Castraveti murati pt iarna pusi VARA

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Nu e vorba de murat,e vorba de forma si consistentza moarei!

Catsravetzii nevinturatzi au zeama "baloasa",se intinde!

Dar cu mararul cum e,tu te referi la care tip de marar!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

noi nu punem marar la nici o muratura ... din experienta bunicii, ea punea marar (de care se nimerea, verde sau uscat) la varza si castraveti si se inmuiau. poate era doar o coincidenta, dar noi nu punem si castravetii raman crocanti. punem in schimb mult hrean

a, si sarea conteaza foarte mult, la muraturi
noi punem sare grunjoasa, "varsata"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Nu e vorba de murat,e vorba de forma si consistentza moarei!

Catsravetzii nevinturatzi au zeama "baloasa",se intinde!

Dar cu mararul cum e,tu te referi la care tip de marar!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit


Nu chiar.
Eu ii pun cu saramura rece, nu-i vantur si nu s-a intamplat sa fie zeama baloasa.
Nu pun marar ( nu ne place aroma). Pun hrean si bete de visin.
E adevarat insa ca nu cumpar castraveti de la magazin/piata.
Sun productie proprie a bunicului, netratati, proaspeti.
Poate are si asta importanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mey...voi imi demontatzi cunostintzele din mosi stramosi!

Dar nu va contrazic,ca stitzi voi "cite bordeie,atitea obicee"!

Insa din ce spunetzi voi,chiar cred ca sursa castravetzilor(direct culesi din gradina,versus piatza,pe mine cu supermarketul nici nu ma pun la socoteala )are rolul hotaritor!

Ioana si la noi muraturile se pun doar cu sare grujoasa!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput