Clasa a 6 a 2012-2013

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Ti-a scapat ora de educatie tehnologica

Al meu are in fiecare zi 6 ore in program, 3 zile in care iese la 19.00
Va fi o placere...
Materii noi : chimie si educatie civica.
Profesor nou doar la chimie, civica o vor face cu profa de istorie.

Sa aveti un an scolar frumos, copiii sa fie multumiti si cat mai putin stres pentru parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Da Lala , am uitat tehnologia. Mult succes si baiatului tau in noul an scolar.

Si al meu iese 2 zile la 7 si celelalte la 6, in doua zile va avea engleza dimineata, in una meditatie la romana (musai), iar sambata cercul de informatica si se pare ca si matematica. Se aude ca doamna de mate vrea sa faca cerc dupa cel de info... asa ca va fi foarte aglomerat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabib spune:

Succes in noul an scolar!

Nici orarul nostru nu este conform LEN, ce prevede max 25 ore/sapt la gimnaziu.
Are 27 ore/saptamana, cu ore de intrare cuprinse in intervalul 11,30-14,30 (o zi cu 4 h, o zi cu 5 h, 2 zile cu 6 h si o zi cu 7 ore - foarte dezechilibrat). Nu cred ca la interventia parintilor se mai poate modifica ceva la orar - diriginta a anuntat ca e definitiv, valabil in tot anul scolar.
E primul an cand invata dupa amiaza si ma ingrijoreaza programul mesei de pranz. In zilele cand intra la 11,30, nu poate lua pranzul la 10,30, dar nici la 18-19 cand ajunge acasa. Nu stiu daca va face fata cu un sandwich si un fruct. Ati avut anul trecut un astfel de program? Cum ati procedat?
Poate ne ajutati si pe noi cu un sfat.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabib

Succes in noul an scolar!

Nici orarul nostru nu este conform LEN, ce prevede max 25 ore/sapt la gimnaziu.
Are 27 ore/saptamana, cu ore de intrare cuprinse in intervalul 11,30-14,30 (o zi cu 4 h, o zi cu 5 h, 2 zile cu 6 h si o zi cu 7 ore - foarte dezechilibrat). Nu cred ca la interventia parintilor se mai poate modifica ceva la orar - diriginta a anuntat ca e definitiv, valabil in tot anul scolar.
E primul an cand invata dupa amiaza si ma ingrijoreaza programul mesei de pranz. In zilele cand intra la 11,30, nu poate lua pranzul la 10,30, dar nici la 18-19 cand ajunge acasa. Nu stiu daca va face fata cu un sandwich si un fruct. Ati avut anul trecut un astfel de program? Cum ati procedat?
Poate ne ajutati si pe noi cu un sfat.

Pustiul meu a preferat sa "sara" peste micul dejun in zilele cand intra la 12.00 si sa manance la 10.30 ( 11.00) direct felul II iar seara cina ( tot mancare calda).
Asa a functionat el cel mai bine.

Mergi la inceput

AL meu manca dimineata (ora 7,30 - dar se trezea singur ca este matinal de fel) cereale cu lapte, apoi la 11 felul II (friptura, snitel... ceva de genul asta), iar seara ciorba sau felul II. Nu-si ia la el pachet, niciodata nu a luat. Insa anul trecut le-a dat de la scoala un mar si-l manca pe acela. Merele de acasa nu-s asa bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimica36 spune:

Succes in noul an scolar!! ..... si rabdare !!

M-am ingrozit ieri cand am vazut orarul. Noi invatam schimbul 3 din cauza clasei 0. Nu stiu daca mai este cineva in asemenea situatie (chiar sunt curioasa). Incepem orele la 14-15 (in conditiile in care orele de sport inca nu au fost stabilite fiind si la o clasa cu profit sportiv) si terminam la 18-19. Mi-e groaza de cum ne vom descurca anul acesta.
Dar speram ca totul o sa fie bine. Din cate am citit, mai exista copii care termina la ore asa de "matinale". Copiii vostri isi fac singuri temele dimineata??? A mea e cam aeriana.... cam trebuie sa stau cu gura pe ea..
Noi avem cate 4 ore de mate/rom, 2 de engl/franc, iar restul orelor cate una. Ca noutati anul acesta avem informatica si fizica.

