Clasa a 6 a 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 6
filofteia spune:
Anuska, cred ca iti faci prea multe probleme. Depinde foarte mult si spre ce se orienteaza copilul tau. In plus in liceu o sa reia o parte din ceea ce fac acum. Al meu cu siguranta va face inginerie, de aceea ma temeam de partea cu fizica. Are inclinatii vizibile de mic spre inginerie. Oricum prima lui tinta este mate-info intensiv, unde informatica este cea care se face intensiv. Fizica nu mai are aceeasi podere pe care o avea pe vremea noastra la clasele de mate-fizica.
O solutie ar fi schimbarea profesoarei cu altcineva din scoala. Daca profesoara este titulara si nu aveti un alt profesor de fizica in scoala va fi foarte greu sa faceti ceva... parerea mea.
Intre timp a aparut metodologia pentru examenul din clasa a VI-a si se va da numai pilot. Pe site-ul edu sunt scolile care sunt pilot... noi am scapat.
Si la muzica schimbarea profesoarei a fost de bun augur. Doamna cea noua i-a apropiat foarte tare, a facut cor, a fost cu ei la festivaluri, a organizat in scoala tot felul de evenimente, inclusiv o serbare de craciun exclusiv pentru profesori, in urma careia copiii au primit pachetele cu dulciuri si fructe. Mie mi s-a parut foarte frumoasa initiativa. Nu mai vprbesc de copiii coptati in cor care se simt foarte importanti.
Si mai nou doamna de religie i-a coptat intr-un proiect de reciclare deseuri... patrula de reciclare... la care copiii au cuplat foarte bine, al meu s-a dus pe la vecini sa le vorbeasca de reciclare si sa adune deseuri electronice.
Recunosc ca sunt foarte mutumita de scoala si de modul de implicare al profesorilor.
Anuska spune:
Citat: |
citat din mesajul lui filofteia Anuska, cred ca iti faci prea multe probleme. Depinde foarte mult si spre ce se orienteaza copilul tau. In plus in liceu o sa reia o parte din ceea ce fac acum. Al meu cu siguranta va face inginerie, de aceea ma temeam de partea cu fizica. Are inclinatii vizibile de mic spre inginerie. Oricum prima lui tinta este mate-info intensiv, unde informatica este cea care se face intensiv. Fizica nu mai are aceeasi podere pe care o avea pe vremea noastra la clasele de mate-fizica. O solutie ar fi schimbarea profesoarei cu altcineva din scoala. Daca profesoara este titulara si nu aveti un alt profesor de fizica in scoala va fi foarte greu sa faceti ceva... parerea mea. Intre timp a aparut metodologia pentru examenul din clasa a VI-a si se va da numai pilot. Pe site-ul edu sunt scolile care sunt pilot... noi am scapat. Si la muzica schimbarea profesoarei a fost de bun augur. Doamna cea noua i-a apropiat foarte tare, a facut cor, a fost cu ei la festivaluri, a organizat in scoala tot felul de evenimente, inclusiv o serbare de craciun exclusiv pentru profesori, in urma careia copiii au primit pachetele cu dulciuri si fructe. Mie mi s-a parut foarte frumoasa initiativa. Nu mai vprbesc de copiii coptati in cor care se simt foarte importanti. Si mai nou doamna de religie i-a coptat intr-un proiect de reciclare deseuri... patrula de reciclare... la care copiii au cuplat foarte bine, al meu s-a dus pe la vecini sa le vorbeasca de reciclare si sa adune deseuri electronice. Recunosc ca sunt foarte mutumita de scoala si de modul de implicare al profesorilor. |
Ce bine de tine...
Mie mi se pare nivelul scolii cam jos, sau poate sunt obisnuita ca atunci cand eram eu eleva, sau poate-s defecta!
A mea e orientata spre....... visare... La greu!
Daca as lasa-o in bobii ei... "tot ce zboara se manaca".
Dar poate asa-i cu adolescentii...
Oricum daca nu lucrez cu ea suplimentar, nu mi se pare ca lucreaza suficient la nicio materie.
Am vazut si eu cu scolile... nici noi nu suntem printre ele...
Partea proasta e ca nici acum nu se stie ce o sa faca generatia asta; o sa stea 9 ani la gimnaziu ori ba, o sa dea examen (daca sunt prea multi pe loc) si cu portofoliu (care tot nu stiu cu ce se mananca!)... samd...
gabib spune:
Trebuie sa fie pregatiti pentru ambele variante de admitere.
Asta inseamna sa invete la toate materiile (pentru o medie V-VIII cat mai mare), in clasa a VIII-a cu accent pe materiile cu evaluare nationala, dar si sa aiba ceva diplome/activitati la portofoliu (pe care nu prea stiu cum il poti aduna in ultimul moment, daca nu ai participat la concursuri sau activitati extra in anii anteriori) - asta daca legea ramane nemodificata.
filofteia spune:
Oricum daca nu lucrez cu ea suplimentar, nu mi se pare ca lucreaza suficient la nicio materie. |
Noi suntem la polul opus... se dau prea multe teme pentru acasa. Pe de alta parte este bine pentru ca nu mai trebuie sa-l conving pe fiimiu sa faca suplimentar.
mea e orientata spre....... visare... La greu! Daca as lasa-o in bobii ei... "tot ce zboara se manaca". |
Si al meu este la fel... trebuie tot timpul impins de la spate.
In ce priveste intrarea la liceu... oricum invata la toate materiile, daca se va da examen, va conta 50% evaluarea nationala si 50 % examenul... in ce priveste portofoliu... va conta doar in caz de egalitate pe ultimul loc. In cazul nostru, care nu ne luptam pentru primele clase (cele bilingv la care se intra peste 9,70) nu cred ca va fi cazul folosirii portofoliului. Iar pentru a intra intr-o clasa cu informatica intensiv, are deja portofoliu.