sa ma alarmez ca Grace a luat 400 gr intr-o saptamana? E alaptata exclusiv la san.

sigur ca nu ; baiatul cel mare a luat tot asa 400g pe sapt in prima luna; asta mic vad ca se duce spre 300 per sapt (o sa mergemmaine la control si o sa stiu exact)

Citat:

Eu din cele 15 kg luate in sarcina am scapat de 8 kg deja, DAAAR am o mare pb sunt inca umflata, tot nu imi intra verigheta pe deget, e normal sa mai retinem lichide acum?

acum nu am fost umflata insa la prima sarcina imi amintesc ca a durat vreo 2 sapt pana m am desumflat complet sa intru in pantof obisnuit si sa imi pune inelele pe deget

Citat:

Oare cand e primul puseu de crestere? Ce cantintate tre sa pape la o masa, la varsta de 1-2 sapt? Ieri a cerut papa in timpul zilei cam la 2 ore. Iar noaptea cam la 4 ( a avut doar 2 treziri, la 3 si la 6 jumate). Nu mi-e inca clar daca trebuie sa o trezesc sa pape la un anumit interval? Mie instinctul mi-a zis ca pt ca in timpul zilei a mancat asa des, noaptea nu era nevoie sa o trezesc.
Azi dimineata a papat bine la 6 jumate, la 8 doar putin, la 10 mai mult si la 11 iar cateva guri. Oare fac bine ca o pun la san asa des? Dar nu ma lasa sufletul sa ma uit la ea cum cauta tzitzi si isi suge degetele. Stiu ca in ritmul asta nu o sa aiba program prea curand, dar momentan mie mi-a facut un mare bine pt ca sanii nu mai au timp sa se angorjeze, ba mai mult, au inceput sa curga cand plange copilul.

nu toti copii respecta litera cartii cat priveste puseele de crestere; primul eundeva la 2-3 sapt
alaptatul se face la cerere, victor noaptea mananca la 2 maxim 3 ore, doar primul somn e mai lung, sa zicem 3.5 ore
ziua e haotic, uneori la ora alteori la 3 ore
si seara face rezerve, ieri va ziceam ca am stat cu el de la 8 pana spre 12 fara ceva noaptea
cu o mana il tineam mufat (stau pe scaun la birou, am o perna pe picioare ca sa il ridice mai spre san ) si cu alta cautam pe youtube filmulete cu masaje anticolici
azi noapte a mai carait de burtica, azi vad ca nu...

Citat:

Pls daca are vreo mamica cu experienta timp sa imi zica si mie daca procedez bine, sa o las la cerere, fara sa incerc sa aman sau sa grabesc vreo masa. De biberon n-a mai fost nevoie in ultimele 24h, am congelat ce aveam la frigider. Apropo, daca tin laptic la frigider pe parcursul zilei si seara pun cate o punga cu ce se aduna la congelator nu are timp sa se altereze, nu? Ca nu pot sa congelez cate 20-30 ml cat scoteam eu ca sa eliberez de tensiune sanii sau sa ii golesc dupa ce papa bebe, in caz ca mai aveam galme de lapte. Am avut mereu grija sa combin in pungile de congelat si lapte de inceput, apos, si cel de la sfarsit care ramanea in san.

la frigider laptele sta pana la 12 ore, si il pui pe tot cel strans in timpul asta cand congelezi (unii zic ca 24h eu nu prea am tinut mai mult de 12-14 ore totusi)

alaptatul e la cerere dar ... dc vrei mai trisezi cand si cand
adica dc doarme deja de 3 ore si tie iti pocnesc sanii si nu ai chef de pompa ii dai asa un pic in somn
instinctul de sugere intra in functiune, continua sa doarma si mai eliberezi si tu sanii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Am trecut la raport...n-am niciun gand sa nasc la cite mai am de rezolvat.
Azi fac mancare sa aibe barbatii mei ceva in frigider,apoi 2 masini de rufe de calcat,apoi de organizat cu Lucas cine-l duce si-l aduce de la gradi...bagajul.Of,ca nu se mai termina treburile.
Maine la 9 ma prezint oricum la spital si om vedea ce si cum.

Aruba,e o frumoasa Grace...deja cocheta cu cercei...dar are cu cine semana.
Si patutul e de vis,imi place tare.

La 2 sapt au puseu de crestere,asa ca stai linistita.Pe saptamana nu are rost sa te stresezi cu cit ia in greutate.In total pe luna trebuie sa fie intre 750 si 1kg.Fi-miu a luat pina la 1 an 1kg pe luna.Iar desi a scazut 10% din greutatea de la nastere...pina am iesit din spital pusese deja tot la loc,asta in 3-4 zile.
Fii bucuroasa ca e asa.Si continua sa alaptezi la cerere ca e bine.Asta vezi dupa cum ia in greutate.

Fleur,cu mersul la servici,da trebuie invatat la biberon...altfel e greu.In rest eu imi doresc sa nu vad biberoane pina la 6 luni cind incep diversificarea.

Kimmy,bine ati venit acasa!

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

40+ sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Dana deci tu vrei sa nasti dar bagajul inca nu ti l-ai facut? In cazul asta cred ca bebe te asteapta sa te hotarasti ca sa poata veni si el. In ritmul asta parca vad ca pleci din spital ca sa mai rezolvi niste treburi

Mami de doi leuti - Ana si 36+ Silviu

Mergi la inceput