Mergi la inceput

Hai ca eu am navalit peste voi desi al meu e a saptea

marimica36 al meu intotdeauna isi scrie toate temele seara si ii ramane doar repetatul/invatatul dimineata.
Indiferent ca termina la 19.00 sau mai devreme asta a fost modalitatea cea mai optima.
Si isi scrie temele la materiile primite in ziua respectiva chiar daca nu le are a doua zi ca sa nu se aglomereze cu ele.
Asta a fost valabila la noi in casa din clasa I si inca e batuta-n cuie ca si obisnuinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORE33 spune:

Am inceput si noi scoala.Usor ...usor observ ca noul diriginte este placut de copii ....Noi incepem orele la 7 30 si terminam la 12 30 sau 13 30 daca avem 6 ore(marti, miercuri si joi).La lb romana s-a cumparat un manual de la editura Art .La matematica s-a achizitionat de la aceeasi editura o culegere .

Mergi la inceput

Citat:
Hai ca eu am navalit peste voi desi al meu e a saptea

Lala noi te "adoptam", daca vrei, ca ,mie una, imi esti tare draga.

LORE cred ca voi aveti programul cel mai bun si potrivit pentru un copil.

Marimica36, bine ai venit la subiectul nostru. Al meu face seara temele la care are greutati, adica romana, limbi straine si cele de invatat (geografie, istorie, biologie) si ii raman dimineata temele la mate, fizica, de transcris la romana, daca a avut vreo compunere, eventual de scris la limbile straine (seara doar invatam). Sambata si duminica incercam sa invatam teoria sumar (sa trecem o data) prin toate materiile din saptamana, ca sa-i fie mai usor in cursul saptamanii.

La noi la mate se merge tot pe Paralela 45, acum se numeste Mate 2000+ consolidare.

La fizica i-a anuntat ca vor avea doua culegeri, ca el nu foloseste manualul si ca vor lua note mici. Concluzia lui fiimiu a fost: "Imi place fizica, dar nu-mi place profesorul" Le-a predat foarte mult din prima ora, a dictat continuu, asa ca a scris cam 4 pagini, m-am uitat in carte si a trecut sumar prin 5 capitole. Am linistit copilul ca vom invata impreuna si vom face experimentele din carte, noroc ca ne pricepem. Imi pare rau de el ca nu are un profesor care sa-l atraga, pentru ca fizica este singura materie pana acum la care a rasfoit cartea din proprie initiativa. Sper sa fiu in stare sa-i mentin interesul... i-am spus ca nu conteaza ce note va avea ci ceea ce stie. Eram pregatiti moral pentru profesorul de fizica... asta este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimica36 spune:

Buna dimineata

Bine v-am gasit (filofteia) si ma bucur sa exista un asemnea subiect pentru schimb de "experienta".
Cu siguranta asa vom proceda si noi. La noi nu au inceput asa in "forta". Au facut recapitulari la materiile de anul trecut iar la fizica a venit foarte incantata de "doamna" ca le-a povestit despre "primul contact cu fizica" de toti au stat cu gura cascata si au fost incantati. Acum sa vedem cum vor fi urmatoarele ore (predare, probleme, teste...)

Am si eu o rugaminte. Nu stiu daca ar trebui sa postez aici.
Avem nevoie de o pregatire suplimentara la lb. franceza (Bucuresti, zona Berceni).
Daca poate recomanda cineva pe .... cineva disponibil, ii multumesc anticipat.

O zi buna va urez!

Mergi la inceput